2012. szept. 26.

Negatív rekord

A heti káoszt megfejeljük. Így az igazi!
Na hány napot bírtak a kölykök ovis fertőzésmentesen?

KETTŐT! Baccakutya! KETTŐT.

Vagyis mindkettőnek folyik az orra, délutánra Pepóka kifejezetten jól nézett ki, orra sem folyt (vagyis holnapra tüdőn lesz a cucc.)

Már fel voltunk készülve termékügyileg (méz-orrcsepp-orrszipka-orrkrém-kálcium-Cebion stb) úgyhogy ma, szeptember 26-án a porszívó újra elfoglalta fejedelmi helyét a lakásban.

Azért voltunk tanácsadáson reggel Petyusszal. És tényleg egy nyúlkörömnyin múlott csak, hogy egyszer legalább egészségesen oda jussunk, de nem.
Úgyhogy oltás elmaradt (MMR-t nem is kapja meg egyelőre), majdnem fél kilót sikerült híznia 5 hét alatt, és összement 2 centit. Mondtam a méricskélős védőnéninek, hogy ne szívasson, úgyhogy beírt annyit, amennyi eddig volt. Mámégilyet.

Node beszéltünk a vasról a doktornénivel. Mert megvannak az eredmények és úgy néz ki, klasszul bejött a biocucc. Igaz a gyerek tök vérszegény, de a vasa rendben van. Mondtam "hűdeállat, akkor mitől vérszegény?".  "Lehet pusztulnak a vörösvérsejtjei" (vagy vértestek azok? ).  Hát ez ász, akkor már lenne inkább vashiányos. Doktornénink szerint na nem olyan gáz ez most így laboreredményileg.
(Különben meg utánaolvastam és a genetikai hibák okozhatnak vérszegénységet, úgyhogy lehet, ez biza így marad.)

Azt is mondtam neki "jöttünk, láttunk és ne búcsúzkodjon, mert ma szerda van, akkor kb. pénteken újra jövünk". Erre nevetve bejelentette, hogy "szerintem is".
Ezzel legalább nincs gond, várnak szeretettel az orvosnál.

Úgyhogy reggel Peti kókadozott már a tanácsadás után, taknyolt, nyűgös volt, le is fektettem délelőtt. 
Délután valami csoda folytán aludt náthás orral 2,5 órát.
A hetet meg túléljük valahogy: Esztiért hülye időpontokban kell menni, Peti taknyos és még az 5. foga is érkezőben.
Ha már lúd, legyen kövér, legalább túl leszünk egyszerre mindenen.

3 megjegyzés:

  1. Mi hét napot bírtunk, és Dani is elkapta. Ő konkrétan röfögött a takonytól :) Katának meg a fülére ment. DE azóta ez a 2. hetünk az oviban, remélem csak az eleje volt ilyen betegséges. A lényeg: szerintem nálatok is csak az első hetekben lesz takonykór, aztán jól megerősödnek a gyerkőcök. Jobbulást a drágáknak!!!!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ha a tavalyi évből indulok ki, garantáltan nem lesz vége június 22-ig...

      Törlés