2014. febr. 7.

Tobi halála

Ezt a történetet megosztom mindenkivel.
Tényleg pusztán okulásként. Mondjuk én még mindig úgy vagyok vele, hogy "jééé, mik vannak?" És, ha előre tudunk a veszélyről sem teszünk másként.

Amikor még Eszti egy éves sem volt és sor került az autósülés cseréjére, hát jól éltünk, vótpíz,  rendben voltunk, megvettük a Maxi Cosi Tobit. 65ért, ha jól emlékszem, de a teszteken nagyon jól szerepelt, világi kényelmes és könnyen kezelhető kis ülés volt. Nem is bántuk meg.

Már Peti használja ezer éve. Jól működött, no problém.
Aztán hogy, hogy nem, egyik nap beragadt a biztonsági öve alul. (Saját öves a rendszer.). Még jó, hogy csak a mamáéknál voltunk, így öv nélkül jöttünk haza, de az biza semmilyen behatásra nem mozdult meg. Azóta sem.

Aztán nyomozni kezdtünk. Hátha ennyi pénzért már lehet szervizelni vagy akármi. Mert oké, hogy 4 éves, de én valahogy abban a hitben voltam, hogy kiszolgál ez akár 3 gyereket is!

Sikerült is beszélnem a szervízzel, merthogy tényleg van. A fickó, miután végighallgatta a problémámat, nagyon magabiztosan azt mondta:

"Egy kérdésem van csak, mint szülő a szülőhöz." (Itt biztos voltam benne, hogy akármit kérdez, tuti igen lesz a válasz.)
"Eszik-e a gyerek a kocsiban?"
Öööö.... naná! Miért, ismer olyat, aki nem?
("Nem... " :D)

Szerinte kalap-kabát az övnek, mert belepotyogott a kaja, és a kioldódott keményítő az egész rendszert bekeményítette, és a rángatással maximum már el is törtük. Van lehetőség persze cserélni. 25 rugóért. Hát fontoljuk meg.

Komolyan mondom -azon túl, hogy marhára nem hiányzott- tátott szájjal csodálkozva hallgattam, hogy jééé, ilyen is létezik?

Na így nyerjetek üvöltésmentes 15 perceket utazáskor 20 deka pogácsával!

Ui:  Tobi temetéséről később intézkedünk. Laci még beviszi a munkahelyére. Elvégre a repülőkben is vannak biztonsági övek, amit valaki megszerelnek.

14 megjegyzés:

  1. Nem kompatibilis vele valami olcsóbb MC öve? Amit mondjuk használtan kevesebbért meg tudjátok venni? Nekünk Priori van, de néha ez is akadozik, akkor nem kéne benne ennie? :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nekem a Prior volt a szerelmem. De akkor már nem szántunk rá annyi pénzt. Most a történtek fényben nem is bánom. (Különben én most is simán hagynám enni, 20 perc üvöltésmentesség az pont 20 perc balesetmentes vezetést tesz lehetővé. :) ) Amúgy most nézegettük az üléseket és nem hiszem, hogy kap Tobi még egy esélyt. 15ért már simán kapni kb. klassz üléseket (és ez ügyben most direkt nem fogok ADACtesztre kukkantani.)

      Törlés
    2. Ááá, most esett le. A Rodi volt a szerelmem. Na mindegy... :)

      Törlés
  2. Nekem egyszer totál beragadt a Graco bébiülése. Abban ugye még nem nagyon eszik senki.
    Persze lehet ez nem az a probléma volt, mert sok órás munkával Béla elérte, hogy még mindig használjuk.

    anna

    VálaszTörlés
  3. ...ja, és igen, a repülősök: PZ javította meg nekünk egyszer pl a légzésfigyelőnket! :-)
    anna

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hihi. :) Mi is várjuk az eredményt, hátha lesz csoda.:) Ha nem, akkor így jártunk.

      Törlés
  4. igen, igen, sajnos nálunk is ez van, csak az volt a szerence, hogy éppen a használat végére értünk. egyébként azt mondom, ennyi pénzért csessze meg a maxi cosi. és láttam a neten (próbáltam tájékozódni), hogy bizony nem egyedül vagyunk ezzel, hanem rajtunk kívül sokan jártak még így. mi nem csináltattuk meg. nekem ez nagyon nagy csalódás volt.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én eddig azt hittem, hogy oké, beszívtuk, a mi hibánk. Én nem is néztem utána, hogy ez nem is ritka dolog. Úgyhogy ezek után én is egyetértek. Hogy bekaphassa a MaxiCosiTobigyár. :)

      Törlés
    2. igazából megoldást kerestem a neten (fórumokat böngésztem) és így bukkantam rá, hogy bizony nem vagyunk egyedül ezzel a problémával.

      Törlés
  5. Nálunk nincs evés a kocsiban bibí, csak nagyon, nagyon ritkán :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Mi? Mi? Mi? És azt hogy? Uhh... (Mondjuk belőled kb ki is nézem, hogy egész úton énekelsz, rajzolgatsz és társasozgatsz velük. Úgyhogy.... részemről marad a pogácsa. :D )
      Párszor végigénekeltem a hazautat Pestről, mert még nem képesek sötétben üldögélni, és ugye mire elindulunk télen, hát simán max sötétség volt. És csak akkor nem állt a bál, ha folyamatosan énekeltem. Megizzadtam így télvíz idején rendesen...

      Törlés
    2. Nem tudom, így alakult. Mondjuk nálunk a szobában sincs evés, ivás, szigorúan csak a konyhában!
      Amíg Dani kicsi volt, végigüvöltötte a Kecskemét-Pest utat, de akkor még szopizott, szóval nem volt mit tenni, hallgattuk az üvöltését, esetleg Katával próbáltuk túlénekelni :)
      Mostanság meg végigalusszák az utat, az sem mindig szerencsés!

      Törlés
    3. jaja, Tesóméknál sincs. Sógorom totál allergiás arra ha valaki a kocsiban mer enni/inni :D

      Törlés
  6. Részemről is pogácsa, vagy olyan hangosan Exploited/Rammstein/Sodom, hogy ne halljam *helyzetkor* a nyekergést.

    *parkolás például (nálunk a férj nem vezet)

    VálaszTörlés