2013. márc. 12.

Donninak annyi, avagy kinek is van szüksége pszichiáterre?

Már pont akartam írni, hogy Donni és Lenksa eltűntek a süllyesztőben.
Nem is tudom, sírjak vagy nevessek, de hónapok óta nem hallottam róluk.
Aztán tegnap este Esztinél egy kis érzelmi megingás elég volt, hogy kapjak egy Donni sztorit az arcomba.

Végülis a haversrác az haversrác...

Úgyhogy el is döntöttem, jó ez így, hogy néha még benéznek a képzelt barátok.
Most kifejezetten azt éreztem, hogy Eszti segíti ezzel önmagát a problémája feldolgozásában. És varázslatosnak találtam ezt a módot.
Dehát csak egy kitalált alak! Tudom, hogy van ilyen, de hogy senki mással nem esett meg? Pedig hány 2-3-4 évesről tudok....
Mindegy, semmi túlzás nincs benne, úgyhogy rendben van ez. Legalább ő is különleges gyerek. :)

Különben is mit várok, olyan durva defektem alakult ki nekem is az évek alatt, hogy Esztinek is lehet sajátja. Az egész a kölykök hibája amúgy.
Amikor Eszti megszületett, akkor kezdődött.
Elkezdtem ébren álmodni. Vagy álomba ébredni? Vagy már arra is gondoltam, hogy intuítiv lettem és más dimenziókat látok félálomban. Ez az elgondolás még tetszett is nekem. :)

Szülés óta felriadok arra, hogy valaki áll az ágyamnál. Jó mi? De mielőtt beszarna bárki is, ez tök nem para. Vagyis nem ijedek meg, csak nézem-nézem, és elmúlik, ahogy rendesen tudatomra ébredek.

Ezt az elején még az alváshiányra fogtam, majd arra, hogy kisbébiEszti miatt biztos felszínesebben alszom.
De a helyzet romlik.
Már nem csak ágy mellett álló alak jelentkezik néha, hanem a sarokban játszó, akire... khmmm... -és ez a gáz- rá is szóltam felriadva, hogy miért játszik ott. Volt, hogy rácsaptam Lacira egyet, mert valamit akkor is képzeltem.
Jajj ám! Szerintem is! :)
És -ami már engem is megijesztett- szombaton eljutottam oda, hogy hallottam valamit, felriadtam, és kiszaladtam a nappaliba.
Ott tértem észhez, és nagy dünnyögve visszabaktattam a hálóba.

Háát nem tudom, lehet már ezt is kezeltetnem kéne?

11 megjegyzés:

  1. Hűűűha! Én beszarnék, ha olyanokat látnék, mint te!!
    Amúgy meg Katának is vannak/voltak képzeletbeli barátai. Név szerint: Koka és Csibi. A két kezét hívta így, és mindig beszélgetett velük, meg a kis "barátai" mindig csináltak valamit, még veszekedtek is :) Szóval megnyugodhatsz, ez tök normális dolog!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Jó, hogy utoljára ma beszéltünk, és még sosem mondtad!! Én meg tényleg kerestem, hátha valakivel ez még előfordult. (Mert olyan jókat olvastam a képzeletbeli haverokról, mint: bántalmazott gyerekeknek van meg ilyesmi, mondom, tiszta defekt. :) )
      Viszont egész nap a hülye "Hol jár az eszem"-et dúdoltam, baromi idegesítő volt és persze maradt egy 44-es bugyim is. :D

      Törlés
    2. Úú, újra elolvastam egy-két dolgot. Az elmúlt években trállálááá: megváltoztak a trendek. És szerencsére ma:
      "A képzelt barát nem negatív jelenség, sőt, kifejezetten pozitív. Általában ugyanis a gazdag képzelőerővel megáldott, a kortársaiknál intelligensebb gyerekeknek vannak képzelt barátaik"
      Hohohóó, jippijéééé! :D Ugye, hogy a mi gyerekeink a legokosabbak! :D

      Törlés
  2. Tyűűű de izgi,és hanem is képzeletbeli barát, Doni így akar közelebb kerülni hozzád?Wáóó tök para az egész,mert ugye ez sem lehet kizárt..mesélj még ha van valami,engem érdekelne..:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Váá, ne paráztass! :) (Hihi, tudomám, hogy a bácsitok miatt mondod. Jajj, grr... Ő elment már? Már a bácsi a házatokból?)

      Törlés
    2. El,jó ideje nem hallottunk felőle.Megvagyok győződve róla, hogy ez nemcsak látomás volt.Hihetetlen részletességgel beszélt róla,és félt /na ez nem jó/ amúgy vele együtt az én paranoiám ,hogy valaki figyel követ is megszűnt.

      Törlés
  3. Ez nagyon érdekes. Egyszer azt hallottam, hogy a gyerekek x éves korukig látják / érzik a szellemeket, sőt az aurát is látják, és ez nekik teljesen természetes. Lehet, hogy akiket Eszti Donninak és Lenskának "keresztelt" el, azokat érzékeled Te is. Hm?
    Én meg az előző életben hiszek többek között azért, mert mikor Nándi kicsi volt, akkor úgy 3 évesen megállt egy ház előtt, és mondta, hogy ő lakott ott, és olyanokat is mondott, hogy hátul hány ló volt, meg ilyesmi. Akkor már semmi nem volt hátul, de a nagyija kinyomozta, hogy nagyon régen pont úgy volt minden, ahogyan Nándi elmondta. ;-) Szerintem marha izgalmasak ezek a dolgok.
    Anett

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szerintem is tök izgi, és hiszed vagy sem, évekig figyeltem Esztit, mesél-e valamit korábbról. De semmit... :( (No, tényleg szomorú voltam.) Donni/Lenksa szellemsztorit meg kizártuk elég hamar, mert velük mindig olyan dolgok történtek, amik Esztivel is, semmi új. Úgyhogy maradnak képzelt haverok státuszban. :)
      A Nándi sztori viszont király! :)

      Törlés
  4. húbazzz rendesen libabőrös lettem a sztoriktól... amúgy az előző életekben én is hiszek, de ezek a szellemsztorik kicsinálnak teljesen. azért örvendetes, hogy olyannál bukkannak fel ezek az alakok, mint te, aki csak így nyugisan kezeli - én kb azonnal költöznék :D

    VálaszTörlés
  5. Persze mikor olvasom mindezt?Tök egyedül,éjjel,mert emberem szolgálatban.Szívem a torkomban dobog,mire felsír Bendegúz a szomszédban....na asszem tudom milyen a szívinfi....jujjjj...ez nagyon kemény sztori....:)))

    Dorisz

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Pont olvastam tegnap, amikor írtad, de voltam olyan jó fej, hogy nem írtam vissza, hogy "addig örülj, amíg csak Beni szól a szomszédból." Muhahhaaa! :D

      Törlés