Kérném szakember olvasómat (ha még megvan), az alábbi posztot hagyja ki, mert szívinfarktusveszélyes...
Naszóval, Eszter az etetőszékben egy mármegint tonhalas szendvics társaságában. Én meg nekiálltam egy szuperkirály(nak tűnő), meggyes-ananászos mascarponés krém elkészítésének. A dolog egészen addig jól haladt, hogy a mascarponét elkeverem cukorral.
Ezután viszont ajajjajjj...
Először is megpróbáltam az UHT tejszínt habbá verni. Bő 10 perc és teljes mértékű állagromlás után elolvastam már a dobozt, mégis mi a tököm van. Jaaaa... hogy habbá verés előtt legalább 12 órán át 5 fok alatt tárolni??? Pafff...
Mindeközben persze már a meggybefőttet felmelegítettem, beletettem a zselatinlapot (4-et, ahogyan a recept írta), és vártam, vártam, vártam... No, már a hűtőbe vágtam a meggyet, mert az a büdös életbe nem fog zselésedni, de még csak icipici minikocsonyaszerűvé sem válik.
Pedig a cukros mascarponéval hab nélkül még ellettem volna, de ha a folyékony halmazállapotú meggybe beleteszem a sűrű krémet! Úúúú, vadikirály lesz!
De most már nem dobom ki, mert persze megint a legolcsóbb csodaédességgel próbálkoztam be! Szóval összeöntöm egy kicsit később! Lesz, ami lesz!
Várlak haza béb fincsi sütikével, jóóóó???
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése