2013. júl. 29.

Nyaralááááás (harmadik felvonás vége)

Hát-hogy-azt-a-kutyamindenit!
Ez a lényeg!
Ha részletekbe menően elmesélném, a felénél sikítva követelnétek, hogy hagyd abbbbaaaaaa! De tényleg ám! Olyan jó volt! :D
Konkrétan tökéletes, férjjel kettesben eltöltött hétvége!

Mi ugye, mint a semmittevésre tökéletesen alkalmas egyedek:

...magas színvonalú szálló, pazar svédasztal, koktélok, borutcás séták, vízipipa, szaunaszeánszok, napsütés, béke, nyugalom és persze ájlávjúbébi!

És ez még a fele sem volt, jó? :P

Gyerekfronton meg elmesélném, hogy most voltam a leginkább aggódós "mamánál hagyós" állapotban. Mert egyrészt még Petit nem hagytam magunk nélkül máshol, másrészt mostanában nagyon anyásnak bizonyult már jó pár hete.
Ráadásul csütörtökön jutott eszembe, hogy a kisdrágám minden alkalommal megébred éjszaka, ha nem otthon alszik. (És akkor jajj, kiabálni fogja, hogy anya, és jajj, szegénynek nem lesz ott az anyukája és jajj.... na ezt is sikeresen túlspiráztam péntek reggelre).
Ehelyett a fiúkölyök remekül elvolt, Csirke panaszolta a telefonban, hogy vacsira 3 virslijét megette. ("De ugye adtál mellé neki kenyeret is?"  "Naná! De akkoris megette a vacsorámat!" - Jajja, egyértelmű, hogy Csirkének még nem kell gyerek. :D ), majd éjjel Peti tényleg ébredt 2* is, de azt kiabálta, hogy mama-mama (ez volt az a pont, amikor végleg megnyugodtam).

Etumama meg... na igen...
Azok papástól veszett egerek. De tényleg!
Pénteken még hagyján, elvitték délután játszóházba a gyerekeket (amely már önmagában is remek fejlesztésnek bizonyult, anyu bizonygatta, hogy "de higgyed el, hogy Pepp felmászott a legnagyobb csúszdán is és lecsúszott!" Majdnem nem hittem, mivel itthon NEM csúszdázik. Utálja...)

Node szombaton? Anyámborogass!
Ezek bevágták a kocsiba a kölyköket és lebumliztak velük Balatonkenesére! Bakker! Mert közelebb nem vót vííííz??? ("De, de ezt a strandot ismerjük." Megj: természetesen a Honvéd üdülő partja. Tényleg frankó egyébként.)
Dehát ilyet még én sem vállalok be a gyerekeimmel. Anyámék? Hát gondolkoztak azon, hogy alszanak ezek, meg hogy esznek? Nem. "Majd megoldjuk! Jó lesz az!"
És lőn. Aludt Peti odaúton délelőtt. Meg visszaúton is- szinte már este. Na mondom (azért látszik ugye, hogy az állandó telefonos kapcsolatot tartottam ) :ezek után hóttuti le sem fekszik este 10-ig. Nem-e? Anyu később: "Semmi izgi, Peti 10 perc alatt elaludt."

Ez volt az a pont, amikor  azt mondtam, hogy innentől kezdve akkor kapnak két gyereket a nyakukba, amikor csak szeretnék! :D
Anyuval nem kell viccelni!
Esztikém ahogy beszálltunk hazafelé induláskor a kocsiba még kikiabált a mamának, hogy Mama, mikor hoztok el megint? Mire Etumama: "Öööö, már csak 15-öt kell aludni."

Így telt el a 3. felvonás!



6 megjegyzés:

  1. Hát ezt öröm volt olvasni is! azt a részt, mikor Peti éjjel a mamáért kiáltott, többször, fejcsóválva olvastam, talán ez volt a legszebb. Ezek után az extrém kirucc már sima ügy! legyetek törzsvendég egy elnöki lakosztályban, maradjon meg ilyennek a kapcsolatotok egymással (na jó, kis javulás belefér...), és tartson ki Etumama és a Papa ereje még nagyon sokáig! Ámeeeeeeeeen!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ámen! Mindent úgy ahogy írod, és viszont kívánom! :)
      De mielőtt nagyon beleélnéd magad, anyuék mellett volt a kiságy és anyu szerint ahogy felpattant, látta, hogy ők vannak ott. (Én is hitetlenkedtem a témán, de így érthetőbb a reakció.)

      Törlés
  2. Örülök, hogy jól éreztétek magatokat, a gyerekek programja sem volt semmi! :)

    VálaszTörlés
  3. Anyukádék nem szeretnének nagyszülő képzést tartani??? :) Nagyon jófejek. Persze, Hanni mamái is a maguk módján, de ők nem igazán törik magukat, hogy elkunyizzák a leányzót. Oké, nem egy simulékony, könnyen alkalmazkodó teremtés, de azért az botrány, hogy bezzeg sógorék gyerekei már hányszor aludtak a mamánál, míg Hancseszra pár órát sem vigyáznak... :P
    Na, de nem is ez a lényeg, hanem, hogy örülök, hogy kellemesen éreztétek magatokat, és hogy a gyerekek is ilyen jó magaviseletűek voltak.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hozzátenném, hogy ezért érdemes beszülni az első kör unokákat. :P (Vagyis ők még újdonság a nagyszülőknek. :D )
      De különben, ha nem megy máshogy, fel kell ajánlani nekik! De komolyan, nektek már egy ideje nagyon kéne pár óra kettesben. Egyszerűen kérjétek meg, hogy egy óriásfagyi erejéig (ami legalább 3 órán át tart :P), vigyázzanak rá! (Egyszer pedig akartam is kérdezni, amikor írtál ilyesmiről, hogy van-e valami nagyszülőség nálatok.)

      Törlés