2010. márc. 26.

Szem

A tegnapi nap elmentünk a szemészhez.
Az eredmény: 1/2 óra várakozás, egy-egy szemcsepp a pupillák kitágítására, és 3000 Ft.
Bakker, én egy olyan állat vagyok, hogy képes voltam két hónapig várni az SZTK-s időpontra, majd görcsölni az 5napos tágítás miatt, amikor ezt pont így is el lehet intézni!

Szóval van valami kis szembaj. A gép 1,25 dioptria eltérést mutatott. Ezért kancsalít, mert erőlteti a látást.
Node annyira nem vagyunk befordulva a dolgon, mivel az utolsó utáni morzsát is képes a földröl felcsippenteni, így azért annyira talán nem vészes a dolog.
Amúgy a dokinő elmagyarázta lelkesen, hogy a mi micsoda milyen idegpályákkal (valahogy a szem növekedésével van összefüggésben - lassabban nő elöl, mint hátul vagy ilyesmi...), de persze az okos bólogatáson túl többre nem mentünk.

A doki szerint 2 éves kor és 2 dioptria alatt teljesen fölösleges a szemüveg. Így majd 2 éves korában visszamegyünk és újra leellenőrzi.

Két lehetőség van:
a) nyertünk, és 2 éves korára kinövi az egészet (erre egyébként olyan 70% esélye van),
b) nem növi ki, és akkor meg egy szemüveget nyertünk... (bakker, elfelejtettem rákérdezni a hupikék törpikés - amúgy sorsfordító- matricás szemüvegre!)

Szóval így.

Azért a kislány tündibündi volt, néha nem is hiszem el, hogy az én bábedlim. Simán viselte az egészet. Amikor belecsöppentettek a szemébe egy szava sem volt (mondjuk a mimikája mutatta, hogy bekaphassuk! ), aztán a "gépbe fejbeszorítás" hadművelete már kisebb küzdelmek árán volt csak lehetséges, de simán lefotózták a szemét.

Szóval öröm, happy meg minden, hogy túl vagyunk rajta.
Egészen kb. egy órán át.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése