2010. jan. 15.

Védőnéni

Tegnap nagy nehezen rávettem magam, hogy elcígöljem a kölyköt tanácsadásra.
Meg akartam mutatni a dokinak a hörgését, de jó szokás szerint úúúúgy megijedt ettől a ténytől, hogy reggelre semmi nem volt hallható.
Viszont 8-kor kelt és én ledugtam aludni még 11-kor. Nagy sikerem volt, mert Esztör kemény 25 percet aludt, majd nagy vígan felkelt megerősítve ezzel az egyalvás abszolút nekivalóságának gondolatát.
Így elbattyogtunk védőnőhöz.
Az eredmény: kisírtam az egyéves státusz felvételét is, hogy ne kelljen már 3 hét múlva újra alvásidőben tojózni nála.
Jó fej a védőnőm, mindig is tudtam!

Noszóval: kölyökmaci 8520 g és 70,5 cm. Olyan 3 hónap alatt nőtt 2 centit, vazzeg ez télleg szélességre gyúr!
Kancsi még mindig, de van időpontunk február 22-re szemészetre. Nagyon fain a rendszer, mert még dec. elején kértem az időpontot, sok a hely, sok a hely...
Nagyjából csinálja, amit az egyéveseknek kell, kivéve a büdös bepakolást. Csak kifele és kifele és kifele... Nem bánnám, ha befele is menne, de gondolom majd rájön, hogy lehet ilyet is csinálni. Meg még valami volt, de nem emlékszem, mi. Biztos nem lényeges...

Tejkérdésben is megnyugtatott, hogy ameddig reggel-este van szopi, addig nem kell mellé semmi egyéb kiegészítőt adni. Elég a napi joghurt és anyatej mennyisége. Így a nappali szopit el is hagyhatjuk (mivel Eszti rá se bagózik, két perc, oszt csá, dolga van... így ezt vártam már, mert fölöslegesnek találtam egy ideje... És, ha mennyiségileg sem fontos, akkor meg külön jippijjéééé!)

3 megjegyzés:

  1. Izééé... ugyan nem küldtem el az ígért emilt a témával kapcsolatban, mer én annyira, de annyira úszok :S de: ugye én megmondtam, én megmondtam, én megmondtam :-) Egyébként nálunk 3 napja annyira, de annyira kevés a tejci, h holnaptól tápszer :( örülök ha az esti meg a reggeli is megvan vagy 20 -20 milli :-( kivagyok no, de azért a falnak nem mehetek, ugye?

    VálaszTörlés
  2. Nade akkor mégsem jóóóó, mert a kétszopi tejcsökkentő, vagyis kiegészítésre szorul egy idő után...
    Nemtomnemtom...

    VálaszTörlés
  3. Nálunk már jó ideje csak két szopi van és ezzel bírjuk. Hullámzó ugyan a mennyiség, de persze be is táraztam tápszerből :S És igen, inkább tápszer, mint dobozos tej :-) kiegészítés meg lesz 12 hó után - kipróbálva, tudod a fehérje érzékenység miatt, de az minnyá itt van :-)))

    VálaszTörlés