2014. jún. 19.

Ha nyár, akkor nyári szünet!

Eszti nagy élvezettel vetette bele magát az idei szünidőbe.
Ami nála azt jelenti, hogy minden reggel ébredéskor megkérdezi, hogy És ma mit fogunk csinálni? (A "töksemmit" válasz nem opció.)
Így minden reggel elmesélem neki, hogy örüljön, mint majom a farkának, hogy olyan jó dolga van, hogy itthon ülhet egész nyáron, mert az anyja itthon van, legyen másodlagos a tevékenység.
Bólogat, bólogat, megölel. De jó! És akkor mit fogunk ma csinálni? :)

Így elég hamar be kellett kapcsolnom a gyerekszórakoztató funkciót (naivan azt gondoltam, majd csak pár hét múlva lesz esedékes.)

De mindegy is, mert itt az ő párja, a vinnyogó, visító balhékirály. De tényleg hihetetlen mélységekig jutott ebben a szenvedésben. Szóval Laci szerint is egyszerűen unja magát. Én is ezt érzem, hogy most már nagyon kell, hogy legyen valami, mert itthon lenni az nagyon kevés neki.
Tegnap konkrétan egész nap balhézott, semmi sem volt úgy jó (vagyis inkább azt mondanám, hogy neki kb. mindenről eltérő vélemény/terve volt. Mondtam neki, hogy megszoksz vagy megszöksz, de mivel az ajtót nem tudod kinyitni... így maradjunk relaxban egy kicsit.)
Tényleg néha akkora műsorokat nyom, hogy a család 3 többi tagja csak tehetetlenül forgatja a szemét.

Különben nagyon jól elvannak, ha belövöm a programot neki.
Valamelyik nap pl. festettek. Hát de komolyan volt, hogy csak néztem, mennyire cukik.
És Peti túlment Esztin is (pedig ő a művész a családban: a védőnő kért a státuszra egy családrajzot- igen, új a védőnőnk.. ;) - és azt a művet 3/4 órán keresztül díszítgette.)
Szóval már Eszti is befejezte, amikor Peti még vidáman kente-kente-kente. És lemértem: több, mint egy órán át festett. (Vagyis itt a bizonyíték, hogy tud az a seggén ülni, ha tetszik neki az elfoglaltság.)


Meg hát ugye mivel szórakozik rendre itthon? Akrobatázok!
Hát nem akartam én mászós gyereket, de köszi... kaptam...


Ezt a videót keresztanyu figyelmébe ajánlom. (Mert én sem bírom nézni, amikor csinálja... úgyhogy neki biztos tetszeni fog. :) ) És most nézem, nem is adja vissza a valódi élményt, így videón keresztül nem tűnik túl veszélyesnek... pedig deszarul néz ki élőben...

Peti tipikusan az a kisfiú, akinek elmondod, hogy nem szabad, 3* is elmagyarázod miért is nem, és ő csinálja. A tiltás után észrevehetően lelkesebben. Így ez ügyben is bízunk a jószerencsében.
(Ma akkorát esett, hogy hajszárítás közben hallottam, ahogyan koppant...
Full gáz ez a kölök, hiába minden. A minap leesett a kanapéról ugrálás közben. Neki az asztal sarkának. Hát felvágta a fejét, ja. Eszembe sem jutott balesetire vinni az elmúlt akció tapasztalata alapján, csak úgy mesélgetem. :) )

Meg amúgyis. Oké gyerek, meg fiú, meg minden, de ennek biztos így kell kinéznie? Ez csak egy szimpla kakaóscsiga!!! :D


Szóval a nyári szünet feeling megvan.

7 megjegyzés:

  1. Csabi ugyanígy eszik (csak ő már 3,5 éves), s a szófogadásban sem jeleskedik (sokkal engedetlenebb, mint Ati).

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kicsit azért reménykedtem, hogy ahogy nő.... Na mindegy... ;)

      Törlés
  2. Te Móni, lehet hogy van még nálatok a Manóruhákból? csak mert mintha a gyerekemről írnál ennyi idősen (najó kicsit még most is, de ezt csak a reménysugár miatt írom) :D
    vágod amit zagyválok itt össze-vissza?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. :D Ugyan szemrevételezd már azt a csíkos, helyre kis nadrágot! :D (Benne van a cimkén az "M" filctollal, szóval kétségtelen a hatása. :) )

      Törlés
  3. hehe, bár sztem ez nem a miénk volt. max ha nincs más M :)

    VálaszTörlés