2012. ápr. 4.

A szépen étkezés és a cipő viszonya

Van ez a Peti, most tényleg semmi extra.
Már hetek óta alszik rendezetten (előfordul persze ébredés, egyáltalán nem tekinthető stabil alvónak, de nem mindennaposan és általában reggel fél 9-nél előbb nem kel fel), végre beérett az ágybanszenvedtetős móka. Most mondom, megérte.
Egyszer kel, valamikor fél 3 és fél 5 között, de van olyan, hogy nekem kell ébreszteni. (Eszik/gyógyszer.)

Kaja ügyben egy katasztrófa, de most annyira nem, hogy megőrüljek tőle (vagy leértem az aljára és innen már felfele vezet a hangulati görbe vagy egyszerűen hat a csodálatos Magne B6.)
Rájöttem, hogy az anyatej remekül néz ki egy fecskendőben, szal, ha megunja 50-60 után, én nem szarozok, benyomom neki kortyonként fecsiből. 5 perc, aztán szevasz!

A tápival sem áll olyan rosszul, bár érezhetően kevesebbet eszik belőle, de különösebben nem izgatja fel (pedig még mindig oltári büdös a cucc). Reggelire kap csak ilyen csodát.

Aztán a főzelék/gyümölcs az kicsit nyögvenyelős. van itt minden: mobiltelefonozás, Kroki a krokodil nézegetés, csörgőszacskó minden, de minden.... Aztán így valahogy eszik.

Tegnap mondtam neki, hogy egye meg szépen a főzeléket, mert ha megeszi szépen, akkor anyának jó kedve lesz, és ha anyának jó kedve lesz, akkor megveheti magának a már rég kinézett Devergo cipőt. (Kompenzáció emberek, kompenzáció.... :P)
Szóval minden relatív ugye, ha jól mögé nézek, akkor az, hogy a kölök bevesz egy falatot a szájába, fintorog egyet és kiköpi, az messziről sem nevezhető "szépen evés"-nek, nekem mégis lett cipőm. Végülis a szokásos mókázással megette a kitűzött 100-at... Úgyhogy belefért. :)

Az ebédet így is Hipp bácsi főzte. Biztos, ami biztos. Sőt, abból is sütőtökös varia volt.
(Amióta ennyire nem eszik, hát cseszek főzni, ha egy bébiétel 2 napig is kitart....)
De ennek is vége, mert jól bebuktam a megbízható, drága, csodálatos alapanyagokból válogatott és kíméletes eljárással főzött kajával.
Nem is tudom hányszor adtam már Petinek a mediterrán zöldséges kaját. Csak az kerülte el a figyelmem, hogy buzi Hipp papa tejjel főz... A fene gondolta...
Jó, nem lett baja a gyereknek, de bakker fel nem merült bennem, hogy tejporos a kaja....

Szóval végülis evett, végülis van egy fasza cipőm, végülis szép az élet....

2 megjegyzés:

  1. Gergő is kb. így eszi a főzeléket, mint Pepi, mindenféle figyelemelterelő hadművelettel. MagneB6 jó ötlet, azt hiszem mindjárt be is kapok egyet, mert tegnap majdnem szegény Gergő fején landolt a paradicsomos krumpli! :S Komolyan mem értem ezt a gyereket, a nátha előtt tök normális mennyiségeket evett főzelékből is, és már teljesen meggyógyult, szóval passz....

    VálaszTörlés
  2. Én is akkor útáltam meg a hippet, amikor tejmentes diétán volt Csabi, és nekem is elkerülte a figyelmemet ez az aprósság. Éljen a kecseméti babakaja, azok legalább normálisan feltüntetik az összetevőket!

    Crocus

    VálaszTörlés