2011. jan. 11.

A "kiszámítható" gyerek

Ezt imádom, hogy olyan roppant következetes a kölykec.
Mára rakott káposzta van betervezve, anya nagy fun kajája, akkoris, ha gyerkőc annyira nem rajongja. Így eszinemeszi-nemkapmást van.

Na tegnap már megpároltam előre a kápit, meg főztem rizst, mivel ma védőnőhöz mentünk, így csak a husit kellett elkészíteni és az egészet összedobni. Ez kafa is, Eszti a káposztakészítés előtt megevett -brutális stílusban (vagyis marokkal tömte a szájába) egy nagy tálkányit, mert gondoltam annyira ízlik neki. Jó.
Majd én is, Laci is, és az eredmény persze: kevés lett. Ma így elmentünk a zöldségesbe még 20 dekáért, hiszen Eszti meg nem eszi meg a darált húst, ezért a rakott kápi neki kápi/rizs lesz és tejföl. Mondom, hogy így járt.

Hazaértünk, mindenkész, ebéd:
Nem szeretem káposztát.
Mondom nem a csudát, tegnap meg azt tömted.
Nemnem, nem kérem.
Vazze, akkor rizst fogsz enni magában?
Jizst, usit.

Váá, és megette! Soha életében nem ette meg a darálthúst, most viszont betolta. A káposztákat (amit tegnap kétpofára nyomta) meg lazán kiturkálta (mondjuk csak ami hosszabb volt, a kicsiket szerintem megette...)

Kíváncsi lennék, holnap mit enne meg belőle. Lehet a husit meg a kápit... Mert ő a rizst aznap nem szeretné.

5 megjegyzés:

  1. Minden további nélkül: :-) :-)

    VálaszTörlés
  2. Jelentem mi ismét kajaharcban, normális étrend bevezetésben...
    Tegnap egész nap háborúztunk 2 kanálnyi vöröslencse leves elfogyasztása érdekében... nem jött össze... Ma egy iszonyat "agggyadide ebédre egészben az almát / nem adom" hisztéria után letettem egy fél adagnyi levest tálkában az asztalra, ő meg fogta és elkezdte kanalazni, na ez nekünk még nem igen megy folyékony dolgokkal, úgyhogy a fele a nyakában kötött ki, negyede a bútorzaton, de büszkén állítom, hogy ötödét kb. sikerült megennie. Jupiiiii!!! Hogy pont most találja ki, hogy én már nem segíthetek... így jártam!

    VálaszTörlés
  3. Ja a legnagyobb rész úgy borut a pólója ALÁ, hogy inni akart a tálból - mégiscsak egyszerűbbnek látszott - de azt a szája helyett az állához illesztette. :S :D Nam baj anya mosolyogva takarított és átöltöztetett, mert a gyerek véééégre rendes ételt is a szájába vett!

    VálaszTörlés
  4. :) Sebaj Elif, majd megtalálja a száját is előbb vagy utób... :P

    VálaszTörlés