2011. okt. 27.

Pepókirály 4 hónapos

Ma van a napja annak, amikor végre elmondhatjuk, hogy Pepi többet volt itthon, mint kórházban.

Ez idő alatt eljutottam oda, hogy már csak ritkán szólítom a hónalját csikizve "édesdrága kislányomnak", ellenben Esztit annál többször hívom "drágapiciPetikémnek".

Ezen tapasztalatok után meg is értem a drága mameszomat, aki bár tudom, hogy imád, de azért 10-ből 6* Mártinak, Csöpinek esetleg Etukának hív. (Néha Fanninak is.)

Peti most olyan 4,5 kiló (szigorúan konyhai mérlegen billegő étkezőtálcán mérve, mert 2 hét múlva megyünk tanácsadásra csak.) Vagyis baromira nem annyi. De kb, na. És 55 cm. (2650 g és 47 cm volt 4 hónapja)

Végülis annyira nem gáz, mert Eszti 3 hósan volt 4,5 és ő pl. 300 grammal nagyobb súllyal is született és körülötte egyéb fennforgás sem volt.

Most 5* eszik (yessss szuperkirály vagyok, mert még mindig csak anyatejet), és nappal 3* alszik (ez volt már többször 2 is, ha nagyon későn kelt reggel).
Általában hajnalban 5-6 körül eszik először. 1/2 9-9 fele kel fel. (Na nem kell ám elájulni, bár sokat alszik, nagyon sokszor megébred közben. Elég nyugtalanul szunyál.) Aztán eszik, játszik (szerencsére ő is az a fajta, aki elnyomul magában olyan 20 percet is, aztán jajong csak szórakoztató társaságért.)
Blablabla egész nap ezt váltogatja, majd este 8-kor szerencsére már ő is alszik. (Illetve az elmúlt napok statisztikái után inkább úgy fogalmaznék, hogy ő legalább alszik este 8-kor.)

Nyertes tejallergia ügyben, a tojás egyre kérdésesebb.
Mert:
a) elhagytam a tojást teljesen a kajámból, majdnem két hete. Azóta sem javult tökéletessé a babakaki.
b) érdekes módon kitesztelte a kineziológus is, és neki az jött ki, hogy enyhe fokban allergiás a tejtermékekre, de a tojásra nem, és mást sem lelt. (Ehhez hozzátenném, hogy a homeopátia párti és egyéb elveket elfogadó gyerekorvosunk azt mesélte, hogy neki a kinez. pont azért nem jött be, mert szerinte több esetben nem egyezik a tesztelés eredménye a kórképpel. Úgyhogy ezt a véleményt inkább érdekességként dobozolom be.)

Fejlődés tekintetében: beszél, tárgyakért nyúl.... ööö... mást kell csinálnia? Nem emlékszem.
Mozgása gyenge. A fejét megemeli, és repkedünk a boldogságtól, ha még ki is támaszt hozzá.

Egészségügyi problémaketrec. Ezt tudtuk is, de van máááásik!
Stikában süket is. Na jó, nem teljesen, mert ha fel kell ébredni valamely hanghatásra, akkor azzal nincs gond. De amúgy nem fordul a hang felé. Szerintem nagyothallás lehet a dolog mögött. (A rokonság ezt nagy egyetértésben úgy reagálta le, hogy így Pepi is igazi családtag lesz, hiszen van egy pár "süket" köreinkben.)
Node Enikőtől kaptam egy rúgást, így holnap mégiscsak elviszem audiológiára.

Ez egy uncsi poszt volt, de Esztinek is volt összefoglalása, csak azokat még kézzel naplóztam.
És ami még volt Esztinek: dumavideó.
Itt van Peti első dumája

A különbség: Eszti nekem mesélte, Pepó meg a fejvédőnek. Jóvan, kicsit introvertált, naés? :)

5 megjegyzés:

  1. Nagyon cukin magyaráz :) Oli is idejött megnézni, és szépen válaszolgatott neki :D (nagyjából ezen a nyelven nyomja még ő is...)

    VálaszTörlés
  2. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  3. Na Bebe már megint belegépelt az előzőbe! :D

    Pepi nagyon-nagyon cuki! :)

    VálaszTörlés
  4. Pepino aranyos! S bizony irány az audiológia, mert már most is kellhet neki a nagyotthalló készülék, különben bizonyos agyi kapcsolatok sosem fejlődnek ki!
    Crocus

    VálaszTörlés
  5. Ja, és semmi extrára ne számíts! Csabit egy asszisztens vizsgálta meg egy kézben elférő készülékkel, ami különböző frekvencián bocsájt ki hangokat, és azt nézik, hogy reagál-e rá.
    Crocus

    VálaszTörlés