2011. jan. 19.

Egyen főzit, akinek muszáj!

Ma az jutott eszembe, hogy gyanús, hogy túléltünk egy hisztihullámot. Mostanában elég normális a gyerek (már az életkorához mérten persze... :) ). Nyomja a napi 3-4 hisztériát hülyeségeken, de annyira unalmas, hogy már Laci sem törődik vele.

Ez onnan jutott eszembe, hogy tegnap is és ma is olyan szépen elvolt egész nap, pedig annyi mindent csináltam. Rájöttem, hogy ne merjem szidni, mert csak jó gyerek ez!

És ma megfejelte az egészet egy adag főzelékkel is, szal ma duplán szerelmes vagyok belé. (Asszem el is viszem a Tescoba jutalmoként).

Főzelék ügyben amúgy is már elegem van, mert eddig heti 2 főzelék dukált. De már annyira untam én is... Így heti egy kötelezőre redukáltam, mert muszáj és kész.
No azért én meg nem vagyok egy nagy főzi-specialista, és egy csomó félét nem tudok jól elkészíteni (ez a habarás vagy rántás vagy melyik ez a lisztes macera, na ez a része kikészít mindig). Ráadásul Eszti sem olyan lelkes már a témában, mint régen volt. Így egy tök jó megoldást találtam: Főzelékfaló Ételbár... :)

Ugyanis ott minden nap este fél 6-tól féláron adják a kaját, és valahogy a főzelékes tálak mindig tele vannak. Így nekem aztán marhára megér 300 Ft-ot, hogy elhozzam a kötelező heti főzeléket. Ráadásul nincs az az isten, hogy én szárazbabfőzelékkel pepecseljek itthon. Ami a mai csoda volt...

No csoda is volt, gyerek megette, anyja nem annyira, aminek több oka is volt, de valahogy az okok mindegyik alpontja Elif túrófánkjával van összefüggésben (manapság úgyis mindenki rólad posztol Elif... :) ):

Szal a túrófánk:
- valami beteg perverzióm, hogy a nyers tésztába bele kell enni.(Imádom, ahogy a szódabikarbóna bizsereg a számban... )
- az is, hogy lehetetlennek találom, hogy a frissen kisültbe ne egyek bele.
Így nekem csak csökkent mennyiségű főzelék járt, mert én megtehetem...

Node szegény cukika: hozta a kanalat a tányért, hogy ő akkor eszi a husikát (gondolta az a kis golyó más nem is lehet).

Így azt kell mondanom, aki él és mozog, csináljon Elif blogjáról túrófánkot!

Hogy ennek mi köze Esztihez? Hát semmi...

2 megjegyzés:

  1. Nagyon örvendek, hogy ízlett! Azt meg meg se merem kérdezni az Olivás póréragu milyen reakciót váltott ki... :D

    VálaszTörlés
  2. Nagyon hasonlót... Bár Laci messziről elkerülte a vega kaját, de Esztivel mi imádtuk! :)

    VálaszTörlés