2013. jún. 26.

Rengeteg az időm vagy nem?

Bizonytalan vagyok ebben.
Laci a minap (amikor a kétheti kötelező "el kell mennem a könyvtárba könyvért" kört sírtam el neki) jól a fejemhez vágta, hogy az elmúlt két hét alatt elolvastam vagy 2000 oldalt, de marha jól megy nekem!
Elbizonytalanodtam, hogy tényleg ilyen jól megy???
Aztán kiderült, hogy kb. igen. Azért 2000 oldal nem volt, de 1000 igen, és kevesebb is mint 2 hét, nem panaszkodom, ez csak arra utal, hogy tényleg jól megy! :)
Pedig biza dolgoztam itthon lelkesen, eskübecsszó! (Bár bevallom, a vasalómmal azóta sem felhőtlen  kapcsolatunk.)
Node pl. beújítottam az újfajta meggybefőttemet (tartósítószer nélkül, hőkezelve.) Még izgulok, mi lesz belőle.
Persze Juliska nénitől vettem a meggyet a kispiacon, aki koránál fogva elkészül a modern, szalicilmentes, pusztán hőkezeléses meggybefőtt elméleteimtől. Mondtam neki, majd csak figyelje! Ő meg mondta, hogy figyelte már az eperszörpömet is. Höhöhö. :)
De megcsináltam. Majd csak figyeljétek! :D

Viszont teljesen jól elvagyunk a kölykökkel, a legnagyobb problémát a napi főzés jelenti, tényleg szinte csak fél órás vackokat főzök, mert szegény Esztim ma pl a fejemhez vágta, amikor a sétából hazajöttünk:
Anya, ma te főzöl?
Én hát.
Pffff...
Na neee, ilyen jól főzök?
Áááá, csak akkor az sokáig tart. 
(Majd elrohantak Petivel az óriáslabdával sikítva játszani, szóval nem sirattam magam sokáig a témán.) De a megoldáson még gondolkozom.

Közben hétfőn pl. átéltem egy tökéletes játszóteres élményt.
Melyben a) gyerek mászókázott és csúszdázott b) gyerek homokozott én meg ültem a padon és néztem, mit tegyek magammal (majd lazán leégtem a napon).
Úristen ezt is megéltem!

Ma viszont rendben beszívtuk a "szép az élet"-et.... Mondom én, hogy zizi van a lakásunk hangjaival. A majdnem felettünk lakók is hangszigetelnek. Az a fasza, hogy 3 napig. Majdnem sírtam, amikor szembesültem ma a hangszigetelős cég kocsijával (a miénket is ők csinálták).
Úgyhogy ma a Hajniéknál csöveztünk alvásidőben (mivel ripsz-ropsz jött az egész, egyedül vittem át a 2 gyereket babakocsistól ééés utazóágyastól a Hajniékhoz (15 perc séta). Aki fogott már utazóágyat, az tudja, most ez miért sztori. Tökös csaj vagyok, azt kell mondjam.)
Szóval utálom az ilyet, folyamatos fúrás 3 napig, és a gyerekek alvását rühellem, hogy ilyenek zavarják. Nem mellesleg holnapra sütnöm kellett Laci névnapra (ez már persze kész), Peti szülinapjára is kéne és pénteken délután meg már szülinapi party van a mamáékkal. Mi meg ki tudja hol alszunk aznap délután... Úgyhogy valójában meg is érdemlem az olvasós szabadidőmet. (Meg az Edelweissomat, amivel Laci lepett meg ma. Meg még tudnám sorolni, miket tervezek jutalomként. :P )

(Ui: különben nagy megelégedésemre megszereztem a Felhőatlaszt. A 80. oldalnál tartok, egyelőre a "mi-a-tököm?" kérdés a legmegfelelőbb az érzéseimre. Küzdjek még vele, vagy nézzem meg az agyonajnározott filmet? Vajon. )

9 megjegyzés:

  1. Hát, te tényleg tökös csaj vagy, ha ahelyett, hogy átvészeled az alvásidőt a lakásban ilyen szomszédkörülmények között, inkább fogod a babakocsit meg a másik gyerkőcöt, és ráadásként cipelsz még egy pihekönnyű utazóágyat! Elismerésem!

    A könyveket meg olvasgassad! Jó az!
    (sajnos nekem ez nem megy...)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem hát, mert neked 3 az, ami nálam 2... :P (Írtam egy általam rém humorosnak tartott hozzászólást a gyémántrablásos poszthoz, de ellopta a rendszer. Sajna így már nem is vicces. :) )

      Törlés
    2. Nem hát, mert neked 3 az, ami nálam 2... :P (Írtam egy általam rém humorosnak tartott hozzászólást a gyémántrablásos poszthoz, de ellopta a rendszer. Sajna így már nem is vicces. :) )

      Törlés
  2. Hejjj, nem is mondtam, megcsináltam az eperlekvárt tartósítószer nélkül!! Ez alapján: http://morzsalosmirza.blogspot.hu/2012/06/eperlekvar-tartositoszer-nelkul.html
    Endre szerint isteni lett! Az még kérdés meddig áll el, bár ha ilyen ütemben eszik, akkor nem lesz ideje megromlani :)
    Amúgy meg irigy vagyok, de nagyon!! Nekem basszus semmi időm, még enni sem, nem hogy olvasni! Skandináv krimik megvoltak már? :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Úúú, akkor király vagy! Mondtam, hogy sima ügy! :) Skandináv krimik a "talon" kategóriában vannak. (Neked nem merem bevallani, mely sorozatot olvasom éppen és még tetszik is. :/ )

      Törlés
    2. Király vagy, mondtam én, hogy sima ügy lesz! :)
      A skandináv krimiket eltettem azokra az időkre, amikor fogalmam sem lesz, mit vegyek ki a könyvtárból. Mert most beleestem egy sorozatba (neked szégyenteljes lenne bevallanom, melyikbe... :P ), így egyelőre talonban vannak. (De stabilan ott vannak).

      Törlés
  3. Én láttam a filmet,de nem mondanám,hogy nagyon megértettem miről is szól.Inkább maradj a könyvnél hátha az világosabban elmeséli.Reinkarnáció a lényege amúgy,de ezen túl többet én se tudok.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Háát köszi... Egyelőre 123. oldal... És nem látom a fényt az alagút végén. :D

      Törlés
  4. Nem, Móni, ez az a kivételes eset, ahol kell a film ÉS a könyv is, hogy egy lépéssel közelebb kerülj a megértéséhez. De összességében jó lesz az ám ;)

    VálaszTörlés