2011. márc. 21.

Zénó és a tojás

Megint sikerült belefutni egy olyan igazi, nemkétévesnek való mesébe.
(Ezen kívül már csak a Kisvakondnak a szüléses része a borzalmasabb. Hát azt hittem leborulok a székről, amikor megláttam. Na azóta elkerülöm rendesen...)

A "számítógépen mesenézés" fél órájában a mese.tv-n szokott Eszti megnézni ezt-azt.

Bele is futottunk Zénóba, akit amúgy nem komálok, de jól jön, mert csak 3-4 perces a mese.

No, Zénó és a tojásban a végén a tyúk seggéből hatalmas erőlködések közepette kijön a tojás. Húsvét alkalmából persze (no, hogy előtte miért kellett többek közt háromszög alakút tojnia, azt 6. nézésre sem vágom). Sebaj!

Szal a tojás küzdelmes erőlködésre kijön a tyúk tök szemből gyurmázott fenekéből...

...ééés Eszti már kérdezi is: Mi csinál a pipi feneke?
Há' mondom onnan jön ki a tojás. És ezután megpróbálkozom a lehetetlennel: megértetni egy kétévessel, hogy a tojás, amit ő elfogyaszt, az biza a tyúk fenekének produktuma.
És amúgyis percekig magyarázom a történetet - válaszolgatva a mitcsinál kérdésekre. Végül megegyezünk abban, hogy a tyúk tojja a tojást.

Én, mint aki jól végezte dolgát, boldogan elterülök a székben, Eszti elviharzik. Kérdezem tőle: Hova mész baba?

Eszti tojik tojást!


Hmm... asszem mégsem ment át a lényeg! :D

7 megjegyzés:

  1. Szombaton esős idő volt, nem lehetett lemenni az udvarra szünetben.(nálunk tanítás volt ugyebár)A szomszéd teremben projektorral meséket vetített a kolléganőm a 2. osztályos gyerekeknek a youtube-ról. A gyerekek választhattak. Én is átmentem, éppen a kisvakondos születés ment. Hát mit mondjak...? Én elkerekedett szemmel néztem, de a gyerekeknek tetszik, úgy láttam. A tyúkosat is megkeresem, mert ezek után felkeltette az érdeklődésemet.

    VálaszTörlés
  2. Hát ez mennyire jó! Még arra leszek kíváncsi, ha legközelebb tojást próbálsz etetni vele mi lesz a reakció! Mert nekem hasonló sztori következtében gyerekkoromban (konkrétan, hogy a tojásból kiscsirke lesz)úgy elment a gusztusom a tojástól, hogy évekig a számba nem voltam hajlandó venni egy falatot sem.

    VálaszTörlés
  3. Megnéztem a tyúkot, nem is annyira gáz!Erről az jutott még eszembe, hogy amikor kb. 10 éve a Fannit kísértem egyszer Pestre egy országos versenyre, ott hangzott el, amikor értékelték a feladatmegoldásokat, hogy a gyerekeknek több, mint a fele (alsósokról van szó)azt jelölte be, hogy a tojást a nyúl tojja! Az Eszti remélhetőleg ezek után már nem fog ebbe a hibába esni.

    VálaszTörlés
  4. És hova ment Eszti végülis mindezek után???

    No, igen... és Kisvakond és a születés... Mi is néztük... Laura még kérni is szokta: "Jakkond! Születéses! Nézzzük!"... hmmm...
    ...amikor először láttam!!! Szülés után persze! És az a vajúdós rész... hmmm........

    VálaszTörlés
  5. Nnno egyrészt megnéztem mindkettőt, és sokkot kaptam, mi maradunk a Miki egérnél. Másrészt viszont: projektorral meséket youtube-ról??? Atttyám mik vannak! Mikor én voltam áltsulis, egy olyan terem volt a suliban, ahol volt egy szétrohadt tévé, meg egy videómagnó, és nagyritkán megmutattak nekünk egy ismeretterjesztő filmet :D kíváncsi leszek, mi lesz, mire Adri meg Oli suliba mennek :D

    VálaszTörlés
  6. Esztinek: Nálunk sincsen ám minden teremben projektor meg okos tábla, csak háromban, de ott használják is őket rendesen.

    VálaszTörlés
  7. :D azért kicsit irigykedem így is ;)

    VálaszTörlés