2013. nov. 30.

"Már csak egyet kell aludni"

És indul az advent!

A múlt héten vasárnap persze nálunk már előkerült a karácsonyi cucc fele.
Amikor apa kikönyörögte a Petitől, hogy ahelyett, hogy a földön fetrengve látványosan szenved, inkább menjen el vele savanyúságot venni, amíg mi Esztivel bepanírozzuk a husit. (Alapesetben levakarhatatlan a kölyök: Én is megyek apával, piros autóval.  De most ugye nem volt toppos formában.)
Így a rántott husi sütögetése közben el kellett szórakoztatnom a konyhaasztalnál ülő, lábát unatkozva lóbáló kislányt.
Gyorsan levettük a gyertyákat, mécseseket, díszeket, ablakmatricákat, ajtódíszeket, az adventi naptárat és az adventi "minden napra egy mese" könyvet. És elkezdtük a bulit.

Egyelőre ott tartunk, hogy  Mennyit kell még aludni, hogy kinyissuk az elsőt a naptárból?.
Nem érti, hogy édesmindegy, mert tényleg ám csak egy icinke-picinke apróság lesz benne, ő akkoris szétizgulja magát. Édi persze.
De tudom, hogy nemsokára  eljutunk a "Mennyit kell aludni, hogy jöjjön a Télapó?" és "Mikor lesz karácsony?" témakörökig (Nem említve a "Mikor lesz tél, amikor esik a hó?"  nagyon fontos kérdését - Itt az Alföldön? Soha! és a "Mikor megyünk nyaralni?"-t Amikor majd esik a hó.)

Az adventi naptár összeállításánál küzdöttem egy kört (pici is, és édesség is, de ne mindennap csoki legyen má'), de a végére jól megveregettem a vállam (meg a lila tehénét is. Hát láttátok, hogy milyen szuper táblás csokijai vannak a Milkának? Karácsonyfásat még nem sikerült beszereznem, de a LU kekszes is baromira tetszik. Olyat vettem is, pont adventi naptárba való. )

A vállveregtés folytatódik. Készen az adventi koszorú is.
Nem sokat molyoltam a témán, mert össze kellett hozni abszolút költséghatékony módon (már folyik a hónap utolsó hete vagyis- csórók vagyunk, egy fillérünk sincs- így decoupage-goltam egy fadobozt, festettem aranyszínűre diókat, leszárítottam egy szem narancsot, pici toboztermés volt itthon, a fahéjba beruháztam, de a csillagánizsba pl. már nem. Egyedül azokat a cukika piros golyókat vettem bele, de azok meg annyira megtetszettek, hogy muszáj volt.



Természetesen érzem én, hogy tűzvédelmi szempontból bukta az egész, de úgyis díszfunkciós (vagy akkor diszfunkciós, hahaha :D ), és majd max. egy kancsó víz mellett égetem a gyertyákat.

Önfényezésben nincs hiány (amúgy sem, de most azért jól összejött :D), úgyhogy aki esetleg facebookon kimarad volna a csodából. Ezt ma csináltam!


Annyira meg vagyok elégedve magammal, hogy ihajcsuhajj! (Mellesleg a szent alvásidőben jó? Mielőtt szó érné a házam elejét. :P)
És nem aggódni, még gondolkozom, hol is tehetném közzé a fantasztikus teljesítményeimet! De gondolom, a Petőfi Népét ez most annyira nem érdekli..

6 megjegyzés:

  1. No, a mi adventi koszorúnk olyan, hogy nem merem a fotóját közzétenni.
    Egyébként a másik kép: ez most azt jelenti, hogy 1 óra alatt 10 km??? Durva!!! Nem vagy semmi! (én még mindig nem kezdtem el az úszást... ...a fölösleges tengernyi időmben...)
    Egyébként a következő két héten belül lehet, megint járok az utcátokban. Majd csörgetlek!)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Jaaaj, milyen vagy! :D Én is csak az egyszerű összerakása miatt örültem magamnak. A világszámtól azért messze áll! Dehát Eszti csinálta a nagyját, úgyhogy kincset ér az! :D És okéoké, csörgess! :)

      Törlés
  2. Teljesen jogosnak tartom a vállveregetésed, ügyes vagy! Szép lett a koszorú! (Én is pár dolgot újrahasznosítottam, mink is gyesbül meg családi poútlékbul élünk... :D Jó, ott van még férj keresete, de hát nem fizetik agyon. :S )
    Most komolyan lefutottál 10 km-t 1 óra alatt??? Irigy vagyok, és pironkodom a kis 1 kilóméteremmel. :D De valahol el kell kezdenem. A 10 km nagyon durva!!! 12 km-t bicajoztam több részletben, de kidöglöttem benne. o.O

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Komolyan alig várom, hogy meséld, hogy te is ennyit és simán! Mert, ha elérsz egy szintet edzettségben, ez egy simán megfutod kategória. (Különben vacakolok én is nagyon, hogy mi lesz -5 fokban, vagy ha csúszós az út, úgyhogy neked külön drukkolok, hogy ne futamodj meg és ne hagyd abba! Qrva jó lesz, ha belejössz és nem szenvedve futsz majd! És akkor tavasszal már versenyezhetünk, ki fut le többet egy óra alatt! Ondómondóval persze. :D )

      Törlés
    2. Pironkodom, de mintha a kezdeti lelkesedésem alábbhagyott volna. :/ Ha más nem, tavasszal biztos újrakezdem, de bízom benne, hogy megjön az eszem, és rászánom magam előbb is!!! :)

      Törlés
    3. Óneeeee! Mondtam, hogy tavasszal kell elkezdeni! Pedig bíztam benne, hogy nem lankad majd a lelkesedésed... Pár hónap múlva visszatérünk rá. :)

      Törlés