2012. febr. 23.

Ahh, meg hűűű

Ahhhh, na, vége a "muszájpozitívlenni" napnak, így most elmondhatom, hogy a "büdösmindenit a fenébe mi a tököm van már megint."
Vagyis nem alszik a büdöskölyke!
Már tegnap sem aludt rendesen éjjel, akkor másfél óránként kelt, dehát pozitívmami nem gondol csúnyákat.

Ma éjjel már újra felmerültek bennem a hajnali 3 óra klasszikusai, mint:

- úgybedugom a fülembe a füldugót, hogy holnaputánig fel sem kelek,
- a felöltözöm és elmegyek egy szállodába aludni,
- és a szégyenteljes: úúgy elrepítelek már gyerök (tudjátok, fel a Holdba.)

Nekem ne mondja senki, hogy a jóanyuka az 5. éjszakai ébresztő után még iszonyat kedves tud lenni! 

Aztán persze reggel, amikor meghallom hogy "vágyágyá", akkor valahogy elfelejtődik az egész rémálom. Jól kivan ez találva!
Mondjuk ide tartozik az a meggyőződésem, hogy Petinek pl. sokkal erősebb babaszaga van, mint Esztinek volt.
És szerintem pont azért, hogy egy-egy ilyen nyakbaszagolás után elfelejtsem neki az ádáz éjszakai munkálkodását.

Ma éjjel annyira gáz volt már, de tényleg, óránként kelt. Hajnali kettőkor mély elégtételt éreztem, amikor kiemeltem a bömbölő csomagot az ágyból, és kiszívtam az orrát! Brümbrüm, porszívóval. Heheheee, rajta is volt a gonosz ördögi vigyor az arcomon.

Aztán persze elszégyelltem magam, hogy ez csak egy csecsemő, és ráadásul még elképzelhető, hogy a takony cseszteti, mert bár 2 nap alatt lezajlott, Lacival még ma is érezzük, hogy van mit fújni. Akkor neki miért ne lenne.

És tuti baja van valami, mert reggelig így nyomta. Apám, még 7.20-kor is bőgött egyet, visszafektettem, 7.45-kor is, akkor visszaaludt magától és így kelt boldogan fél 9-kor. Mert biza csütörtök van, sok múlik azon, hogy minél később keljen. (Emlékszünk még az "Esztifelverős, óhogyborítanám fel" Family Frostos autóra ugye? Na, csütörtökön addig nem tudom lefektetni délelőtt, amíg az a vacak el nem zenél: 1/2 12-1/2 1 között...) Szerintem, ha még 6 gyereket szülnék, azokat is felverné...

De persze minden jó, ha vége jó, ma -hozzáteszem szerintem a tegnapi folyamatos "Peti szalad az arborétumban- Peti szalad az arborétumban" mantrázásom eredményeképpen,- asszem sikerült hasra fordulnia. Hát vótam boldog! Elég nehezen megy neki, bár nagyon próbálkozik kicsavarodva elérni dolgokat, de az a baj, hogy nem szereti hason. És nem bőg, hanem azonnal visszafordul hátra.
Azonnal tudósítottam is apaférjet sms-ben (csak mert megúszta a boldogsikítozásomat, mert szólt, hogy nem lesz elérhető délig), szal küldtem egy smst:
" Ójejejeee, sikerült hasra fordulni (nem nekem)."
Válasz: "Nyilván huzatot csináltal, aztán elfújta a szél."
Válasz: "Majdnem. Amúgy legurult a 3 cm magas habtapiról"

Igen, mi bízunk a gyerekben... :)

5 megjegyzés:

  1. Muszáj ezt kimondanom: Peti nagyon jól tudta, hogy hová kell születnie! Ilyen kedves, vicces, gondoskodó és okos szülőkhöz, Móni!
    Hajrá Petyusz, hajrá fordulás! Ölelés és puszi nektek!

    VálaszTörlés
  2. Én sem tudok az 5. éjjeli kelés után kedves lenni... néha már a 3. után úgy megyek be szegény kakáshoz, hogy "a következőnél nem jövök, és tényleg belefulladsz a taknyodba"... hát így! Nálunk is vannak szar éjszakák, amikor óránként kel... néha vissza sem alszik... gőzöm sincs, mitől lehet... semmi összefüggés semmivel, tehát feladtuk, tűrünk, kitartunk, anyázunk, aztán rájövünk, én vagyok az!

    VálaszTörlés
  3. Bevallom, mióta elmúlt egy éves, már a második ébredéskor nem szólok hozzá, csak visszafektetem, és minden újabb ébredéssel egyre morcosabbá válok...
    Ééééééééééés gratula a forduláshoz!!! Akár a huzat, akár nem :) Egyébként mondtam már, hogy Oli meg csak hátról hasra volt hajlandó fordulni? Hasról hátra csak nagy ritkán sikerült neki, kilenc hónapos is elmúlt, mire látszólag teljesen szándékosan rendszeresen meg tudta csinálni...

    VálaszTörlés