2011. szept. 30.

Papírkutya

Nem nyertünk szaloncukrot. Újfent.

Peti egy igazi papírkutya lesz.

Bár van T-sejtje (neee, könyörgöm ne kérdezzen senki felhördülve, hogy honnan? Fingom nincs.), de ezen értéke 22%, ami a normálisnak csak a harmada.

Immunos doki meg mit mondott erre? (Hogy gyorsan lelombozzon, mivel én a magam részéről már azzal is elégedett voltam, hogy egyáltalán van olyanja.):

Háát ez azzal jár, hogy el fog kapni mindent, és ha elkapja, akkor azonnal agresszíven kell kezelni. (Vagyis gyorsan antibiotikummal.) És, ha gondolom, nagyon szívesen ellátják az ő osztályukon is. Ha gáz van, nyugodtan mehetünk!

De anyám, ezt olyan szívélyesen mondta, hogy örültem, hogy welcome drinket nem ajánlott hozzá.

Hát jó, pillogtam kettőt, aztán elbúcsúztunk azzal, hogy november végén újra kontroll. (Rákérdeztem, hogy meeeer? Ez változhat? Háááát változhat.) Na jóóó, kicsit olyan érzésem volt, hogy nem teljesen 100-as a besorolásunk, így rohamtempóban túl vagyunk a héten egy kineziológuson, aki azonnal odarendelt nekünk egy homeopata orvost. Kitesztelték mi lenne jó, és kapott szereket.

(A gyerekorvos tudomásával és hozzájárulásával, aki elég homeo párti.
Bár aranyos volt, azt mondta, hogy jajj, a Peti esetében még ezen is aggódik, pedig tudja, hogy nem árthat.)
Viszont ha már aranyos, azért nem meri beoltani.

Szerinte jobb lenne kórházi körülmények között.
Kaptam egy telefonszámot az immunos dokitól, hogy azt kéne felhívnia a gyerekorvosunknak, mert mondta, hogy ez így működik, ilyen helyzetben nem mernek oltani az orvosok.

Úgyhogy most várjuk, hogy lemeccseljék az oltási tanácsadós doktornő és a gyerekorvosnő egymás között, hogy akkor mégis ki fogja és hol beoltani.

Mert neeeem, nincsenek olyan titkos vágyaim, hogy a havi oltások miatt napokig kórházban nyaraljunk Pesten... (Elvileg amúgy nem kell, mert a történet csak annyi, hogy élő kórokozós oltásokat egyáltalán nem kaphatja meg a többit meg igen.)

Szóval amíg nem oltott, és nem beteg, és még jó idő is van, elrombolunk holnap Simontornyára egy gyors bemutatkozókörre...

(Jah, és az aprópici zárójeles megjegyzés: PapírPepi a múlt héten gyógyult ki egy taknyozódásból. Egy hét alatt...)

3 megjegyzés:

  1. Na pont ezen morfondíroztam, hogy és azzal az orrfolyással mi a helyzet? De az szuperkirályságos, hogy kigyógyult belőle önállóan, az a 22% dolgozik keményen!!!

    VálaszTörlés
  2. Szerintem a 22%, az király! Én csak, mint mezítlábas biológia tanár annyit tudok, hogy ezeket a sejteket eredetileg, ugye a csontvelő termeli, aztán a csecsemőmirigyben alakulnak T-sejtekké. Ez persze az iskolai változat, a valóságban ennél sokkal bonyolultabb a szervezetünk, és mivel nem sterilszobában él Peti, az immunrendszerét aktivizálják a különböző fertőzések, így remélhetőleg lesz ez az érték még magasabb is!

    Crocus

    VálaszTörlés
  3. Kösziköszi, nem is tudod, mennyit segítettél! Cuppa!

    VálaszTörlés