2013. aug. 14.

Nyaralás.... asszem utolsó felvonás vége ;)

Számomra az a legjobb nyaralás, amikor egyszerűen elfelejti az ember az itthoni dolgokat.
Na ez megint ilyen volt.
Szerdán elutaztunk a Velencei-tóra, oda tökéletes volt az időjárás. Boldog voltam, hiszen ezért mentünk!
Az első délután szabadstrandos sokkoló élménye után már mindkét nap a Velence Spa strandján tespedtünk, sőt Lacinak még szaunajegyet is vettünk (hiába no, sznob nemiszervek vagyunk).  De így legalább maximumon élveztük az egészet. Mivel másnap már én is - kisebb csalással ugyan-, de jártam többször a szaunában.
A panzió sokkal jobb volt, mint vártam, egyedül az étkezések (főleg a reggeli) megoldása járt minimális kényelmetlenséggel. Dehát ezzel meg számoltunk is. És tényleg egy utcányira volt a tó.

Sőőőőt, amúgy még jobb volt, mint vártam, mert Kriszta még kedden hozzám vágott egy bébiőrt, így mi -ragaszkodva a hagyományainkhoz- minden este sörözgettünk Lacival a kerti kiülős részben. (Ami szerintem romantikus, Laci szerint meg nem az.)

Jó poén volt, amikor Peti elaludt, Esztitől elköszöntem- persze elmagyaráztuk neki, hogy halljuk ha bármi gond lenne- és lementem. Már egy 20 perce lent voltam, amikor jelzett a bébiőr. Majd megint. Megijedtem, mert Petit nem nagyon lehet felverni az alvása legelső szakaszában, mi történhetett? Farkafelvágva szaladtam a szobába. Jobbra nézek: Pepp alszik, balra nézek Eszti alszik... vagy nem is, felül:  
Én sikítottam!
"Jesszusom, de miért?"
Mert szomjas vagyok. De nem hallottad az elsőt.
"De hallottam. Amúgy te bepróbálkoztál, hogy tényleg hallak-e?"
 Igen.
"Akkor most megnyugodtál?"
 Igen.
És valószínű elégedett volt a szintidőmmel, mert többet nem tesztelt.

A kölyköcskéknek édesmindegy volt, hol van a buli: víz legyen, oszt szevasz. Reggel azzal kelt fel Pepp is: Odamenni vízbe. Oda hát! :) Imádták!

Hihetetlen gyerek számomra ez a Pepp is, mert egyik nap le volt zárva a kis pancsolós medence, a másik gyerekmedence meg mélyebb, asszem 60 cm-es volt. Az akkora pont, hogy Petinek állva a szájáig ért. És állt benne, meg rohangált. Nem érdekelte, hogy néha fejébe csapódik egy adag víz.
És megfogni? Na az kizárt, engedjem el, majd ő megy. Hát jó, menjél!
Meg hát ja, második gyerek... Emlékszem, Eszti életében egyszer, ha becsúszott a víz alá. Peti az első órában már vagy 3* kicsúszott az úszógumiból és maxra elmerült. Apám, szóvá sem tette, csak köhögött kettőt és ment tovább. Mint, mikor elesik. Fel sem veszi az effajta kényelmetlenségeket. Egyáltalán nem bánom!
Később felfújtuk a kisebb úszógumit, de azt meg nem hordta, szóval párszor megnézte még alulról a vizet.

Szombat délelőtt jött a hidegfront (tökéletes időzítésssel) és mi átmentünk mameszomhoz Stornyára. Őt már értesítettem korábban, hogy két nyaralás között beugrunk hozzájuk enni és mosni. És tényleg kimostunk. :D
De jó volt, mert a dédik boldogok voltak, az udvaron a kölykök remekül elvoltak, meg kimentünk a szőlőbe is. Mi meg este a teraszon üldögéltünk. Meglepetésszerűen... :)

Vasárnap aztán elmentünk Siófokra.
Itt már volt étkezés, Balaton és erkély is.
Meg minden, amit akarok (kiv. fitness- hibahibahiba).
És pont a Nagygöncöl alatt volt az erkélyünk (ez önmagában is tetszett) és este egy csomó hullócsillagot láttunk. Ez is állat volt nagyon! 

A csak magammal foglalkozós sportolós-szaunázós-pihengetős-limonádészürcsölős alvásidő alatt rá is jöttem, hogy belőlem kurvajó gazdag lenne, remekül csinálnám!
Úgyhogy szeretnék az lenni! Eskübecsszó két nap alatt tökélyre fejleszteném azt is, hogyan kell a halkéssel bánni! (Egyszer láttam már olyat közelről, de asszem akkor is hangos csörömpöléssel kiejtettem a kezemből.)
Laci javasolta, hogy akkor talán keresnem kéne egy olyan állást, ahol min. 10* ennyit keresek, és még akkoris csak laza középkategória lehetnék. Hát ja, mondjuk így jár, aki szociális munkásnak megy.
De az sem rossz, ha Laci meggazdagszik, én meg leszek az érzelmileg támogató háttér.
Na mindegy, el is megyek a Hádába... amíg meg nem gazdagszom....

Ja, és szép az élet egy gyerekkel! Esztit ugyanis leadóztuk tegnap a mamáéknak Pesten. Majd pénteken jön haza. Szóval nekem kb. még mindig nyaralás van. :)




8 megjegyzés:

  1. Khm, és nem felejtettél el valamit posztolni az üzifalamra!? :D
    Amúgy mi is húzunk el megint két éjszakára, Velencei-tó, de most nem Velence Spa.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Sajnos már előre lelőttem a poént, így nem lett volna vicces. Pedig volt eszembe. ;) Hovahova? Hogyhogy nem oda? :P Majd meséled úgyis. :)

      Törlés
    2. Ide megyünk:
      http://www.hotelnautis.hu/hu/hotel/bemutatkozas.html
      Már régóta szemeztem vele! :)

      Törlés
    3. Basszus, el akartam sütni poénból! De kár, hogy nem tettem. Beletrafáltam volna rendesen! :D

      Törlés
  2. Na most olvastam tovább, hogy nem volt fényképezés Velencén! :)

    VálaszTörlés
  3. Hú, de jó volt nektek!!! :) (Én, mint első gyerekes, a nemrég történt strandolás során először szembesültem a teljes elmerüléssel, és jobban megrettentem, mint a gyermek...) Nem semmi ahogy Eszti tesztelt! :D
    Én innen mindig röhögve megyek el, bírom, ahogy fogalmazol. Pl.: "satnyaimmunos", "sznob nemiszervek". :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Jaja, olvastam. :D De ne aggódj, a következőt már bátran potyogtatod a vízbe. :P (Tuuudom, tuuudom, mi a véleményed a következőről. ;) )

      Törlés