2011. máj. 16.

Reggelimentes gyerek

Mikor kell vérvételre menni?
Amikor a legjobban zuhog az eső.
De muszáj volt, mert egyrészt reméltem, hogy összefutok ott Enikővel, másrészt meg a kedden és csütörtökön bölcsibe vonulunk, szerdán meg a fene tudja.
Így legalább újabb csapolás kipipálva, és a kórházban tényleg szembesültem azzal, hogy jövő héten már szülésfelkészítőre kéne mennünk. Mert a következő már későn van.

Asszem ma végképp bebizonyosodott, hogy Eszterkölyke apjakölyke.
Megint reggeli nélkül indultunk (illetve én ettem, mert pár perccel gyorsabban képes vagyok végrehajtani ezt a műveletet), de Esztivel megbeszéltük, hogy kap pogácsát útközben.
Kapott is, és mint annyiszor, megint nem ette meg.

Itthon a reggeli, az egy maximum 5 falatból álló tevékenység, az is csak úgy, hogy bedugom a szájába. Ha neki kéne megfogni a kenyeret, az tuti, hogy semmi nem lenne belőle.
Miután a pogácsát is újra csak szorongatta a buszmegállóban, kénytelen vagyok arra gondolni, hogy ezbiza tényleg nem éhes. (Bár meggyőződésem, hogy ez a reggeliztetés dolog csak szokás kérdése, de hiába gyűrjük már az 5falatos reggeleket hónapok óta.)

Aztán a kórházból kifelé jövet úgy 1/2 10 tájékában meg elkérte, vagyis megéhezett.

Ezt csak úgy leírtam magamnak, hátha jobban rögzül, hogy kevesebbet kéne dünnyögnöm miatta reggelente. (Ja, és persze mosolyogva, mert ha beszólogatnék neki, bosszúból tuti redukálná a maximális bevitt mennyiséget 3-ra falatra...)

3 megjegyzés:

  1. Az megnyugtat, ha azt írom 9 előtt az enyém sem igazán éhes? Én már nem is eröltetem, felkelünk, tollászkodunk, aztán valamivel később eszünk, 8:30 előtt esélytelen a dolog... csak pár falat csúszna. Ilymódon viszont mostanra a tízórait és az ebédet gyakorlatilag összefolyattuk.

    VálaszTörlés
  2. Örülök, hogy legalább hallok felőletek! :)
    Asszem mi is így járunk, ma reggel pl. a kezébe nyomtam egy kekszet útközben (mert kap reggelit a bölcsiben, de csak 9-kor), amely kekszre aztán bejelentette, hogy "nagyon finom", és az autóból kiszállva visszaadta úgy, hogy csak egy falat hiányzott belőle.

    VálaszTörlés
  3. Na,tök jó mert nálunk ugyanez a helyzet,Bazsi sem eszik reggel,csak 10 óra felé...akkor sem sokat,de pár falatot és zöldséget meg soksok sajtot.mitől aztán ebédkor nem éhes még:)meg persze valami nasifélét még és felkeléskor az üveg joghurtot még apja helyén fekve:)viszont,h nem vagyunk itthon betol egy csomó pogácsát útközben:D

    VálaszTörlés