2010. márc. 24.

Kancsi vagy nem? Kancsi vagy nem?

Az idő szép... és egyéb közhelyek.
Mondom mennyünkmá' sétálni egyet!

Gondoltam, a mára elkészült gyógyszertári pupillatágító beszerzése remek ürügy lesz erre.
No így is lett.
De énúúgy, deúúgy felhúztam magam!

Először is: hetek óta azon dünnyögök, hogy mi a jófenéért nem képesek Kecskeméten 5 napos folyamatos pupillatágítózás nélkül kancsalságot vizsgálni? Míg más bábedliket egyéb helyeken simán egy cseppes pupillatágítással vagy akár anélkül is lecsekkolnak, itt meg szarolnak ilyenekkel. Úgy voltam vele, hogy egye kutya, ha kell, akkor kell.

Ma elmentem a gyógyszertárba a cuccért. Kérdezem a gyógyszertári mádámtól, hogy vajon kell-e valamire figyelnem a szerrel kapcsolatban. (Ugyanis se tájékoztató, se semmi, csak egy egyetemes halálfej a dobozon.)
Gyógyszertári Mádám (félreértve a kérdést): Ne vicceljen már, ettől a gyerek nem fog látni semmit sem! (Ez már amúgy önmagában is kúva jó... 5 napig vaksi a kölyök. Na mindegy.)

Mondom fasza, de én inkább arra gondoltam, hogy

a) a cucc méreg, tehát ne nagyon csöpögjön már a kölyök szájába,
b) a pupilla ilyen mértékű kitágítása alkalmával pl napfényre mehet-e a gyerek.

No, ezt nem tudja. Elvonul nagy dérrel-dúrral megkérdezni. Visszajön:
Jaa, nem mehet a gyerek napfényre.

Na köszi vazze!
Ha nem meséli Laci,hogy x kollégájának a gyerekét nem lehetett napfényre vinni pupillatágításkor, mert károsítja a szemet, akkor én nem tudom.

Attól a megjegyzéstől meg totttál elkészültem, hogy mit izélek, a gyerek úgysem fog látni semmit! Hát kabbe!

Így hazaúton betértem egy optikai izémizészalonba vagy mik ezek a szemüvegárusok, és ott mondták, hogy az ő szemészük egy prof. dr. , aki gyereket is vizsgál, hozzam csak el nyugodtan az én Eszteremet.
Így holnap ott nézetem meg.
Ha azt mondja a doki, hogy gáz, és kancsalgyanús, akkor pedig elkezdjük a szemcseppentőt és elviszem hétfőn a sztk-s időpontra. Ott jól megvizsgálják, és megmondják, hogyantovább. (Khmm... Hupikéktörpikés matrica és társai... )

Na, ezt jól eltaláltam, mi?

4 megjegyzés:

  1. Tesómék Kiskunmitudoméngova járnak szemészetre a gyerekekkel, gondolom nem véletlenül! Ha gondolod megkérdezem! Reméljük cuki Esztinek nem kell brutál pupillatágítás!

    VálaszTörlés
  2. Az 5 nap nem klappol, ha máshol simán megy az ügy...
    Gyógyszertári Mádámot meg üdvözlöm ... ezt azért nem egészen az az eset, hogy valaki nem szól, hogy ne tegyük a macskát a mikróba...

    VálaszTörlés
  3. Bakker Ladmon, ezt a halálfejes izét olvasva, nincs az a pénz, amiért én a gyerek szemébe csöpögtetném azt a szart, akár kancsi, akár nem... na, nem beszélve arról, hogy én amilyen béna vagyok, tuti a fél üvegge bele menne még plusszban az egyéb arcán lévő nyílásokba....
    Nem hiszem el, hogy ennek csak ez a módja van.

    VálaszTörlés
  4. Köszi lányok, én is hasonlóan döntöttem.

    VálaszTörlés