2013. dec. 21.

Téli szünet

Jajj de jó is ez!
Konkrétan élni sincs időm, mindent percre be kellett osztani, de megéri!
Kiforrott a téli szünet mára végképp.
Úgyhogy igazi gyerekek módjára Esztikém ma reggel 9-kor kelt, Peti meg 10-kor. Hoppá! Hoppá! Hoppá!
(Este még nyomtak egy adag műsort a fél 9-es fektetés után: "szomjas vagyok, vizet kérek, takarjál be, pisilni kell", de úgy este 9-re csend volt. Majd Eszti nálam töltötte az éjszakát, szerintem csak azért ébredt fel 9-kor, mert mocorogtam. :D
Ejj, szép az élet! Most még kölcsön sem tervezem őket adni! :D

Természetesen a délutáni alvás emiatt érdeklődés hiányában elmaradt. (Illetve csupán apa érdeklődött iránta. :D ) Így mi a könyvtárban múlattuk az időt. Jó volt!

Egész nap "Mennyből az angyal"-t és "Jingle Bells"-t tolják. Hol egyik, hol másik.
Hát ez van, nem tehetek róla, hogy a hülye táncoló Ofotértes télapó angolul nyomja, ezért Eszti olthatatlan vágyat érzett a megtanulására (képzelhetitek az ékes angol kiejtést ), Peti meg ugye Esztit majmolja... Na az még szép egy sütemény, magyarul sem tud, de angolul énekel (felismerni hangzás alapján, jóvan? :) ).
De legalább megadják a téliszünetes alaphangulatot.

Különben meg kell jegyeznem, hogy szerintem unatkoznak itthon:


Pakolja, Pakolja. Magyarázza is, hogy világoskék, sötétkék. :D De nem érti, hogy egy szinten túl több már nem féééér beeee! Ő csak szuszakolja. És ha kiborul az egész, akkor dünnyög és újrakezdi.

A másik meg..


Addig nem is zavart, amíg nem figyeltem rá. De egy idő múlva észrevettem, hogy kisikálta a tartóból az egészet, és a takarója meg a lába is tiszta színes por. Aztán még neki állt feljebb, hogy így talán nem kéne kijönni az utcára.(Lehet, nem adja vissza a fotó, de a "vakolat" kifejezés itt nyer új értelmet. :D )


Hűűű igen, és a szép fogacskáról jut eszembe, hogy voltunk végre fogorvosnál!
És vittem a gyerekeket is.
Eszti lassan 5 éves, szerintem pont ideje, hogy lássa fogorvos. És látta. És minden rendben.
Petit remegő térdekkel fogtam le, hogy lássa fogorvos. És látta. És minden rendben. Huhhh... Azért parajancsi voltam emiatt.

Az orvos nem látta nyomát fogzománcproblémának, sem egyéb másnak. Bár megerősítette, hogy tényleg nagyon fehérek a fogai, de jelenleg minden normális. (Még a letört fogra is azt mondta, hogy azt hitte durvább. ) Persze szerinte maradó fognál is előjöhet a dolog, de ezzel meg úgy vagyok, hogy azzal már lehet mit csinálni. A tejfoggal nem. (És a beszédfejlődés miatt tök nem mindegy.)

Engem is látott, megyek is még egy kört töméscserére, de ez nem is számít.

Úgyhogy részemről továbbra is "Ooo Tannenbaum, oooo Tannenbaum wie grün sind deine Blätter!" (Ezt nem merem előadni Esztinek, még a végén ezt is meg akarja tanulni.:D )



2 megjegyzés:

  1. Jól van, nem csak minálunk nem divat a du-i alvás kétésféléveseknél :) Véda úgy tolja, hogy "Dzsingó bellsz.", de a mégkirályabb a Wheels on the bus, mert az úgy van Védául, hogy "Bisz odabasz.." :) Kellemes, sokáig alvós Ünnepeket Nektek!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ritkaság azért, én sem nagyon díjazom, de ez most nem volt kérdés, hogy nem kell aludni. :)
      (Van egy trükköm, szerintem vagy 3 éves koráig bevetem: kiságy. :P Ha tetszik, ha nem, délutáni alvás van! - mondta anyafőnök és kiment a szobából. :D )

      Törlés