2011. febr. 11.

Mi lett kancsiEsztivel?

Tegnap megemberelve magam, összes bátorságomat összekaparva elmentem Esztivel a szemészhez.
Hát kevés volt a -még az ágy alól is összehalászott- bátorság...

Megkaptuk a "szülők-álma" diagnózist: szemüveg.

Eszti egy tünemény volt, de tényleg. 1,5 órán át voltunk ott, de Eszti végig elmolyolt velem valamin, majd bementünk szemcseppre. Az ölemben ült és egy büdös szava nem volt. Nem tetszett neki, de elviselte. Majd 20 perc múlva a gépbe is szépen belenézett. (Azzal már nem is sztárolom, hogy még a gyerekeknek való táblát is leolvasta - amin ház meg labda stb. van. Szóval ez a része rendben volt.)

Én hazaérve körbesírtam Laci lábszárát (egészen szó szerint), hogy jajazénédeskisszépségemből mi lesz, meg jajjj, hogy fog kinézni. És Laci, aki nagyon megnyugtatót tud lenni: hoogy? Hát mint egy szemüveges bagoly. Vazze, pont erre a szövegre vágytam...
Tény, hogy még így is értelmesebb hozzállással bírt, mint én a felfokozott érzelmi állapotomban, de meg nem nyugodtam.

Na ma el is mentünk megcsináltatni a szemüveget (amelyet amúgy Eszti nagyon várt, egész délelőtt rángatott, hogy menjünk.). Majd amikor kiválasztottuk a keretet, akkor már azért vakarózott rendesen: húzza hajam és társai...
Na mindegy, a szomorúságom mára a tizedére csökkent, mert utánaolvasgattam a dolognak. És igazából baromi sok gyereknek van baj a szemével, csak a kötelező szűrések későn vannak, így sok esetben csak akkor derül ki, amikor már suliba megy. Így akkor már tényleg essünk túl rajta most.

A tények egyébként:
Jobb szem: +1
Bal szem: +1,75
Csak azért nyerte meg a szemcsit, mert a befelé húzó szeme rosszabb. És valószínű csak romlana tovább, mert nem is használja rendesen azt a szemét.
3 hónap múlva kontroll, amikor kicserélik a jelenlegi +0,5 / +1-es lencséket nagyobbra.
És hogy meddig, azt a jóég tudja, de dokinő szerint kb. garantált, hogy így, idejében felismerve ki fogja nőni. Szerinte tuti nem lesz felnőttként már szemüvege.

Na ezek után kíváncsian várom a délutánt, amikor megszerezzük a motyót és elkezdjük a "hogyan-maradjon-a-szemüveg-a-fejen" játékot.

4 megjegyzés:

  1. Szemcsivel is gyönyörű lesz, én biztos vagyok benne!!!!! Képet ugye majd raksz fel!!?

    VálaszTörlés
  2. Na, hogy maradt fent a szemüveg?
    Egyébként tényleg ne aggódj! Húgom is ezért kapott kicsiként szemüveget, és ma már persze egyáltalán nem használ semmi "szemre-/szembevalót".
    Remélhetőleg Esztivel is így lesz!
    (Na, jó, persze azt nem tudom, hogy én mit szólnék, ha Laura fején kellene fenttartanom egy szemüveget... de remélhetőleg hamar megszokja ám! még az is lehet, hogy megszereti!)

    A képet azért én is várom! :)

    VálaszTörlés
  3. Esztered rugalmas kislány! Nem lesz gond szerintem, de legalábbis kívánom!

    VálaszTörlés
  4. Köszi, kb. mindenkinek igaza lett... :)

    VálaszTörlés