2010. dec. 6.

Újcipi

Ugye Mikulás előtt bakancspucolás.
Olyan boldogan takarította (ma is mesélte anyunak, hogy takarította a bakancsát), ami nem is baj, úgy is el akarom tenni. Ugyanis vettünk egy másikat, szőrös belsejűt, rendesen télit. Leót.
No gyereknek illyen randa cipője még nem volt. Konkrétan ortopéd cipő benyomását kelti (oké, hogy gyógycipi, de ezért muszáj randának lenni?)
Sajna Salusban nem volt téli, így nem volt más lehetőség: Dr. Leó. Pár hete kinéztem a cipőt, egy padlizsánszínű 21-est. Nem vészes.

Pénteken elmentünk családilag megvenni, erre bakker pont ott volt egy kislány, aki fél évvel volt fiatalabb Esztinél, és éppen akkor vették meg a kinézett padlizsánszínű 21-est (csúnya, nagylábú kislány...)
Amikor Laci meglátta feketében a bakancsot, konkrétan ki akart vonulni a boltból gyereketől, asszonyostól, hogy na ezt nem!

Aztán finoman elmagyaráztam, hogy az a nagyon nem buli, hogy elmegyünk Pestre egy hülye spéci cipőért (mondjuk bakker Béb, most jutott eszembe a Szil-Coop feletti cipőbolt, na mindegy).
Szóval a spéci cipő elszámolható egészségpénztárra, így gyakorlatilag ingyen vesszük a gyerek cipőt. Már ez is luxus, szóval kussoljunk, lesz egy bűnranda cipője, oszt mivan? Csak minket érdekel, Kölyköt garantáltan nem...
Amúgy felvéve nem vészes, és a rálógó gatya eltakarja a nagyját. Ruhácskához meg használjuk a régit. 20-as, de igazából simán jó még... (Csak ohne béléses volt.)

2 megjegyzés:

  1. Basszus, hogy ti milyen rendesen betartjátok ezt a szupis dolgot! Lánának nyár óta nincs szupináló cipője, valahogy nem vitt rá a lélek, hogy vegyek neki. Itthon zokni(na jó, hamarosan beadom a derekam benti cipőre, de mivel kapjuk, sima lesz, oszt víz!), kintre bundás sima. De hogy Esztinek még mindig 21-es a tappancsa!? Lénának most nézek Vaterán (újat) 23-ast, mert a jelenlegi 21-est kinőtte. És láttam én is szupinálósat, téli kivitelből nem létezik olyan, ami nem ortopéd kinézetű viszont megfelelő...ez van sajna..

    VálaszTörlés
  2. Nem nagy szám ám, ha így van ingyé a cipő... Naná, hogy ilyet veszünk. :)
    Amúgy van ám szuppinált betét, ami több méretig használható. Szóval olcsó cipő+betét kombóval is ugyanolyan szerintem...
    Hát én is nézegettem, de tényleg 21-es. Illetve szerintem csak 20-as, mert az előző cipő dupla zoknival még simán jó volt a lábára. :)

    VálaszTörlés