2013. okt. 3.

Szerencsés napok

Én nem tudom, de állandóan szerencsém van.

Laci hétfőn és kedden pihenőnapos volt, itthon nyaralt. Ez jó amúgy is.

Hétfőn ugye a szombati akció miatt sebtében vittem Petit orvoshoz. Egész délelőtt esett, de nem gáz, mert Laci kocsival elvitt minket. És még a kölyök is remekül van.

Aztán este be akartam írni egy telószámot a noteszembe, és akkor láttam, hogy kedd reggel 9-re van a kardiológiai időpontunk. Ugye ezt fél éve kaptuk, persze, hogy fogalmam sem volt róla....
(Jól szétcsúsztam, mert a logopédiát múlt héten úgy beszéltem meg a nővel, hogy mivel nekem édesmindegy, hogy kedden a délelőtt folyamán mikor megyünk, először egyeztetett a többi anyukával, és engem hagyott JollyJokernek. Később hívott is, hogy akkor 3/4 11. Mázli, hogy olyan későn...)

Szóval így Laci el tudott vinni minket reggel a kardiológiára, majd később a logopédiára.

A kardiológián az énPetim egy csoda volt!
Míg hallottam, hogy az előttünk lévő 2 vizsgált gyermek is végigüvöltötte az egészet, addig Petikém elővette a gyakorlott szívultrahangos formáját és hagyta magát. Közben előírásszerűen vigyorgott és magyarázott a főorvosnak. Aki komolyan kerek szemekkel nézte, hogy "deszépenfejlődik".
Jó, az EKG-nál Pepp már többször bejelentette, hogy kiszállok, de aztán az is meglett simán.
Kontroll egy év múlva. Az ójeeee! (GOKI-ban ellenőrzik majd fél év múlva, ezért szükségtelen ide korábban mennünk.)

A logopédia is egy tökély. Megtudtam, hogy mivel 3 éves kor alatt a korai fejlesztés rendszere él, annak meg része a beszédfejlesztés, így Peti gond nélkül részesülhet benne SNI-ként is. Majd, ha betölti a 3-at, akkor majd ráérünk a továbbiakon agyalni.
A logopédus szerint Peti "nagyon komolyan beszél". Az, hogy nem tisztán, az ebben az életkorban tök nem gáz még (úgyhogy örülök annak is, hogy nemcsak az elfogultságom miatt gondoltam én is így).
Ő is hangsúlyozta, hogy a 3 éves kor alatt végzett fejlesztő tevékenység hatása hatványozottan jelentkezik. Úgyhogy ártani ez sem fog, én meg örülök magunknak!

Aztán tegnap megjöttek a fizetések. Vettem le készpénzt. Kicsit szorongattam, mert jó érzés volt ilyet fogni. :D
(A hetet megcsináltam 1400-ból, úgyhogy kétségtelen jó vagyok! De be kell vallanom, hogy Eszti kajabefizetése után kiderült, hogy a betegsége miatt sok napon lemondtuk az ebédet, így hétfőre 1000 forinttal kiegészült a kp.vagyon.)

Tegnap aztán vettünk is gyorsan Esztinek egy óriástakarót a JYSK-ben. Az volt olyan boldog tőle! Ahhhdecuki!
(Többször mondta már, hogy lecsúszik, meg keresgetnie kell éjjel a gyerekméretű takaróját, meg fázik is néha. Úgyhogy ennek nagyon örült.)
(Zárójelben jegyzem meg, hogy az ominózus sütemény eközben sült ki, csak fb-on nem akartam reklámozni, hogy sütőben felejtettem, szal már az is a nap mázlija, hogy a lakás nem gyulladt ki.)

És a csúcsmázli természetesen: sorsjegy. Mimás?
Mivel Magdi mostanában már nem először mondtad, hogy sorsjegyet nekem... ;)
De a múlt héten nem volt vér a pucámban az 1280-ból bekockáztatni egy 500 forintosat.
Na de eszemben maradt, úgyhogy amint lehetett, vettem is egyet (általában hó elején amúgy is szoktam egyet próbálni- minden 2. alkalommal visszanyerem az árát, úgyhogy nem aggódom a kiadás miatt. :) )

Tegnap valami újfajta sorsjegyet adott a nő (általában "mindegy milyen fajtát ad"-ra kérem), itthon lekapargattam az 5 mezőt, amelyből 3* nyertem. Mondom itt valami biztos nem stimmel, tuti elnéztem minek kell egyezni. Lehet ezzel 3* is nyerni? Hát lehet! 2500! :D
Úgyhogy holnap pizzázunk (teljes titokban. Eszti azt sem tudhatja meg, hogy apja szabin lesz, mert akkor "hogy képzeljük, hogy őt oviba visszük". A titkos pizzázásról ne is beszéljünk. Kiborulna. :) )

Holnap még előkészülünk a mamáék esküvőjére és szombaton meg bulivaaaaan!  :D




9 megjegyzés:

  1. A bulira remélem van Esztinek csodálatos cipellője, mert ilyen alkalomra az dukál.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem tudom, erre hogy éreztél rá.... Mert nincs. De ha megnyugtat, még nekem sincs harisnyám. :)

      Törlés
  2. Na igen, a 3 éves kor alatt a fejlesztés hatványozottan érvényesül részhez annyit, hogy a lányom e hét keddjén kapott volna először fejlesztést, de takonypóci lett, így halasztunk 1 hetet. Nem azé' mondom, de kissé főb*sz, hogy ebből a képlékeny, plaszticitásra legalkalmasabb időből simán fejlesztés nélkül van a leányzócskám június óta... Amúgy Pepót én már akkor is figyelgettem, mikor elkezdted a babajeleket tanítani neki, emlékszem egy olyan videóra, ahol a lámpát jeleli. Szóval csak azt akarom ebből kihozni, hogy már akkor gondoltam, hogy Hancsindóval kommunikáció terén meg fog gyűlni a gondunk, erre tessék (ja, ja, tudom nem hasonlítunk :D ). Bár biztos csak bevonzottam. :P :D Na de ezt azért is írtam, hogy tényleg nem pusztán a szülői elfogultság mondatja veled, hogy jól kommunikál és a jóslatokat csodásan megcáfolóan fejlődik. Na de én meg a következő Temple Grandint nevelgetem ám. :) (Nem tudom, ismered -e, de 4 évesen még egy mukkot sem szólt, autista, az anyjának azt mondták az orvosok, hogy rosszul szoptatott meg ilyenek o.O és adja intézetbe tüstént, erre szerencsére az anyuka bízott a gyerekben, és egy igen híres nőci lett).
    Szombatra kellemes bulizást! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Áá, nem így kell ezt felfogni. Hanem úgy, hogy te csak ne ugribugirzz, mert az autistákat kb. az oviskorban szokták kiszűrni, te meg hihetetlenül ráéreztél erre már a legelején! És addig tobzódtál az árral szemben, hogy azóta is kap fejlesztést Hancsimancsi, szóval már ezer előnnyel indul. :)
      Közben meg tudom, hogy pont az autik nem szeretik, ha kimarad sok idő, mert hajlamosak visszafelé megborulni, de most már újra indul a buli!
      Most jut eszembe, lehet, nem is auti a lányod papíron, ugyszi? Mindegy, a lényeg, hogy most már minden rendben lesz! :)

      Törlés
    2. Egészen hivatalosan kevert speciális fejlődési zavar kódja van. Kedden remélem többet fogunk majd tudni! Fú, most inkább le sem írom, hogy a korai gyanakvás hátteréről a pesszimista énem (őőő, lehet, hogy csak az van :D ) mit gondol... Na jó, nem bírok magammal, szóval azt, hogy nem enyhén érintett, hanem kábé közepesen, és nem a szemfülességünknek köszönhetően kezdődött el a nyomozás, hanem azért, mert ordít, hogy ő más. Amúgy biztos, hogy hülyén hangzik, de úgy érzem, kicsit megnyugodnék, ha ezt az auti vonalat kizárnák, vagy megerősítenék...

      Törlés
  3. Szuper, hogy Pepónak jár még a logopédiai fejlesztés. GErgő is sokszor nem beszél ám tisztán még, el is kezdtem rajta aggódni, de most megnyugtattál, hogy ez még belefér ennyi idősen.

    VálaszTörlés
  4. jóvan. Pepókirály tökéletes, a bankszámlaszámomat meg majd küldöm priviben. tudod a nyeremény fele az ötletgazdát illeti :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hihihi. De sahaaajna már nincs meg a pénz. :D

      Törlés