2011. júl. 6.

Kérdések és válaszok

Most nem is annyira a lelkiállapotom, inkább a rettenetes időhiány miatt nem tudok válaszolni semmire.
Pedig tudom, hogy rengeteg kérdés merült fel az elmúlt időszakban.

Nos.
BébiPeti a csecsemő szívsebészeti posztoperatív intenzíven van. Már a neve sem kecsegtet semmi jóval amúgy.
Viszont a kórház tiszta puccos (van valami alapítványi beütése a részlegnek).
A dokik baromi rendesek, minden telefonálgatásra korrektül tájékoztatnak a helyzetről.

Ami jelenleg annyi, hogy Petit a mellkas-zárás után felébresztették.
Kicsit sokkolt is a dolog, mert nem tudtam, hogy máris sor kerül erre. Viszont tiszta kómás volt, úgyhogy még most kevéssé volt szívfájdító jelenség.

Mára kihozták az elkülönített szobából és a vele együtt érkező géppark is csökkent. (Vagyis a duplasoros injekcióstűkből álló tartozéka ma éppen csak egy soros volt.)

A következő lépés a lélegeztetőgépről levétel. Ha sikerülne a tüdejében lévő valami izémizékét csökkenteni, akkor lehet, hogy már holnap.
És ezen izgulhatjuk a következő kört. Mert ma még nem sikerült.

Amúgy meg továbbra sem merek nagyon bizakodni, mert valahogy a fülembe csengenek az olyan mondatok, hogy "dehát már olyan jól volt" meg "már szépen javult és mégis".
Meghát van még min izgulni éppen elég.
Az hagyján, hogy a fizikai állapota nem tudjuk, milyen lehet majd (a szervei, amelyek elcsesződhettek a műtét alatt, vagy éppen most pl. pacemaker-es a kölyök, most még külső, de ha nem ugrik vissza a szívritmusa, akkor belső is lesz belőle), de ott van még talonban a műtét miatti idegrendszeri károsodás lehetősége, és ez lássuk be, nagyon gáz.
De itt még baromira nem tartunk, csak úgy felmerülnek ilyen dolgok.

A látogatáskor zsilipruha meg sterilizált kéz, és így lehet simogatni a szabadon álló részeit (ami az ő esetében a feje és a bal karja). Így mondjuk elég bénán hangzik.

Viszont az egyetlen, amit végig remeknek ítéltem meg, az az, hogy anyatejet kaphat. Fasza, mert gyomorszondán keresztül.
Így most egyetlen szabad pillanatom sincs, mert fejek. Naponta 6* + éjszaka 1*. És nagyon gáz. Ez konkrétan elvesz a napból 3 órát. És akkor nem mesélem el, hogyan lehet ezeket útközben (mondjuk Pestre busszal) megoldani.

No mindegy, kb. ennyi a jelenlegi helyzet. Várjuk a csodát továbbra is, senki nem mondja ugyanis, hogy mi várható, így csak élünk napról, napra...

8 megjegyzés:

  1. Nagyon drukkolok hogy holnap sikerüljön levenni Petikét a lélegeztetőgépről! Az anyatej neki most nagyon nagy kincs és biztos közrejátszik abban is hogy mihamarabb meggyógyuljon. Szeretettel ölel: Ildikó

    VálaszTörlés
  2. Nagyon sokat gondolunk Rátok továbbra is, hidd el, szépen és lassan minden jó lesz. Elhiszem hogy nagyon nehéz, és néha csüggedsz, de bizakodj, bízz a JóIstenben és minden jó lesz, meglátod!
    Puszi: Andi, Mesi, Eszti, Tomi

    VálaszTörlés
  3. Móni továbbra is sok erőt, kitartást nektek!!!! Hinni kell a csodában!

    VálaszTörlés
  4. Folyamatosan drukkolunk nektek, kitartás Móni! Milliószor puszillak! Állandóan rátok gondolok, és nem tudom elmondani mennyire szeretném ha PiciPeti végre jobban lenne. Pont úgy aggódok érte mintha egy unokaöcskös lennne, vagy közeli rokon :)
    Nagy ölelés neked, Petit légyszi simizd meg a nevemben! Esztit is puszilom!

    VálaszTörlés
  5. Milyen mellszívód van? Nekem van egy aventes elektromos, amit szívesen kölcsön adok, hogy könnyítsen valamit a fejésen. És bármi másban is szívesen segítenék, ha van még miben! Mindig gondolunk rátok!
    Crocus

    VálaszTörlés
  6. Móni!Kitartás továbbra is,állandóan Rátok gondolok és drukkolok!Nagyon bízom a csodában!ezerszer ölellek!

    VálaszTörlés
  7. Továbbra is sok-sok erőt és kitartást kívánunk Nektek! Puszillak Titeket!

    VálaszTörlés
  8. Móni!Nagyon szorítunk nektek, hogy sikerüljön a kis lurkónak jobban lennie!!Sokat gondolunk rátok és reméljük, hogy ez az állapot ennél már csak napról-napra jobb lesz!!Ha bármiben tudnánk segíteni, akkor csak szólj!
    Sokszor puszilunk benneteket, Esztikét és Lacit is!Heni és Norbi

    VálaszTörlés