2013. jún. 30.

Etumama kihasználva

Anyu még képes volt megjegyezni pár napja, hogy ha jön szombaton, akkor lehet, hogy itt alszik, de talán mégsem.

"Hát hogy a viharba ne aludnál itt, anyu?"
És Laci reakciója ugyanerre a felvetésre: "Intézd el, hogy itt aludjon!" :D

Huhaaaahhaaa! Elintéztem persze. És mi volt itt?

Kettesben kávézgatás szombaton (szerelemférjjel, nem gyerekkel). Aztán anyu elvitte Esztit egy esküvőre, majd utána a 0kilométerkőnél randalíroztunk estig.
Itthon gyors etetés-fürdetés éééés 1/2 8-kor már leléptünk Lacival iddogálni egyet (s kettőt... a Sörfesztiválon.)
Az este éjfélkor ért véget, amikor már a berkenye- és csipkebogyópáleszt borogattuk befelé (mert L. szerint "bebizonyítom, hogy a berkenyepálesz finom". Különben nem volt az.... És amúgyis, mióta iszom én pálinkát? ) Noígy. ;)
A többi a képzeletre bízva.... azért elég jókedvűen telt az este, nem kétséges. :)

Ma délelőtt amíg főztem, addig a kölykök a mamával az udvaron kergültek, és délutáni alvás idején megszereztünk egy kanapét a Vincentben. Úgyhogy Laci táblagépezve én meg könyvet olvasgatva elhesszeltünk ott vagy 2 órát a híresen oltárikirály limonádéjuk mellett (rózsa ízűt ittam, hoppá!) (Különben is így készültem, megbeszéltük, hogy csak akkor megyünk be, ha lesz szabad kanapé- ez egy párnázott sarokülő a kerthelyiségeben- brutálnagy ötlet amúgy- és volt!)

Úgyhogy ma könnycseppeget morzsolgatva integettünk délután anyunak, amikor Misipapa érte jött, és távoztak.
Aztán miután eltettem a zsepimet, elrohantam bepakolni.
Mert holnap utazunk.

Minden jó: Laci nem dolgozik holnap, mert köztisztviselők napja lesz (na nem mintha bármi közük lenne a köztisztviselőkhöz, de nem lesz munkanap. Ennyi erővel akár Semmelweiss napra is hivatkozhattak volna.) Az idő is jónak ígérkezik pár napig. A gyerekek egészségesek .... is lehetnének akár, de persze Peti köhög. Eszti köhögése a múltkor elmúlt, más tünet szerencsére nem volt, és természetesen Petinél landolt a dolog. Ő most küzdi a dolgot. (Jellemzően Eszti napi 5 köhögéssel kinyírta a fertőzést, Pepp meg már most szarul hangzik. De persze felsőlégúti még, addig nem számít.)

Úgyhogy mi azért elutazunk Stornyára. Mondtam mamesznak, hogy addig maradunk, amíg Pepp bírja. (Úgyis Laci hoz-visz minket, mert Petivel buszra ülni... hááát, majd egy év múlva... esetleg akkor már nem lesz öngyilkosságközeli dolog.) Úgyhogy Laci holnap haza is jön és csettintésre jön értünk, mi meg ellazulunk a mamesznál pár napot. (Hadd lássanak már csirkeszart ezek a panelgyerekek! )

2 megjegyzés:

  1. Pár nap múlva mi is megyünk Sárb-ra. Bár ott nincs csirke. De valószínűleg így is jó lesz! :-)
    anna

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. ...ja, és azt nem is írtam, hogy húúú de mennyire de nagyon irigylem a kettesben töltött sörfesztiválos óráitokat! ... Nem (csak) a sör miatt. :-)

      Törlés