2012. júl. 6.

Kommunikativus Petus

Először a hírek.
Petyuszbéka fronton egy újabb antibio kúra a nyeremény.
Na most pont nem vagyok meggyőződve róla, hogy kellett. A doktornő minden lyukba benézett, sehol semmi (huggyantani meg nem sikerült fél órán keresztül a kukacra felkötött zacsiba), így szerinte az a nagyon biztos, ha kap egy adagot. Mert ő A Peti. (Túl közel van neki ez az egész sztori az előző betegséghez, ezért.)

Szerinte nem 3 napos láz és nem a foga (most annyira gázbéna vagyok, de amúgy mintha kijött volna alul egy csücsök, de a fene tudja, végülis ez még csak életem 21. kijövő gyerekfog látványa, hááát miért is tudnám. Na passz.)

Aztáááááá... dobpergés.... meg még egy... és még egy!
Trálálááááá: Eszti megy az oviba!

Nem értem hogy történt, de tegnap jött a levél, namondom: "Béb nyisd ki te, az eddigieket én nyitottam!". És hoppá: "örömmel értesítenek" (Lehet, hogy sikeresebb lett volna Lacival bontatni a borítékokat, akkor a kölök már rég a Hosszú utcára járna...)

Aztán látom magamat, ahogy a posztok állandóan arról szólnak, hogy Peti hogysmint hörög, fullad, lázasodik (és örülhettek, hogy nem kaptok részletes elemzést a székletürítési szokásokról, pedig az ugye egy központi téma.)
Úgyhogy végre jöjjenek a "deügyesgyerekez" témakörhöz kapcsolódóan aaaaa videóóóók!

Nagy küzdelmek árán feltöltődtek, hát nem Lacin múlt.
Gondoltam csak megoldom egyedül, ha már ő nem ugrik rá, de amikor rápróbálkoztam, falakba ütköztem.
Kiderült, hogy a guglis jelszava kétlépcsős-duplavédelmes. (Asszem igen, ezért vagyok szerelmes belé.  :) )

Most Pepó mozgásában kb. nyugodhatunk, hiszen lassan, de biztosan. Értelmileg pont ott van, ahol egy évesen lenni kell, ez is pipálva.

Így teljes munkaidőben hódolhatok kedvenc aggodalmamnak, a megkésett beszédfejlődésnek.
Az van, hogy ez elég gyakori. (Egy kissrácnál nem jelentkezett, akiről tudok, neki viszont a mozgásfejlődése is rendbe zajlott.) Szóval ezen nagy hangsúly van a mindennapokban.
Így a jelelés nálunk nem afféle "úri huncutság", hanem igenis egy kommunikácis mód kialakítására törekvés, ha beütne a krach.

Peti okosügyes, már inkább arról van szó, hogy nekünk kéne több jelet bevenni a rendszerbe (most használjuk a játékai egy részét (állatfajták, labda, autó stb.) lámpa, apa, enni, inni, még, dolgozik a gép , szóval tényleg csak alapokat.)
Petyuszkám ezek nagy részét használja is, még mindig nagyon hasonlóan mozgatja a kezét az egyes jeleknél (de tök érthető a környezet miatt, mit mutat.)

Viszont két szót stabilan felismer látványról éééés kimond.
A "baba" és a "labda" (megjegyzem, egyik jelét sem használja, mert nem is foglalkozik vele.)

baba
lámpa
egyéb okosságok

Hoppá, ha a mondja, hogy lámpa, akkor az 3...
Az autó jele egyébként a kormányzó mozdulat, ahhoz hasonló, amit csinál. (Az indián meg nyilván a kötelező baromság. :) )
Szóval mindigbetegnyünyüke, de azért szépen van pozitív irányú haladás.

2 megjegyzés:

  1. Peti gyerök nagyon ügyes! Az én 20 hónapos kicsi fiam még mindig két szót használ igazán érthetően: anya, nem. Viszont felismerhetően dúdolja a Tűzoltó Sam c. mese zenéjét! Sajnos nekünk nincs róla videónk, pedig marha aranyosan nyomja.

    Crocus

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Biztos jópofa!:) Az anya meg a nem... Okos gyerek ez, ez a két legfontosabb szó a túléléshez. :P

      Törlés