2011. máj. 5.

Cukrom cukrom mondd meg nékem...

Hádemertmajdnem nemtudtambelépni.
Bébi, valamit variáltál a gépen, mert tökönszúrtam magam, mire az összes jelszómat kitaláltam!

Node, a lényeg a lényeg. Ki vannak találva.

Előszöris, hazugság volt azt állítanom, hogy Eszti megáll a sarkon. Módosítom: csakis odafele. Hazafelé úgy pördül ki a sarokról, hogy minden alkalommal imára kulcsolom a kezem, nehogy valami vén mamikát gyapjon el, hanem hamár karambol, csak valami frissen földről felpattanni képes egyed legyen.

Aztán, ha sikerül megúszni az akciót, akkor teper tovább, mint a veszedelem, és ne mondjam, kb. 8 perccel hamarabb hazaér, mint én...

Nem való ez a motorhajtás már nekem...

Tegnap elmentem védőnőhöz is. Na az betette a kiskaput.
A péntek óta szigorúan betartott diétám után nagy szájjal toltam az orra alá egy adag frissmeleg vizeletet: pörfikt pisi, na ezt nézd meg!
És bakker úgy megnézte... Hogy lelt is benne cukrot. Hát az állam leesett.

Mondjuk ki, lehidaltam... Pláne, amikor elővezette, hogy emiatt vissza kéne mennem cukorellenőrzésre, meg lehet glükózterhelésre is, meg mittudomén, majd a dokim megmondja. Királyság!

Hazjövet elkezdtem azon gondolkodni, hogyha eddig se csaltam egy rohadt nyalatnyi fagyit sem az Angelós fagyiból, akkor ezután mégis hogyantovább?

Védőnéni szerint: a jövőre nézve teljes elkeseredéssel kell tudomásul vennem, hogy biza számolnom kell. A szénhidrátokat. Napi max 180, elosztva 5 kajára (nem vagyok képes 6* enni, amikor eddig csak 3* kajáltam, azt is délután három előtt...)

No csodálatos internet elő, szénhidráttáblázat elő, digitális konyhamérleg elő és ma már újra tökéletes formában vagyok.
Elfogyasztottam 28 gramm CH tartalmú teljes kiőrlésű kiflit reggelire, ízesítésmentes teával és egy szelet felvágottal, retekkel, tízóraira 14 g teljes kiőrlésű reggelizőpelyhet és 1,5 dl tejet (20g CH), valamint ebédre a grillezett sajthoz karfiolból és póréhagymából csináltam krumplipüréhelyettesítőt (tutinincsmeg az engedélyezett 50g CH).

Tudtam én, hogy leírva ijesztően néz ki... De ez van, és már ma azt mondom, hogy borzasztó lehet a cukorbetegeknek ezt a diétát nyomni egy életen át!

De most azért figyel egy kis drágaférjtől ajándékba kapott diétás Milka a szekrényen, majd beépítem a 25 grammonként 10 g CH tartalmát az uzsonnámban.

4 megjegyzés:

  1. Jááj, Te szegény!!! Ez borzasztó!! Egyébként nekem a terhességem alatt végig volt cukor a vizeletemben (sőt gyerekkoromtól van, de a véremben nincs)és semmilyen diétát nem kellett csinálnom. Persze tudom, több magzatvíz stb.., szóval más a helyzeted. Egy dologgal tudlak vigasztalni, nincs már sok hátra!!!

    VálaszTörlés
  2. Huhhhhhh, Te szegény!!!! Még jó, hogy tényleg nemsoká' kint van a kissrác!
    A fagyiról én nehezen tudnék lemondani. De mivel nyári baba lesz, születése után pótolhatod!

    VálaszTörlés
  3. Én is azzal vigasztallak, hogy nem kell sokáig diétázni, hamar elröppen az az idő! Puszi:)

    VálaszTörlés
  4. Hihi Anna, nekem is nagy fejtörés jelentett, miután nemrégiben kezdtem válogatni, milyen Carte d'or fagyikkal töltöm fel a hűtőt! Deeee... Aranyhomok fagyizó: cukor-tej- és akár gluténmentes fagyik... Ójee!!! :)

    VálaszTörlés