2013. márc. 1.

Így is van ez... március!

Nohát, hamar tavasz lett!

Tegnap elmentünk a dokihoz.
"Hááát Petike, lehet kórház lesz ebből."
"Nono, kedves doktornő, nem úgyvana' "

Mondtam a doktornőnek, ha úgy nézek ki, aki mellett kiszárad a gyerek, akkor küldjön be.
Nem küldött.

Durva is lett volna napi 8 kaki miatt bemenni. Én a köhögés és a tüdeje miatt jobban aggódtam.
Egyáltalán nem volt olyan akut a szitu.
Sőt, a doktornő szerint ez valami hányós-fosós vírus, és én kételkedem ebben is.
Nem is jutottunk dűlőre a kérdésben, azért egy kakkermintát leadtunk ma az ÁNTSZ-nél, de mire vizsgálják? Rota, szalmonella? Na azután egy ilyen Petiféle nem így nézne ki. Úgyhogy nem tudom.

Igazából az a para a rendelőben mindig, hogy "de az aluszékonyság".
Most is azon aggódott  doktornőnk hogy szarul néz ki a Peti. Ez így is volt, mert ilyen állapotában az olyan vér szerencsétlenül tud csak szimplán ülni és nézni, mint aki mindjárt oldalra borul oszt kalap-kabát.
De hát már nem az első eset.  Peti minden betegségnél 1-2 napig aluszékony. És Esztinek is volt pár évesen több olyan betegsége, ami nála is azzal járt, hogy nem kelt fel 3 napig. Durva volt, meg ijesztő, de mivel 2* is megismétlődött, én ezen nem tudok beszarni.

No így.
Aztán délután óta nem kakilt, ma délelőtt meg egy normál állagút, még a Smectát sem volt alkamam beadni neki, vagyis abszolút magától javult.
Másik oldalról viszont a köhögése olyan durvává vált, hogy szerencsétlenje tegnap este már evett volna pár falatot, és 3 falatonkánt hányta ki.
Aztán este 10-ig még párszor dobott rókát (folyamatosan köhögött), és akkor már nem filóztam a kúpon. Így legalább éjjel már hányásig nem fokozódik a dolog. Durva.
Igazából antibót megkaptuk, tüdő még kb. okés volt, ezért legalább Ventolin nélkül működik a gyerek. (Azt a tényt meg, hogy a majdnem elért 9 kilójából lefogyott fél kilót, azt nem vagyok hajlandó felfogni sem.)


Én meg? Namondom, hogy itt a tavasz.
Napok óta csapom szét magam: 2000 mg Cvitamin, este 3 gerezd fokhagyma, meg csípős paprika, majd kihajtja-húzza a taknyomat. Semmi vazze.... Halódom.
Tegnap este Laci szánakozva rám nézett, hogy "deszarulnézelki". Én visszanéztem rá fátyolos, könnyes szemekkel (a fulltakony keményen csavarta az orrom), és ellőttem egy nagy poént, miszerint "mert még egy rohadt pálinkát sem adtál nekem!"
Láttam, amint felcsillan a szeme, és már tudtam, béna poén volt, mert ez valószínűleg röhögve végig akarja nézni, ahogy megiszom.
No hozta hamarjában a feles pálinkát (szerinte az csak 2 cent), ittam is keményen belőle egy naaaagy kortyot. Felét le is húztam. És mosolyogtam, hogy lássa (persze majdnem elájultam közben, olyan undorító volt).
Noééés: mára meggyógyultam!
Mondtam mindig, hogy inni kell! :)


5 megjegyzés:

  1. Hát, igen! Én még most, terhesség alatt is "használtam" a pálinkát toroköblítésre (nem nyeltem le - én is útálom...), de nekem használt. A pálinka csodákra képes! De azért Petinél nem kell alkalmazni! :) Remélem, jobban van ő is!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Pedig pont arra gondoltam, micsoda csodákat érhetnék el nála is... ;)

      Törlés
  2. bázzzz lehet nekem is a hűtő felé kellene venni az irányt?

    komolyra fordítva, énisénisénis nagyon emlékszem, h Esztid hogy be tudott aludni régebben, mikor beteg volt. de azé én mégis annyira drukkolok Petyusznak, h mielőbb jobban legyen. azt azé olyan pocsék volt olvasni, hogy enne, de hiába, mert utána 2x köszön vissza. sokmillió gyógypuszi neki.

    neked meg nagy elismerés, hogy az ezredik ilyen szar után is képes vagy poénkodni!

    pá.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, asszem a hűtő felé bizony.. ;)
      (Hidd el, pont hogy a sokadik után már nem is ideges az ember. :) )
      És, biza, Petikém ma felkelt, mint aki nem is ismeri a betegséget, még csak nem is köhög... (Így jár, akinek drukkolnak. :) )

      Törlés