2013. márc. 27.

Indul a buli

Eszti jól bírta. Majdnem 1,5 hónapja gyógyult, így már szinte szükségszerű is volt egy újabb kör. (Már amennyiben nekünk a statisztikáknak kötelező megfelelnünk.)

Már jópár napja mintha taknyos lenne, de szinte nem is az. Mindenesetre érezhető volt valami kórság. Jól teletöltöttem C vitaminnal (pálinkát mégsem adhatok neki...), mostanra másban amúgy már egyáltalán nem hiszek(mint a C vityi, nem a pálesz). Iszik valami multivitaminizékét, de azt is csak azért, hogy igyon valamit. Nomeg a homoktövisvelő. Az egy elég jó cucc. Na így el is nyomtuk a taknyosságot.
Ma reggelre azonban sosem látott hörgésmorgással ébredt- amolyan kellemetlen hangú, zörgő köhögéssel.
Már előre féltem, hogyan fogom neki beadagolni, hogy ma biztos nem megy oviba a várva várt locsolkodás napján.
Aztán meséltem neki, hogy ezt itt és most megszívta, görbült is a szája, majd meggondolta a dolgot.
És válaszul előadta, hogy oké, akkor marad itthon, de apja vigye be munkába menet a fiúknak a csokitojásokat. Így is lett.

Egész nap heverészett, majd mondom csak sétáljunk egyet, hátha jó az. Csak icipicit: zöldséges meg miegymás.
Ó fasza is volt, Eszti boldogan jött, amikor kimentünk éreztem milyen jó levegő van. Ő is érezte, mert mondta, hogy sokat sétáljuk a kicsi helyett. Ki is találtam, hogy majd az udvarban még rohangálhat, így amikor hazajöttünk, akkor ő hátul bejött az udvarba, mi meg megkerültük a házat. (Ja, babakocsival még az úttesten sem tudtam volna átmenni, ha a zöldséges fickó nem kapja fel a lapátot és tolja el nekünk a latyakot. Mert abban felakadtunk volna. És az udvaron is egy szűk utacska van ellapátolva, ami azt jelenti, hogy a jóval szélesebb kocsi nem fér el a szélén lévő hótorlasztól.)

Ezért megkerültük a házat, Eszti már javában futott két kört az udvaron, majd odajött, eltorzult, hörgött. Na mondom azonnal húzzál befele a lakásba mielőtt megfulladsz itt nyílt színen, basszus!
Kanapéra ül és néz ki a fejéből!
Nem vicceltem: elétettem egy bögre teát meg egy tányér savanyúkáposztát, aztán lehet TV-zni...

Egy szava nem volt a bánásmód ellen (imádja a káposztát.) :)

Petikém meg? Háát,híres optimizmusom miatt már előkészítettem a porszívót, hátha alvás közben kell. Mert már horkol.

3 megjegyzés:

  1. Szóval páleszt mégsem adsz a gyerekeknek! ;)
    De azért remélem, nem kell gyerekeket ápolgatva húsvétolnotok!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ahogy a helyzet áll... De . Kicsit ráparáztam, hogy tüdőgyulladás. (Iszonyat furcsán köhög és be is lázasodott estére. Paff.)

      Törlés
  2. Na mi lett a kisasszonnyal? Remélem megúsztátok a tüdőgyulàt!

    VálaszTörlés