2011. okt. 12.

Katona vs. Dévény, avagy hogyan pattintottunk le egy kontrollt

Akkorát bótoltam ám tegnap.
Konkrétan nem kell járnunk a fejlődésneurológiára!

Jóvan, nem ám annyira a nagy rábeszélőkészségemnek köszönhető a dolog, de akkoris király. Havi egy úttal kevesebb.

Az úúúgy volt, hogy elkezdtük a múlt héten a Dévény tornát. És már ott mondta a csaj, hogy a Katona módszer meg a Dévény üti egymást. Döntsek.
Jó döntöttem, amúgyis voltak fenntartásaim a másik tornával.

Aztán tudtam, hogy büdös ciki lesz, de mondtam a doktornőnek tegnap a fejl.neur. a kontrollon, hogy témát váltottunk.

Aztán tanakodott ezerrel, hogy akkor most mi legyen, beszélt a főorvosnővel (mondjuk azért ám kamu, hogy egyedi lenne az ilyen eset, a túrót! Akivel várakozás közben beszélgettem azok is éppen le akartak akadni a havi kontrollokról.

Szóval természetesen hozzátették, hogy heti egy Dévény kevés lesz, és egyébként is az ő módszerük sikeres ám meg minden, de tök korrektek voltak.
Azt mondták végül, hogy döntsük el, melyik módszert választjuk Peti mozgásfejlesztésére, és akkor azt csináljuk.
Mert az nagyon frusztráló lesz, ha eljövünk ide is és ők mindig elmondják, hogy ezt kellett volna választanom, és ez a jobb. Míg megyek a Dévényeshez és ő is a saját módszerét ajánlja.

És tényleg rendesek voltak, mert adtak még egy időpontot 6 hét múlvára, ha esetleg meggondolnám magam, akkor csináljam az ő gyakorlataikat és megnézik.
Amúgy meg pszichológus akkor megvizsgálja majd. Az meg nem árt úgysem.

A kezének meg csókolom. Lea azt mondta, ha már mozgatja, akkor nem kell az uccsó 3 elektromos kezelést felvenni, már csak erősödnie kell.
Vagyis juhéjj, visszanyertünk egy elveszettnek hitt jobb kezet. Királyság!

Igazából tök nehéz az egész mozgás-szitu, mert nincs pro és kontra.
Adott a két módszer: a Katona szerint napi 6* fél órát kéne gyűrni az üvöltő gyereket és az jót tesz. A Dévény szerint meg heti 1 tornáztatás néhány itthoni gyakorlat, aztán meglátjuk. (És erről vannak jó tapasztalataim.)
Persze rögtön úgy gondolta a dokinő, hogy persze a kényelmesebb megoldást választom, de számoljuk csak ki: 6* fél óra gyerektornáztatás+ 7* fél óra anyatejfejés=6,5 óra csak ez a kettő. Aztán hol a másik gyerkő, meg apa, meg az életminőség.
Ellenvetés?

Szegény Pepi igen gyérül áll mozgásilag. Hypotón, az oké, a fejtartása nagyon lassan alakul. Egyébként kifejezetten javul, szóval egy kicsit megtartja, de bendzsó na.
Úgyhogy a nagymozgásos elmaradás adott.

A kineznéni szerint meg tök jó lesz a Dévényes + az ő módszere együtt, mert szerteszéjjel stimulálják már a kölök agyát. Hát nekem aztán jó! :)

1 megjegyzés:

  1. nagyon ügyik vagytok, Móni, Peppinonak pedig hajrá, alakulni fog az a mozgás!:))sok puszi nektek!
    Andi, Mesi, Eszti, Tomi

    VálaszTörlés