2012. jún. 7.

Fekete vagy fehér

Jáá, Julcsi, beletrafáltál a kérdéssel.
Akartam ugyanis írni bizony, hogy akkor most mi van a Dévénnyel, de túl sok lett volna egyszerre.

Elöljáróban azért helyreigazítanám az előző poszt általam rosszul kommunikált részét.
Szóval a mozgásterapeuta néni igen kedves volt, tapasztalt, jól felkészült és maximálisan szimpatikus, és nem ő generálta a lelkiismeret furdalásom csíráit. Azt saját magam intéztem, jó? :)

Ő szimplán elmondta, hogy ilyen esetekben szerencsés mindent csinálni, ami elérhető (pl. van valami spéci úszás, amiről pont a múlt héten beszélt a védőnő is, de erről is akkor hallottam először. És szerencsére ezen nem aggódhatok, mert Peti immunstátusza miatt úgysem vittem volna úszni), majd ezután jött, hogy a Katona módszer is jó lett volna, ha marad. Szóval a hölgy nagyon kedves volt, és nem ítélkezett. Én nyünnyögtem csak magamban, hogy mit is kellett volna másképp tenni. De ezen túl tudtam lépni hamar. (Csak nem akartam már, hogy úgy jöjjön le, hogy elítélően nyilatkozott, mert amúgy nagyon szimpi nő.)

Naés igen, elhangzott, ami ilyenkor el szokott: a "Dévény módszer az csak egy kötőszöveti masszázs, nem alkalmas hipotónia kezelésére".
Dévényes szerint pont alkalmas.
Azt hiszed, amelyiket akarod.

Meggyőződésem amúgy, hogy Dévény nélkül még itt sem tartanánk.
Most úgy érzem, az a valószínű, hogy nem ez a leghatásosabb módszer, amit Petin alkalmazni lehet, de igazából a semminél jobb volt, most meg másfajta módszerekkel is nekiesünk. (Szerencsére az is elhangzott, hogy Peti még nincs egy éves, szóval semmi nincs veszve, illetve az is, hogy onnantól kezdve, hogy a gyerek értelmileg nem sérült és "akar", onnantól kezdve sokkal egyszerűbb a munka velük.)
A Dévény és hipotónia kapcsolata meg... Most mit mondjak, kinek higgyek? Amikor Eszti 3 hónaposan nulla fejtartással az első kezelés délutánján már megtartotta a buksiját. Nekem ennyi bőven elég.
Sajnos azonban tényleg úgy áll a dolog, hogy kb. hit kérdése az egész. Kinek mi tetszik.

Szóval részemről nem bánom, hogy elhordtuk, és hordjuk oda, mert eredménye az van, hogy melyik módszer a besztof, hát az meg sosem fog kiderülni. :)

Na, de  unom már ezt a sok agyalást, úgyhogy legközelebb már valami érdekesebb dologgal jövök eskübecsszó!

2 megjegyzés:

  1. Szia!
    Egy ideje zugolvasóskodom, tetszik ahogy írsz, sokszor megmosolyogtatsz. :) A hozzáállásodból meg sokaknak kellene tanulniuk (köztük nekem is, hajlamos vagyok rinyulni)

    Furcsa a fejlesztések körül lévő háború. Leírom a saját tapasztalatomat:
    A Katona módszerrel a doktornő nem tudta megkúszatni a lányom, de persze azt elvárták volna, hogy otthon én csináljam napi 5ször-6szor a lehetetlnt. Olyan gyenge volt a lába, és/vagy leépült a reflex. Itthon próbáltam, hátha, de sosem sikerült. A Dévényesünk egy laza mozdulattal megkúszatta. Ez engem meggyőzött. Lassan 8 hónapja járunk, nekünk használ. Persze ez sem egy csodamódszer, vannak akiknek nem ez a legmegfelelőbb.

    "Dévény módszer az csak egy kötőszöveti masszázs, nem alkalmas hipotónia kezelésére". Erről a véleményem: még ha csak egy masszázs is, de ez bizergálja az agyukat, és ad olyan jeleket, mintha csinálnák a mozgást. Érdekes az orvosok hozzáállásának megoszlása városonként is: Szegeden abszolút elfogadott, Kecskeméten nem igazán.
    Egy kicsit megeredt a nyelvem, bocs! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. No, pont erre gondoltam...
      A Dévény kapcsán pl. még nem hallottam anyukáktól, hogy ne használt volna. Ráadásul valaki mutasson már olyan anyut, amelyik tudta nyírni a gyereket napi 6* fél órát a Katonával!
      De közben elhiszem, hogy használhatott volna pl. nekünk, de legyen okos az ember, ha ezek úgy verekszenek a módszerük igazáért, hogy nekem a Dévényes mondta, hogy ne csináljuk együtt a kettőt, mert az egyik ráerősít arra, amit a másik pont leépít. (Vagyhogyvan, ezt nem értettem igazán...)
      Szóval mondom én, nincs igazság a földön! :)
      (Közben átnéztem hozzád, és láttam, hogy éppen aktuális téma volt nálatok is.)

      Törlés