2014. júl. 15.

Jajj, ajjj, ahhh, uhhh! Olyan jó volt, hogy na!

Nem. Különben még ma sem vagyok teljesen jól.
Minden gondolatom akörül forog, hogy is kéne nekem multimilliomosnak lennem. (Minimum.)
Hogy minden hónapban egy hétvégét a Shirazban tölthessünk. (Vagy kettőt. Vagy akkor oda is költöznék mondjuk. :D )

Nem szoktam nagyon reklámozni, hol is vagyunk, ha megyünk. Sok fasza helyen voltunk már. Node eeeeeez!
Azt kell mondjam, mindenki menjen el ide (oké, először a malacperselyt kell fullra tölteni aztán kiötölni, hova varázsoljuk el a gyerekeket a hétvégére, mert kettesben van meg az igazi hangulata), nade értsétek! Tavaly már imádtuk (ritkán megyünk vissza ugyanarra a helyre, ez is jelzés értékű), mostanra rajongók lettünk.

Valami csodálatos, romantikus, rózsaszirmos volt a nyári kettesben hétvégénk Lacival. Most nem menőzök, hogy nagyon kellett már! Mert ja persze, kinek nem kell?
De valójában hétfő óta nem is értem, mit keres itt ennyi gyerek? Jól kizökkentem 3 nap alatt, mi? :)

Jó. Első körben úgy zuhogott az eső az autópályán, hogy konkrétan nem láttunk semmit. Aztán megkaptuk a világ legkisebb szobáját, de én tántoríthatatlanul csini papucsban mentem (nyaralok vazze) és a felújított wellness rész látványa után a szobát is azonnal megbocsátottuk.

Így aztán a hétvégén sokat ültünk, és pihentünk, és feküdtünk és kb. el is ment ezzel a sok mindennel a 3 nap. Dejóvoltnekünk!

Voltunk borozgatni, nézegettük a szuperholdat, nyugalomban étkeztünk és kiolvastam a Millenium trilógia 2. kötetét. (Először azt gondoltam ám, mik ezek? Hülyebéna krimik, de valójában  tök lekötnek és habzsolva olvasom őket. Így nincs mit tenni, hálásan köszönjük a skandináv krimik ötletét! ;) )

Szóval eszméletlen jó volt, még ma is azon tépelődtem, "dejóvolt", így asszem tényleg jóvolt.


Áá, a gyerekek. Hát persze!

Eszti nagy és okos. Ő ezt ésszel kezeli már. (Azt mondta nekem múlt héten, hogy - idézem: Ne aggódj anya, holnap elmentek apával, nem kell a gyerekekkel foglalkozni, hogy mit csináljon, hanem azt csinálsz amit akarsz. Pl. futkározhatsz, amikor akarsz, meg szexelhetsz apával.
Ó igen, alakul a szexualitás iránti érdeklődése, azám! Viszont így meg marhajó poén volt tőle. :)

Peti esetében viszont még mindig a "mamasegge" effektus a jellemző, úgyhogy őt Etumama megpillantása után egy pillanatig nem érdekeltük többé.

Hüttyögtem kettőt a kocsiban indulás után, hogy "jaj dehát szegény gyerekek", de Laci ezt rezignáltan vette tudomásul, mert szerinte ezt mindig eljátszom, úgyhogy inkább menjünk enni.

És tényleg. Voltam olyan gáz, hogy vacsora után, 20.15-kor jutott eszembe legközelebb, hogy "úristen, mi van a gyerekekkel?" (Kár volt aggódnom, természetesen este 1/4 9-kor még senki nem ért haza a játszóházból... )

Ettek rendesen, aludtak kb. rendesen, játszóházaztak, Petivel még egyet léptek is előre a szobatisztulás terén (így tegnap először nem kapott pelust akkor sem, amikor a Malomba mentünk el), bábszínházaztak (ahol Píkirály úgy megijedt, hogy bömbölve távozott).

Anyuék hozzáállásáról annyit, hogy egyik nap már gyanús volt, hogy Eszti a telefonban a csicsergése közben mintha elénekelte volna a pálinka dalt.
Aztán vasárnap már Peti is lelkesen kiabálva énekelte:
"Álmaim kéklő egén,
Gyümölcsfáim tetején,
Pálinka, szerelmem, légy az enyém!
"

Misipapa azt mondta: "Nyugodj meg! Jöttünk haza a játszóházból, Peti ült a nyakamban és ezt énekeltük az utcán. Jó hangosan!" És én már meg is nyugodtam. :)

Úgyhogy ezzel is rendben voltunk.

Aztán maradtunk még Pesten anyuéknál vasárnap, mert pont hétfőre kaptunk időpontot oltásra.
Így hétfőn Petikémnek MMR benyomva, bárányhimlő kettes oltás benyomva és vége is. Állítólag nincs több para oltás, ha kap is még, az már sima gyerekorvos általi lesz. De szerintem csak 6 évesen jön a kövi.

Így jöttünk haza végül hétfőn.
Most egy ideig nincs mit várni, úgyhogy én spec. a visszazökkenést várom az itthoni mindennapokba. Mert az még nem ért el...

6 megjegyzés:

  1. Elég ritkán írok hozzád, de mooooost... úgy irigyellek! Fúúúúj!
    Tök jó volt nektek!.:-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hihihi, huhuhu, ja. :D Tudom, sokan már egyetlen nyugodt vacsorával is elégedettek lennének. ;)

      Törlés
  2. De jó, de jó! Mi is azt mondogatjuk Endrével, hogy receptre kellene felírni mindenkinek a nyaralásokat (bár mi gyerekekkel voltunk, de így is szuper volt).
    Na, a skandináv krimiktől most lett csömöröm, miután Harry Hole storyk végére értem (Police), most egy évig nem hallani sem akarok róluk. :) (Annyira brutális lett ez az utolsó rész, hogy csak na!)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örültem ám, hogy nyaraltatok. Mert az kell! :)
      Én bebuktam, mert nem tudtam, hogy összefüggnek a sztorik, így elolvastam két könyvet, aztán rájöttem, hogy van valami sorrendiség. Most kezdhetem újból, sorrendben. :)

      Törlés
    2. A Denevéremberrel kezdtem és a Boszorkányszöggel rá is jöttem, hogy zavar van a rendszerben. :) Most kezdtem kiguglizni a helyes sorrendet.... Mert most a Megváltó van éppen nálam, de akkor nem kezdek neki.

      Törlés