2014. aug. 29.

Hasznos -15. fajta - vélemény a bedőlő bokáról és a W ülésről. Mert sosem tudhatunk elég verziót...

Annyi minden történik csak, hogy pl. voltak családlátogatni az óvónénik.
Említettem már mennyire be vagyok szarva az ovikezdéstől? Nem? Ja, de. :D
Ááá, le sem írom, mennyi bajom van!

De tegnap itt voltak az óvónénik, és eleinte gondolkodtam, hogy mi is legyen. Elmondjam, hogy a Peti fullonfull kisfiú, ihajcsuhajj de mekkora büdöskölök? Vagy sunnyogjam el, aztán majd észreveszik?
Node semmi szükség nem volt erre, ugyanis Píkirály korrekt kis bemutatót tartott. Olyan igazit! Minden tudnak (éppen hogy csak a szőnyegrepisilés mutatványát hagyta ki a buliból...).
Szóval ez a rész végülis kipipálva. Még csak sokkot sem kaptak. Azt mondták decuki. Hááát, különben tényleg az. :)

Hédi nénit nagyon szeretjük. Ő Eszti óvónénije már két éve és olyan igazi óvónéni. Óriási mákunk van vele. És ahogy beszél a gyerekekről, abból is érezni, hogy ő olyan elfogadó.
Hogy mindenféle fajta gyerek van és kész.
És azt mondta, hogy az lenne a furcsább, ha Peti fiúként rendezetten ülne az asztalnál.
És nem láttam nagyon betojva... Még a szobatisztasági problémát is jól vette (bár nagy probléma nincs, egyelőre arról van szó, hogy ha játszik, akkor nem szól, hogy pisilni kell. Így azért 2-3 naponta egyszer még balesetes.) (A másik óvónéni tök új, szóval őt még nem ismerjük.)

Ja és tök jó, mert Hédi néni kérdésem nélkül is hangsúlyozta, hogy 9 éve dolgozik vegyes csoportokkal, és ő ennek az egésznek csak előnyét látja a homogén csoportokkal szemben. Úgyhogy azért ez is jó hír (bennem is volt egy kis félsz, hogy hát csak vegyes csopi, de ez ügyben max-ra megnyugodtam. )

És akkor Eszti megy jövő héten, ahogy mindenki. Egy hét alatt visszaszokik a régi banda, és a 3 új kiscsoportos (köztük Pí) pedig 8-án kezdenek.

Aztán voltunk tegnap ortopéd dokinál.
Az az igaz, hogy Petinek is mindig szupis cipője volt. Most először kapott egy szandit nyárra, ami nem az volt. És ijesztő módon látszott, ahogy bedől a bokája. Emellett a Szakértőin hangsúlyozta a nő, hogy jajj, és nézessük meg és a térde tönkremehet stb.
Szóval ő adta meg a végső lökést, mert mégis jajj! Ortopéd cipő kell a gyereknek, de legalábbis ortopéd doki. 

És puff. Az orvos nagyon lelkesen elmagyarázott mindent, hogy ez nem probléma. Azt mondta 10-ből 9 gyereknek manapság bedől a bokája. Akkor kell lépni, ha fájdalom jelentkezne, különben meg ez van. És hogy kb. így marad, mert ezzel nem lehet mit tenni. Szuppinált cipő végig, és kész.
De hangsúlyozta, tök általános dolog.
Már ezen is forgattam a szemem. Hogy ez a 6. vélemény kb, amit hallani bedőlő bokáról, de közben meg persze, örülök, hogy legalább szerinte ez nem probléma.
Szupis cipőt meg szerencsére egészségpénztárra vesszük, úgyhogy kvázi jól is járunk ezzel a javaslattal.
Noés akkor Peti megunta, leült a földre. W ülésben, ahogy gyakran szokott. Na ez is! Komolyan, az összes fejlesztőnk azt mondta, nem szabad úgy ülni, "úgy marad", szar, kilazul a csípőízülete stb. Úgyhogy mi is rendre kijavítattuk Petivel, hogy üljön szépen, és ilyenkor behúzta előre a lábát.
Na mit mondott az ortopéd doki? Hogy ez marhaság. Majd leszokik róla. És hogy azért így ül, mert a combcsont kerek végződése így érintkezik legnagyobb felületen a nemtomilyen csonttal, és az így a jó. Majd elhagyja. Jéééé....
De értitek, hát szénné idegesített mindenki ez ügyben (komolyan, tuti így oktatják, mert még a logopédus is szóvá tette), szóval gondolom, nekem kéne eldöntenem megint, hol az igazság.
Mivel a kölyök rendre így ül, szóval voltaképpen mindegy.
Csak érdekességképpen osztottam meg az infókat, hogy ez megint az a téma, hogy egy adott dologról szöges ellentétes vélemények élnek.

Juujj, majdnem elfelejtettem, de még utólagos bibibiii-nek elfér ide:

Hát nem egy gyönyörűség?
(Nem kell válaszolni. Tudom, hogy az.)

4 megjegyzés:

  1. Tiszta hihetetlen, mostanában minden egyszerre történik velünk!!! Nálunk is tegnap voltak az óvónénik. Beni is nagyon rosszcsont volt, produkálta magát és pont azokat mutatta be, amiket nem kellett volna. Pl.: Nem volt hajlandó nadrágot húzni, így alsó gatyóban fogadta őket, majd elbújt, aztán cukiskodott, töltött nekik inni, megmutatta a szobáját. Ezt követően bemelegedett és futkározott, az egyik óvónéni jó cicis, és folyamatosan nekifutott és benyomta a fejét a cicik közé. Majd ezt megkoronázva köpött egyet és eltaposta. ( becsszó nem tőlem látta!) Ja, és közölte: mindjárt behányommagam. Itt mondogattam, hogy a böliben nincs vele gond, dicsérik, az óviban is jó gyerek lesz, majd gyorsan le is léptek.Nagyon elfáradtam, ebben a fél órában.:S Éssssszept 8-al kezd!
    Beninek is dől a bokája befelé, most készülünk az ortopédiára, kíváncsi vagyok mit mondanak, majd megírom! Ő nem hordott szupis cipőt, ilyet Szigetváron venni sem lehet.
    Kaptam én is egy faca kis sportcipőt:) Fekete-fehér. Apum küldte. Futós, de aerobikon is tök jó!
    Pusszancs: Dorisz

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát ez tényleg hihihi. :)
      Azért kíváncsi leszek, mit mond nektek az ortopéd doki. De az biztos, hogy nem egy ritka dolog ez.
      A behányommagam lehetett a nap fénypontja... :D

      Törlés
  2. Először is: kúvajóacipő :)
    Másodszor, általában megnyugtatni jövök, nademost :) az a W az engem zavar. Okér értem, h mit mondott az ortopédus, de az én kisebbik kereszttesóm, aki most 14 éves azóta is így ül. És nagyon csúnya a járása, a lába tartása. Most nem mondom, h hajrá, és szoktasd le róla Petit, csak cáfolgatni jöttem az ortopédust azon kijelentésével, hogy leszoknak róla. Frászt :D
    Pusszantás

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi a támogatást. :D
      Szerencsére -mivel már vagy százezerszer javíttattuk ki vele- nem kizárólagosan így ül, úgyhogy majd lesz valahogy.
      Különben Esztinek is befelé dőlt a bokája, mostanra sokkal szebb már mint volt. (Szóval nem igaz az sem, hogy úgy marad. ;) )

      Törlés