2012. máj. 14.

Ahogyan mostanában vagyunk

Uncsi poszt, de jó lesz visszaolvasni (vagy ki a fenét fog ez már érdekelni 2 év múlva? :) )

Peti az egyalvás bevezetése óta nem sír elalváskor. Most nyomhatnék egy kis laza önostorozást, hogy "jahaaaj, szegény már ezer éve nem akart lefeküldni, mert nem volt álmos," de valójában ennél hamarabb nem tudtunk volna váltani, szal önostorozás elmarad.
Az egyalvás remekül működik, végre az egész család egy ritmus szerint él. Ideértve a hétvégi, délutáni közös alvást is.
Éjjel sem ébred, bár hallom matatni néha, de visszaalszik. Én keltem 5 körül egy gyógyszer- és kajakörre, de erről lassan le kéne szokni (csak nincs más tejalapúja, mint a tápszer/anyatej, és így is aligalig eszik ilyet. Hátha engedélyt kapnánk a tejtermékek bevezetésére már 11 hósan... Akkor javulhatna az arány).

Hazugság volt ama kijelentésem, miszerint abbahagyom a fejést. Voltaképpen reggel/este akár rá is érek erre, van belőle 120 mili tej kb, annyi meg pont még sok is neki vacsira (mostanában nincs nagy komaságba a cumisüvegével).

Nem úgy, mint a műanyag tálkájával. Olyan szépen étkezik mostanában, hogy öröm nézni. Jó, azért a telefonos segítséget igénybe vesszük, de a délutáni rendszeresen 200-230-as mennyiség feledteti a kaja közben félkézzel telefonzenéltetős megoldás hátrányait.

Igen, be akartam vezetni reggelire valami kenyérfélét, de a kölök -és szó szerint értsd- hozzám vágta a kenyérfalatokat. Ezt határozott NEM-nek vettem. Meg ne is akarjak már mindent...
Egyébként elkezdtem neki a darabos kajákat is. Nem rossz a helyzet, bár látványosan nem tetszik neki, de elnyammogja. Egyelőre csak a pürésre tervezett, ámde bénán turmixolt brokkolitól öklendezett. De arra még Eszti is azt mondta, hogy jól megrágta, úgy ette meg (ja, ne mondjam, hogy az meg belapátolja pürésített zöldséges maradékot is.... ), úgyhogy valami zizi tényleg volt vele.

Megvan a pohár+víz kombó. Igaz, iszonyat keveset iszik, de azt legalább vizet és pohárból.

A jelelés szerintem jól halad. Használja a "lámpa" jelét (sajnos tökre egyenlő a pápá-val, így még mindig finomodást várunk), meg az "eszik", és a "még" van meg. Ez utóbbit még nem rakta össze, mert bár lelkesen mutatja, hogy még, egyáltalán nem kell neki.  De sebaj, alakul valami az a lényeg.

Pénteken megyünk kontrollra Pestre: szív +pacemaker, kicsit izgulok, mert már nem látta ilyen orvos ezer éve (én meg úgy megszoktam, hogy majdnem havonta rápillantottak).
Ráadásul a porszívónk is két hete takarításra van használva.

Ja, Murphyt leszarom. :)

És hiába eszik még mindig "piciaranyos", keresztbe is befér a babakocsiba. :)


6 megjegyzés: