2013. máj. 30.

Elmaradt témák- közte a 16. fog

Ehh, időm, mint a tenger. Így ma még a pár napja elmaradt decukikagyerekek téma sem hiányozhat.

Előszöris tényleg baromira ráérek, mert zuhog az eső.
Ez kifejezetten kellemetlenül érinti azt a gyereket, amelyik reggel már pizsamában veri az ajtót héta-héta (séta) felkiáltásokkal.
Olyankor persze mindig elmagyarázom lelkesen, hogy lesz séta, csak először: reggeli, anyának kávé, anyának e-mailolvasás, neked boldog játék, tízórai, na utána lesz séta.
Ma persze kínosabb volt a dolog.
Ilyenkor Pepó úgy működik, mint akinél beragadt a lemez: héta-héta-héta a végtelenségig, én meg koptatom a szám...

Az idő már több, mint egy hete szar. Napra pontosan azóta, hogy megvettem a csodálatos Trussardi napszemüvegemet (D&G elmehet mellette messzire). Tudom, hogy ezen max. Dorisz mosolyog egy kellemeset, más azt sem tudja, mi fán teremhet (már tapasztaltam ;) ), de az már megint egy csoda. (Féláron szereztük be, mert ügyesek vagyunk, így még teljesen reális összegért.)
Na miért csoda? Mert sárga az üvege! Anyáám, ilyen királyságot én még sosem láttam! (Mindig fekete sötétítésem volt.)
Szóval a napsütésben felvéve sárga lesz az egész világ, olyan vidámsárga, amitől mosolyogni kell mindig. És mindezt anélkül, hogy vakítana. Le nem rohad a szememről , ha kilépek az utcára.

Ja, de a kölykök.
Szóval Pepp ma egész egyszerűen lebontotta a lakást. Már meg sem próbálom akadályozni. Főbb vonalakat megtiltok (függönytépés, mosógéptekergetés), de hol tud már felzaklatni, ha az egész lakást bejárkálja Eszti játszóteres, homokos szandijában?
Igen, újabb fejlődési mérföldkőhöz érkeztünk a napokban: anya/apa/Eszti szandi/papucs/cipő-jében járkálás. Ez egy nagyon cuki fejlődési mérföldkő. :)

Aztán egyik nap éppen fetrengtünk a franciaágyon (mert ha felkel délután vagy 15 percig igen aktív testkontaktusra van szüksége, ezt szoktam elütni a hálóban fetrengéssel- jobb, mint kézben tartani.)
Noés, belenevetett a fejembe és meg majdnem sokkot kaptam: 2 fog pluszban. Nem ám csücsök meg akármi... Két teljesen kinőtt rágófog: egy jobb felül, egy pedig bal alul. Hogy mikor nőtt ez ki, senki ne kérdezze, 2. gyerek, így nem tudom. :D
Viszont akkor most már 16 fogas, és az alsó kettesek hiányoznak (basszus, mostanában olvastam vissza, hogy Esztinek sem voltak meg ezek a fogai, csak tök sokára- már nem is emlékeztem), meg 2 rágófog. És szerintem a kettesek jönnek is már kifelé.

Na és a slusszpoén.
Eszti kapott Laci mamájától pénzt a névnapjára. A dédi olyan figyelmes volt, hogy mindezt apróban adta, így Eszti szabadon garázdálkodhat vele. (Mert már lejmolta le máskor az 5-10-20 forintosait. :) ) Peti is kapott, így közösen a vizes játékokra terveztük költeni (úszógumi, karúszó meg ilyenek).
Node Eszterem nagylány már, nem ám majd mi diktáljuk az iramot! Így megvolt a saját elképzelése, mire szeretné költeni a pénzt.

Tudjátok mit vett belőle? (Najó, csak egy részéből.)
... autóillatosítót.
Kettőt is. Há' erre volt szüksége, na. :D

4 megjegyzés:

  1. Hát, ez az Eszti! Nem semmi. Olyan meglepő dolgok tudják betölteni gyerekeink elementáris szükségleteit.

    (anna)

    VálaszTörlés
  2. Eszti király :D mondjuk kicsit meglep, hogy nem csatot/nyakláncot/táskát/karkötőt ;)
    és egyébként épp a hétvégén vettem észre, hogy Olinak kint van mind a húsz foga... kb 16-17-nél voltan lemaradva, de az össze frankón kint van egészen... jah, másodikgyerek...

    VálaszTörlés
  3. Eszti csúcs! :) jelentem nálunk is kint van a második gyereknek az összes foga!

    VálaszTörlés
  4. Többször próbálok ide írni, de nem jelenik meg talán ez igen!
    Igen,mosolygok,de kicsit irigyen,nekem is kell menő napszemcsi!!!Most csak játszós van, mert Beni simán lekapja.Párduc mintás,cicás, barna üveges.Nekem a barnított világ jön be!Éssss nálunk is 16 fog található a gyermek szájában!

    Pusz: Dorisz

    VálaszTörlés