2016. júl. 1.

Bemutatom a szupertehetséges, szuperokos Esztit! (Aki nem Eszter, mert az szerinte béna név.)


Fontos tudnivaló, nagggyon fontos (ami nélkül nem is élhetnek blogolvasók...) :
Eszti bizonyítványa. Az első.

Olyan izgi...
... is lehetne ez, de az ő esetében hogy őszinte legyek az izgalom csekély mértékű volt. Annyira durva leány, de tényleg.

Természetesen kitűnő lett, természetesen 4 tantárgyból dicsérettel. És természetesen bizonyítványosztás előtt még azon aggódott, hogy vajon matekból 5 lesz-e. (Mivel 91% alatti dolgozata sosem volt semmiből , így nem tűnt túl reálisnak az aggodalom. Csak az a nyamvadt maximalizmus! Azt tudnám kigyilkolni belőle!)

Úgyhogy az ő bizonyítványával most megyünk ingyen moziba, cirkuszba, játszóházba, meg még az Alföld játékosztályán is 20%-kal olcsóbban vásárolunk. Tiszta biznisz a csaj, végülis nekem rendben van ez.

Az, hogy merre orientálódik, az nagyon nem látszik, mert egyelőre mindenben annnnnyira tehetséges (hogy már röhej valóban).

Szóval anno ugye kezdődött a "vigyük már úszni, mert annyira tehetséges".  Végül azt ő unta meg. Abbamaradt egy éve.

Aztán a félévben elkapott a balett tanárnő, hogy ezt nem szokta sokaknak felajánlani, de érdemes lenne elgondolkozni Eszti esetében a balettintézeten, mert annnnnyira tehetséges! (Éppen előtte volt nyílt óra, meg is állapítottam, hogy tiszta csetlőbotló. :) Hát asszem nem értek a baletthoz. Sem. :) ) Node erre a tehetséggondozásra sem jelentkeztünk, mivel a balettintézet talán Pesten van és 10 éves kortól... Szóval nem hiszem, hogy akartuk volna. Heti egyszer jár balettra, mert szereti. És maradjon ez így...

És kb. egy hónapja este felhívott egy úriember, hogy ő a csellótanár a suliban, és lehetőség lenne hangszer előkészítőre járni. (Egyébként a zeneiskolában 3. osztályban lesznek hangszer tanoncként elsősök.)
Elvitte az elsősök közül a még nem hangszeren játszó gyerekeket felmérni mindenféle kéz-koordináció, ritmus, mittudomén, miket mondott alapján.
És döbbenet: Eszti kiemelkedő teljesítményt nyújtott, szívesen foglalkozna vele előkészítőben jövőre.
Mivel Eszti is úgy jött haza, hogy csak a csellóról volt képes magyarázni, és még lesz lehetőség jövőre mégis másik hangszert választani, ha ez nem jön be neki. Így csellózni fog. Hát ez van. (Lacinak azért erősen el kellett adni a témát: "Nemár, van kis cselló, gyerekméret, és a suliban lesz az oktatás a napközi idején. Áá, nem hiszem, hogy hazahozza gyakorolni. " Huhahahhaaa! :)

Különben meg teljesen értem én ezeket a nagy tehetségeket: szerintem a tanárok rögtön kiszúrják azt, hogy Eszti szót fogad, fegyelmezett, kötelességtudó és valóban elég okos gyerek, na. Ezt most minden nagyzolás nélkül mondom.

Mert, ha nagyzolni akarnék, akkor lehet el sem mesélném majd  egy másik nap az ellenpólust. Akivel újra megjártuk a Szakértői Bizottságot, akik újra vad élvezetet nyújtottak, majd gyermekpszichiáteri kivizsgálásra gondolják elküldeni Petit. Annyira gyík sztori lesz, lehet el sem mesélem nyaralás előtt. Majd csak, ha rápihentem.
De nem kell aggódni, annyira nem súlyos a szitu, csak a Szakértői Bizottság. Az súlyos... :)

2 megjegyzés:

  1. Esztinek hatalmas gratula a bizihez! :)
    A Szakértői Bizotság, az meg.... Na inkább nem írok semmit, mi tavasszal voltunk, és úgy, de úgy porig döngölve éreztük magunkat amikor kijöttünk, hogy kellett pár hét mire helyrerázódtam lelkileg.
    Jó pihit Nektek a legszuperebb helyen! :))))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igenigen, Zsu, a hely nem változott! ;)
      (A Szakértőihez meg már nem volt lehetőségem írni "odaát", de 2 dolog van: a) fellebbezés! b) szerintem azok a tünetek, amelyekhez ők ragaszkodnak, hogy jelen vannak, az óvónők szerint meg dehogyis, azok az évek múlásával egyre kisebb szerepet fognak játszani. Már a legközelebbi vizsgálaton is megúszhatjátok pár év múlva! Szerintem. )

      Törlés