2013. szept. 19.

Ma van a szülinapom-pom-pom

És mielőtt valaki azzal jönne, hogy ez a nap más, mint a többi...

Petim üdvözlésképpen 1/4 7-kor kelt.
Hohóóó, nem mentem ám be hozzá, szülinapom van, dehogy kelek fel! Azért ő dolgozott tovább az ügyön, dehogy aludt vissza!
Lekotorta az ágya és a szekrény közé beállított vasalódeszkáról a hosszabbítót, és azzal kezdte csapkodni az ágya szélét. Gondolom erre a kettővel mellettünk lakó szomszédok is felriadtak, de nekik legalább nincs szülinapjuk.

Aztán mi elrohantunk a fejlesztés megbeszélésre (erről majd később, de nálunk sincs még korai fejlesztés), visszafele vettünk tejet az automatából: Peti intézte a pénzbedobást, a gombnyomást, majd amíg letettem a földre, hogy rátegyem a kupakot a flakonra, ő már el is szaladt és beleugrott egy óriási pocsolyába. (A szél felszárított már kb. minden nedvességet a városban, de ő persze talált egy nagy rést a beton között, amiben egy laza 5cm mély víztócsa gyűlt össze. ) Bakancs, farmer KO.

Itthon aztán szokásosan odatolta a mikróhoz az etetőszéket, felmászott rá (mikrót áramtalanítottam), és a tetejéről megszerezte a D vitamint. És a tartalmát a földre csöpögtette. (Ez ugye olajos vacak, szóval 3 körben kellett felmosnom a konyhát utána). Ráadásul most így nincs D vitaminunk sem...

Később elterveztem, hogy sunyiban megeszem a kölyök túrórudiját alvásidőben, igen, mert szülinapom van, és mert ma jár le a szavija, és mert neki már egy hete nem jutott eszébe, hogy tújójudi.
És vazze még délelőtt vissza kellett szaladnunk a tejautomatához túrót venni, és én balga meg mondtam is neki, hogy csak elugrunk túróért (ott ugyanis csak meghatározott időpontban árulják a nagyonfasza házi túrót), szóval bukta. Mert ne is mondjam, mi jutott eszébe a gyereknek a túróvásárlásról.

Aztán megebédelt szépen (nem, végülis elcserélte a bulgurját a tésztámra, de nekem mindegy volt), majd azt belapátolta szépen, pont ahogy szokta, úgy, hogy sikálva kellett kimosnom a pulcsijából a zúzapörköltet.

Anyukám felhívott pontban fél 12-kor, ahogy szokott.

Egyedül Laci tartogat még valami izgalmat mára.
Nomeghát a pezsgő (igen K, köszönjük, mellettem tegnap estig bírt becsukva maradni az ajándékpezsi. :D ), amellyel ma voltaképpen bármikor koccinthatnék magammal (node kulturáltsági szintem azt javasolja, hogy azt majd inkább csak este. ;) )

13 megjegyzés:

  1. Milyen vagány vagy, hogy a házassági évfordulónkon születtél! Meg amúgy is, a szeptember az királyság :) Boldog szülinapot! Én a gyermek tejszeletét ettem meg a házassági évfordulóm kapcsán :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. :D Akkor boldogságosat nektek is! (Már készültem amúgy a vádló tekintetekre a túrórudi kapcsán, de így majd azt mondom, hogy "hééé, ez mással is előfordul!" :P )

      Törlés
    2. Igen, alap,ünnepekkor elzabálni a gyerekek csemegéit :D
      Köszi!

      Törlés
  2. Boldogságos szülinapot! :-)
    (pom-pom-pom ...lábjegyzet, apró betűs rész: én nem annyira vagyok Alma zenekaros, úgyhogy inkább azt mondom: ez a nap más, mint a többi ...ezt te is jól tudod... Helyett: ezt Peti nem tudta. Ha majd már tudni fogja, akkor már önként fogja odaadni neked a tújójudiját!
    Na, ennyi zagyvaság után: Boldog szülinapot!!! Pussszantás!!
    anna

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi, értek mindent! :) (Különben én sem tudtam soha megszeretni őket.)

      Törlés
  3. Boldog szülinapot! :) (Én is szeptemberben és dél környékén születtem :D )
    Az Almáék nekem sem a szívem csücskei, bár mikor a lány egész nap őket hallgatta, de szó szerint, semmi túlzás nincs az egész napban, akkor egészen hozzászoktam. Viszont a Háztáji nóta hajnalban című szerzeménytől Hanna és én is félek. :D Mikor ez felcsendült, mindig elkapcsoltatta a következő muzsikára.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Oké, meghallgattam (perverz vagyok) és jajj! :D (Láttad a top kommentet alatta? : "Ezek valami nagyon ütőset szívhattak el..." Hát valahogy egyetértettem a véleménnyel. :D )

      Törlés
    2. :D Ha nem volt még szerencséd ehhez a gyöngyszemhez, akkor örülök, hogy felhívhattam rá a figyelmed. :P Igen, láttam a kommenteket és jókat röhögtem rajtuk. :D Nekem is ez a véleményem, meg az, hogy adhatnának belőle. ;)

      Törlés
  4. Boldog szülinapot , mi tegnap ünnepeltük a 15 éves évfordulónkat a te egészségedre is koccintottunk .

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Úgy látszik, ez tényleg egy jó dátum! Meg hát 15. évforduló! Az szép! :) Gratula nektek is!

      Törlés
  5. Boldog Szülinapot utólag is! :-)

    VálaszTörlés