2011. szept. 7.

Helyzetek jelentése

Soksok minden történik.
Pl. ma legnagyobb borzalmamra, akaratomon kívül kinyírtam vagy 150 hangyát. (Na ja, akaratomon kívül: vagyis beszórtam hangyairtóval a bejárati vonalukat és másnap rácsodálkoztam, hogy megdöglöttek. Végülis...)

Node Pepi úgy áll, hogy pénteken voltunk GOKI-s kontrollon. Az izgalmak a régiek, vagyis a 9.30-as időpont helyett folyamatos katéterezések miatt 15.30-kor fogadott az orvos.
Még sose ment gyorsan az orvosok előkerítése.("Jön egy anesztes nemsokára" - és 2 óra múlva jelenik meg stb.) De szegények tényleg iszonyat sokat melóznak.
Pedig olyan faszán pikkpakk megvolt az EKG meg rögtön előkerült a pace-makeres doki is, azt is bemérték. Csak a mi orvosunk nem.
Sebaj, még jó, hogy Laci ragaszkodott hozzá, hogy együtt menjünk, mert szerinte ez annyira várható volt.
Az eredmény: ez+az, a lényeg, hogy a vízhajtó/Kálium páros csökkentve a vérnyomáscsökkentő emelve. Kövi kontroll 3 hónap múlva. Végülis jóvan.

Aztán Pest kedden, Pest holnap. De közben tegnap ráleltünk asszem az évszázad gyerekorvosára. De tényleg!
Tudott fogadni az, akit mindenki csak dícsér, és ahh, egy álom.
Mondjuk azzal kezdte, hogy a kakigondunk (amin addigra már jócskán felhúztam magam, hogy javul-javul, de nem múlik, és ide nekem egy gasztroenterológust), szóval szerinte, ha mindenféle baktérium/vírus kizárva, akkor tejallergia.
Na ekkor tudtam, hogy ő a mi emberünk (orvosunk). (A régi dokinő konkrétan hülyének nézett a felvetésemért.)

Rendes is, és amiket beszéltünk igazi orvos is. És ahhh... mesélhetnék csodákat! és ez csak az első találka volt.

Peppino lemérve, hivatalosan 3630 g, vagyis ez 1 hónap alatt 630 g hízás. Elégedettek lehetünk asszem.
Eszti is lemérve (92 cm és 13 kiló), beoltva bárányhimlő ellen (na ilyet se láttam még: nem nagyon akarták beoltani, mert nehogy ez maradjon meg a gyerekben elsőre, hogy itt bántják. Mondtam nekik, bökjék csak, majd megtámogatjuk mi pszichésen!)

Petinek közben megnövekedett a kajaszükséglete. A szomorúság, hogy biza a fagyasztómban nem túlzás, de 6 liter tej van (plusz még anyuéknál is vagy 1 liter), és ennek ellenére spéci tápszert javasolt a dokinő az allergiagyanú miatt.
És igaza van, de fáj a szívem, ha arra gondolok, hogy most, ha kell pótlás, akkor azt az 50-100 milit tápszerből kell megoldani.
Persze baromság, mert Lacinak igaza van, hogy a mi speciális helyzetű gyerekünk esetében napi 6 deci anyatej mellé ne fájjon, hogy a pluszt tápszerben kapja, de akkorisna.

És ójeee, immunológus időpont jövő hétre! (Eddig két orvos kérdezett rá, kihez megyünk, és mindkettő hallotta már a doktor nevét és mondták, hogy az okés! Szóval talán tényleg jó lesz.) Mindenesetre Peti oltásai ügyében sem ártana már valamerre elmozdulni, a többiről meg nem is beszélve. (Mert ugye a spécigyerek teljesen oltásmentes.)

És még egy szó Esztiről.

"Bázz mi az, csillog az orrod? Nemár, a múlt héten gyógyultál meg egy náthából. Hejj van-e új fogad? Bázz, van!! :)"
Szóval még csak fogcsücsök, de asszem elmondhatjuk, hogy vele baromi szerencsés fogzáson vagyuk túl. Kint van a 20 foga, majdnem mind fél-egy napos fogtakony kíséretében, ami nem, az megegyszerűen kijött.
Mákarcok vagyunk!

3 megjegyzés:

  1. 630 g havi hízás az szuper! Na meg az is, hogy lett egy jó háziorvosotok!
    A tápszer az milupa pepti plus 1? Mert Ati annak idején ebből a 2-est itta.

    Crocus

    VálaszTörlés
  2. Puszi a 20fogu Eszternek!
    Petike meg nagyon ügyi....hajrá hajrá hízás...javulás

    VálaszTörlés
  3. Te valami Milupa, Pergomin asszem... Elég spéci, nem is sima táp, hanem gyógyászati célra szánt. Még jó, hogy kevés kell belőle... Brrr...

    VálaszTörlés