2012. szept. 13.

Családlátogatás

Főleg Murphy látogatott meg minket mondjuk...

Reggel, gondoltam felkelnek olyan 1/2 8 körül, az tök jó, mert reggeli után összedobom az ebédet (egytálétel, hogy mehessen majd be a sütőbe), és még el kell ugranunk a zöldségesbe is, mert tegnap már nem volt este idő bevásárolni.

Természetesen Pepó ma gondolt 1/4 9-ig aludni. (Amúgy a  3/4 8 a leggyakrabban előforduló ébredési ideje-mostanában...)
Nem baj, rohamtempó, megleszaz, Kaja, öltözés, zöldséges (10 perc alatt megjártuk!), ebéd előkészítés, Peti tízórai.
Eszti jön: kérek Actimelt. Örültem, hogy juhéjj, mert amúgy orvosi számítások szerint neki a kálciumhiánytól már sem fogának nem kéne lenni, viszont annál több törött csontjának, annyira nullát teljesít tej terén. Max Csingilinges joghurtital és törvényszerűen a legdrágább: Actimel.
Szóval öröm, igyad babám!

Beviszi és a nyakamat rá, hogy megint az ótvar telefonját nyomkodta, mert egyszercsak nagy-nagy bőgés, visítás: kiömlött az Actimel!.

Az óvónőket 10-re vártam, a bömböléssel fűszerezett Actimelborogatás pontban 3/4 10-kor történt. Kaja még csak félig...

A slusszpoén, hogy a kanapén szokott lenni egy ágytakaró, amit évente kb. 2* mosok ki...
...és ma reggel tettem be a mosógépbe. Szóval 9.50-kor a joghurt végignyomva az ágyon, én meg a szőnyegtisztító folyadék használati utasítását böngészem ezerrel.

Kisikáltam 3 perc alatt, gondoltam olyat még nem láttam, hogy bárki "hivatalos" pontosan érkezett volna, csak meglesz az ebéd, nem kell aggódni, amikor csöngettek.
10.02 perckor.

Úgyhogy Murphy kétségtelenül itt ólálkodik.

Az óvónénik amúgy fiatalok, kedvesek, Esztivel is aranyosak voltak. Pont a megismerkedés volt a lényeg, mert szülő nélkül lesz beszoktatás, vagyis megy hétfőn (24-én) 9-re és 11-re megyünk érte vissza, és ne vadidegenekkel találja magát szembe első nap. Teljesen okés.
Az én szempontomból a szülő nélküli beszoktatás is, mert pont azon agyaltunk Lacival, hogy melyik zsebünkbe dugjuk Petit, ha bent kell lenni Esztivel. De így ez a probélma nem probléma.

Annyi mindent kérdeztek és jegyzeteltek, hogy csak kapkodtam a fejem. Még az is kérdés volt, voltak-e rosszulléteim terhesség alatt meg ilyenek.
Részletesen kikérdeztek Esztiről, melynek a végén khmm... ők is azt mondták, "ez tényleg tökéletes".
(Vicces volt, de tényleg nincs vele semmi extra, csecsemőkora volt téma, alvása, játszós szokásai, kötődései. Ez meg sima ügy neki. Majd jópofa lesz ezeket megválaszolgatni Petinél ... :D)

Azt lehet tudni, hogy több fiú van, mint lány, és a lányok mind kedvesek és aranyosak, úgyhogy szerintük biztos lesz kisbarátnő. És van még 2 másik szemüveges gyermek... Hát én ennek is örültem!

Úgyhogy izgalommal várjuk a 24-ét. Már megvettük, ami kell, tisztasági csomag, benticipő, a vasalós matrica terv hamvaiban halt ötlet maradt, amikor kiderült, hogy 4 ív ilyen papír 2200 Ft az Alföldben és a Meskán készen lehet venni 1000 körül mintával. Úgyhogy azt már a postán várjuk (plusz matricát is szereztem tulipánosban ugyanolyanokat, mint a vasalós).

És a dédi is megérkezett rendben a szemészetre, majd hozzánk, majd mostanra már el is pályázott.

1 megjegyzés: