2011. ápr. 30.

Szemészciki

Eszti akár a kis büszkeségem is lehetett volna a szemésznél, ha nem szól be foylamatosan mindenkinek a környéken. Hát komolyan mondom, tiszta égés a kölyök. Még jó, hogy egy idő múlva Laci is csatlakozott hozzánk, miközben várakoztunk, így legalább ketten égtünk miatta.

Először is hősként ünnepeltem, amikor simán hagyta, hogy doktornéni becseppentsen a szemébe, ez idáig okés is volt. Sőt, már rombolt volna belenézni a gépbe... Na majd 15 perc múlva.

Kiültünk a váróba, majd az optikusnak nagy hetykén megjegyezte, hogy kérem a matricámat! Mondom gyerök, majd, ha vége a vizsgálatnak,a doktor néni esetleg ad, jó? (És reménykedtem, hogy tökre nem érthető a beszéde... De az. ). Így az optikus néni bebattyogott vigyorogva a dokihoz és szerzett egy matricát. Amely matrica csak addig érdekelte a drágakincset, amíg meg nem érkezett egy kedveskedő nénike (mint tudjuk, ilyen nénike mindenhol van...)
De az énkölyköm nem szarozik ám. Az úúúgy beszólt folyamatosan, hogy hujjujujjj.
Néni maradjon csöndben! Ne beszéljen. Ne nevessen, legyen szomorú! És csodálatos módon nem lehetett elhallgattatni.

Lesz kistestvéred?
Nem kistestvér.
De klassz motorod van!
Nem motor! Néni ne beszéljen.
Jaj, milyen morcos vagy, akkor is beszélek.
Ne beszéljen, maradjon csöndben!

Naaa? Mennyire égő a gyerek? Aztán jött Laci, aki próbálta halkan befenyíteni/zsarolni/mindegy "csak fogja be" alapon úgy, hogy kilátásba helyezte a maradék olívabogyó megétkezésének lehetőségét...

Más módszer, de ez sem jött be. Mindegy. Megszabadultunk nemsokára, Eszti benézett a gépbe, szerzett még egy matricát, és kapott erősebb lencséket. (Talán 2 és 1,5, de már megint elfelejtettem. Mindenesetre kb. keddre lesz kész a beszerzésre váró keret miatt.)

Szóval égő-égő, nem is megyek sehova vele egy ideig!

2 megjegyzés:

  1. Hehe, én (persze csak titokban) direkt díjaznám, ha az ilyen tenyérbemászó nyanyákat ilyen frappánsan lerázná a kölök. De az enyém ilyenkor szégyenlősdit játszik. Bezzeg nekem mondja néha, hogy "anya ne nézz rám, anyucika menj innen el, anya hagyj békén, anyucika ne beszélj, anyucika ne simizz, stbstbstb..."

    VálaszTörlés