2011. júl. 27.

1 és 19

Peti tekintetében siralmas első hóforduló...

Paraméterek: 2650 g-hoz képest jelenleg 2900 g. Felszedett 250 grammot. Amiből mondjuk 100 a beszerelt pacemaker, további 50 az infúziós cső, marad mondjuk egy 100-as. Node, az is valami.

Ezen túl eredményeink között tarjuk számon az alábbiakat:
egy ellopott zokni és body, 3 elcsórt Liberó pelenka és egy cumi. Na jó, ez utóbbi állítólag kórházi.
Ezeket mind a kölykön találtam, és nem én vittem neki.

Merthogy Petikénk, az biza már 4. napja bodyt hord. Roppant vagány, mi?
És hogy eddig miért nem?
Ehhh, mert annyi felület volt a testén bekötve/beszúrva/aládúcolva, hogy csak zokni fért rá. (Most nagyon nem viccelek.)

A második emeletnek nem sok híjja.
Csupán 3 (és ezt onnan tudom, hogy tegnapi napon 5, azaz öt nap után sikerült egy orvost elcsípnem az osztályon, aki szerencsétlenségére elég lassan sétálgatott ahhoz, hogy lecsapjak rá...)

Nu:
1.) Fertőzés. Naaaa, csak neheeeem? De igen. Volt egy felszíni sebfertőzése, de mivel klinikai tüneteket nem okozott, nem adtak neki antibiotikumot. (Ez azért jó, mert egy antibió kúra 2 hét minimum, ameddig hóttuti nem engedik ki.) A laborértékek talántalán javulóban is vannak, ha helyreállnak, akkor lesz kipipálva.

2.) Bal láb. Vazze bucira dagadva. Hát amikor megláttam, mondom nemááár, hogy fog ez a szerencsétlen kinézni egy ellőtt jobb kézzel és bal lábbal?
Most fel van polcolva már 4. napja és kap rá véralvadásgátlót. Állítólag csak lokális és valami nyirokmirigy meg keringés meg centrális véna. Ááá, felét nem fogtam fel, az a lényeg, hogy ez az egyetlen tű az infúziós állványán.

3.) Etetés. Ez meg a "hagyjukmár" kategória. A duma: "az éjszakás nővérnek nem evett üvegből"
3. napja ellövik ezt a poént. Így éjjel szondázgatják lelkesen. A bibi ott van, hogy amikor én etetem, akkor valahogy sikerül az összeset beletunkolnom az üvegből. 50-et. Igaz, hogy van, hogy fél óra alatt... És ennyi ideje nyilván nincs egy nővérkének sem egyetlen gyerekre. Csak akkor ne legyen már fő indok, hogy még gyengén eszik.

Esztimackó.
Elhanyagolva. Múlt héten szerdán folyt az orra. Egész pontosan 3* kellett megtörölni neki délután. Szimpla vizestakony, de megijedtünk, hogy csak ne most legyen már beteg! Nem is lett, dolog elfelejtve.
Majd mondom Lacinak hétvégén, hogy hejj, még csak bele sem néztünk szegény szájába a vizestakony után, lehet van egy foga. Megmosolyogtuk a dolgot, aztán el lett felejtve.
És tegnap jutottam el odáig, hogy na mutiiii gyerkő a szádat!!! És lőn. 19. fog kinőve.

És nagyon izgulok miatta, mert hosszas gondolkozás után úgy döntöttünk, eladjuk a hétvégére.
Az egész családom megy a dédihez és elviszik magukkal. Nagyon izgulok, mert elég anyás lett mostanában (és korábban nem volt ennyire az), meg még sosem aludt nélkülünk máshol éjszaka. De megbeszéltük vele és minden alkalommal azt mondta, hogy megy a dédihez Etumamával. És arra a kérdésre, hogy "anya meg apa nem lesz ott, nem baj?" azt válaszolta odabújok Gabihoz (vagyis nagyobbik öcsémhez). Hát jó.

És a Gabiról jut eszembe. Van egy halál jó poénja. Márhogy Esztinek...
A gyerek egyébként szerény meglátásom szerint jó képességű. Ügyesen beszél, amit megbeszélünk felfogja, és általában úgy csinálja. Mondókákat, énekeket elsajátítja (inkább csak nagyjából), logikusan kombinál.
Egy bibi van csak a gépezetben, és ez a "csigabiga".
Nem képes rá. Néha azt gondolom, direkt szívat. Neki ugyanis ez így hangzik: csigagabi

És ebből keletkezik az értelmes társalgás:
Anya: Nézd! Csigabiga.
Eszti: Csigagabi.
Anya: Biga. Csigaaaa bigaaaa.
Eszti: Csigagabi.
Anya: Nem szívem, biiiiggggaaaa, csigabiiiiggggaaaa.
Eszti: Csigagaaaabiiiii.
Anya: Jóvanhagyjuk. :)

2 megjegyzés:

  1. Remek hírek! Csak így tovább! Lassan itt az ideje hogy Petikéről fotót is lássunk így hogy már betöltötte az 1. hónapot... Boldog hófordulót neki! :) Esztikének meg gratulálok a 19. kinövesztett foghoz :)

    VálaszTörlés
  2. Ez az!!!Örülök,hogy javul Peti!Esztike meg édes a csigabigával és hajrá utolsó fogacska!:)Nektek pedig ölelés!

    VálaszTörlés