2012. febr. 14.

Mikor takony, ha nem farsangkor?

Gyorsba írok valamit, hogy ez legyen felül.
A számomra irtó romantikus Valentin napi üdvözletemet egyszerűen nincs szívem törölni. (Annyira bírom, hogy mennyire jellemző ez Lacira. Először is még csak azt sem mondja, hogy boldog Valentin napot, hanem valahol elektronikus rendszerben közli, másrészt, hogy egyértelműen nem jutott tovább a gugli főoldalnál. Noigen, a szerelem az szerelem. :) )

Node azvanhogy:
Eszti megen taknyol. Jó persze ne sírjon a szám, mert végülis idén ez az első betegsége (a múltkor mégis megúsztuk azt a kezdődő orrfolyást), vagyis 1,5 hónap kimaradt.
De akkoris gáz: Ugyanis tegnap kezdte és holnap van a bölcsis farsang.
Na volt egy feje, amikor este megemlítettem neki, hogy ha nagyon beteg lesz, nem tud ám a farsangra elmenni. Olyasfajta zsarolásnak szántam, hogy a tudatalattija meggyógyítsa gyorsan.
A múltkor is bejött, amikor ment Pestre... ("Ha folyik az orrod, nem tudsz Pestre menni Etumamához!" El is múlt a takony!)

Farsangra egyébként nagyon készülünk. Az egész izgalom a "Minek öltözzön be a gyerek?" kérdése köré szerveződik.
"Eszti, mi akarsz lenni a farsangon?"
1. nap: pillangó (lepke a jele a bölcsiben)
2. nap: cica
3. nap: orrszarvú (jóvanna, pont az volt a tv-ben)
4. nap: oroszlán
5. nap: Mondtam neki "ne szívassál, lepke leszel és kész! Jó?" Igen!

 Vettünk lepkeszárnyat, azt a klasszikusat, és a garbójára varrok még kartonból lepkéket. Laci meg szerzett a munkatársától kölcsön egy csápos hajpántot. Márcsak a gyerkőnek kéne túlélni addig!

Persze adott a kettes számú probléma: papírkutya Péter. Ha azt nézem, hogy Eszti egyik nap szétnyalogatta az oxigénmaszkját, majd másnap azzal játszott Peti is és mindezt a folyamatot este apa mutatta be (amikor már késő csap alá tenni bármit is), akkor azt kell mondanom, ha ezt el lehet kapni, akkor Pepónak lőttek. (Pedig olyan normálisan eszik már végre!!!)
Ja, és nem a gyereknek szériatartozéka az oxiénmaszk, hanem a játék orvosi táskának. (Amióta ilyenünk van, Eszti állandó vendége a kukánk környékének, amelybe dobja bele a hánytálból Tündi hányását. És Tündi rendszeresen hány... Tényleg guszta játék amúgy...)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése