2013. aug. 3.

Repülőnap és a nyaralás x-edik felvonása

Minden évben úgy vagyok ezzel a repnappal, hogy "ótököm, már megint lesz?".
Ráadásul idén most szakadt a nyakunkba a 3 hét tömény kánikula -amitől én alapból azonnali, legalább 2hetes nyaralásra készülök- erre mit csinálunk itthon? Ülünk.

Ülünk, mert Laci ilyenkor repnap előtti hetekben nem megy szabira (ókérem, nagy embör az én férjem! ), nem jön haza csak este, és a repnap utáni héten is, amíg rendrakás van, az is szabadságmentes. Akkor már legalább du. 4-kor hazajön (egy kis soltvadkerti tó mondjuk még pont beleférne a napba ).
Az már csak a bónusz, hogy ugye magán a repülőnapon (vagyis ma és holnap) hajnaltól késő estig nem jön haza egyik nap sem. Én meg -főleg biztonsági okokból- nem vagyok hajlandó két gyereket egyedül strandra/víz mellé vinni.
Úgyhogy ennek megfelelően éppen megfőni terveztünk a hetekben.

De azért nem kell aggódni miattunk. Ilyen ügyben mikor kellett?
Volt még egy 2 éjszakás voucher-nk talonban ugye. Na azt nagy küzdelmek árán váltottuk konkrét időpontra még a nyáron. (Nem aggódtunk, mert dec. 23-ig érvényes lett volna)
Dehát hetekkel ezelőtt már nem voltak szabad helyek csak aug. 20. utánra (ez a puccos hotel kategória Siófokon, saját stranddal, imádnám asszem).
Aztán nagy küzdelmek árán végül jövő vasárnapra sikerült. Terveink szerint rászerveztünk volna még egy éjjelt, de mivel Esztit már kedden anyu viszi el, ezért nem.

Így történt, hogy sírtam, sírtam két kört Laci vállaiba, hogy "jajj itt a dög meleg nyár, jajj micsoda terveim lennének, jajj de jót nyaralhatnánk, ha nem lenne a hülye repnap!"  aminek az lett az eredménye, hogy elintézte: jövő szerdától eljön szabadságra. (Áá, kétségtelenül remek meggyőzőképességgel rendelkezem. :) )

Hát igen, így a tegnapi napom akut szállásvadászattal telt. Szegény kölyköket a nap nagy részében lábbal hajtottam el a számítógéptől, hogy "hagyjatok mááár, nektek lesz jóóó, csak hagyjatok mááár!"

És igen komoly teljesítmény volt vízparti szállást találni szerdától!
Se faház, se kisszálló, se nagyszálló. Sátrunk meg nincs (és nem is lesz).
Tényleg minden fullon van!

Velencére szerettem volna újra és megint elmenni, de Balaton is jöhetett volna akár már vasárnap előtt is.
Hát persze.... imádom, de a Velence Resort Spa árai főszezonban egy külföldi nyaralás árával vetekszenek, én meg ugye e hónaptól már csak szerény bevételt jelentek a családnak (GYES...), ráadásul ezer %, hogy dugig is van, nem is számoltam vele. De a strandjával és wellnesscentrumával igen! ;)

Noéééés!!! Mázlival szereztem Kápolnásnyéken egy panzióban szobát 3 éjjelre. Marhára tetszik, mert nagyon olcsó volt és 3 perc onnan a Velencei-tó.
Perszepersze, mire Laci hazajött már elintéztem a foglalást, de azért elkezdtem óvatosan adagolni, hogy "és különben egy nevenincs panzióba megyünk, de voltaképp tök mindegy, mert alvásra kell csak szó szerint, hiszen abszolút strandolós nyaralást szerveztem" , szóval ő erre azt mondta, hogy nekünk úgyis mindegy, akárhol jól tudjuk magunkat érezni. Hát őt meg szeretem, na. :)
Meg a kánikulát is!



4 megjegyzés:

  1. akkor ezt tessék nekem gyorsan privibe megírni, hátha szabadok a hosszú 7végén :S itt ugyanis csuresztől fásyádámig minden lesz :S a hozzá tartozó közönséggel együtt.... boooooááááá

    VálaszTörlés