2013. okt. 18.

Peti csak Peti mindig, de csak mert Eszti elhagyott minket

Petiszívem remekül alkalmazkodik. Azonnal tudja, kinek lehet szívni a vérét. Előveszi a csábos csempefogas  mosolyát és mehet a buli!

Tegnap sikerült elcsípni a modellvasút kiállítást a mamánál a Művközpontban. Az tök jó is volt, másrészről meg Peti pl. nem azt kiabálta a liftnél, hogy Anyaaa! Nyomom!, hanem Mamaaaaa! Nyomom!, röhögve rongybabázott, amikor kézenfogta, és amúgyis, ha nem volt muszáj, le nem szállt a kezéből.

Ma Enikőék voltak itt, végre társasági élet! Hát jellemzően Enikőre mászott rá, nem Dórira. (Ez egy háttérinfó neked Enikőm, hogy azért az alvásból úgy kelt ám fel, hogy szia Góji! :D )

Persze megint csak Petike így, Petike úgy, de ez van. Eszti nincs is itthon! :)
(Ja, mamázik a hétvégén, habzsidőzsi...)

Emiatt a délután nagy tapasztalata, hogy Pöpike viselkedése pusztán túl van lihegve általam. Oké, szót nem fogad. Ha akarna sem tudná, hogyan kell nekiállni, úgyhogy ez mindegy.
Meg hát az alap, hogy a billegős fotelben ugrál táncol a radiátorra helyezett zenélő tehén nyomogatása közben.
De amúgy meg olyan aranyosan elvan, hogy Lacival egész délután unatkoztunk. Néztük, ahogy rajzolgat, ahogy búgócsigázik, az összes feltett kérdésre módszeresen válaszoltunk (nem nagy szám persze, de a 125. Miez? vagyis Peti komplex megfogalmazásában: Ésezmicsoda? és a 245. Micsinász? -ról való türelmes elmélkedés azért 2 gyerek mellett nekem igenis néha olyan válaszokat szül, hogy "Dekantálom a bort, jóvan?". )
Teljesítettem az összes Anya, ovassá! parancsot (Mit olvassak? Micimackót! ) és így 42* elolvashattam az idióta számolós Micimackó bengasztorit. Nagyon béna, higgyétek el!
És még a fürdős vízköpködős és habbal az egész kabinajtót bekenős magánszámát is ráérősen az ajtó mellől röhögtem végig.

Aztán, ha már ráérősben nyomultunk, Petiről le is vettem a pelust már fél 6-kor. Össze is pisilte magát szépen fél 8-ra.
Na, az van a szobatisztaság terén, hogy amikor eszébe jut, akkor pisil. Tetszik neki, nyomja neki, kiabálja, hogy csorog! És boldogan vihog hozzá, intézkedik a WC lehúzásról, a villany lekapcsolásról. Ez rendben is van.
De nem azért szól, mert kell neki, hanem azért pisil, mert a) én is pisilek b) átpelusozom c) meglátja a bilit/WC-t.
Emiatt nem vettem le róla a pelust, mert a fene akarja napi 8* a hugyosbékát tisztázni (nincs is neki csak 2 alsógatyája :D ).
De szétesek, mennyire cukik ezek a kis kék alsógatyeszok. Én rózsaszín hercegnős vékonyka bugyikákban utaztam eddig. De ezek a komoly fiúcskaalsók.... Ahhh.... :D

Naszóval esténként volt eddig pelus nélkül 1-2 órára, amelyek tisztán teltek, amikor levettem a pelust pisilt, meg amikor mentünk fürdeni akkoris.
Viszont meg kell állapítsam, hogy hosszabb távon nem működik pelus nélkül a dolog. Úgyhogy még gondolkodom, mit is kell csinálni ilyenkor. Mert az, hogy tiszta hugyesz lett a gatyája, az biza egy cseppet sem zavarta....

2 megjegyzés:

  1. De hát azért én azt gondolom, hogy nincs elkésve a dologgal. Nem? 3 éves korig teljesen normális - szerintem - a pelus.
    Egyébként jártam múltkor az utcátokban. Gondoltam, meg is csörgetlek, hogy kinézz egy "sziára" az ablakon. De sajna még erre sem volt végül idő. Na, de legközelebb! :-)

    anna

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Persze, csak szimpla helyzetjelentés volt a pelustémáról. ;) (És szerintem 3 év felett sem ultragáz a pelus.)
      Nem számít nekem, hogy mikor lesz szobatiszta, csak egyszerűen nem akarom ellinkeskedni sem, hogy képes már valamire, én meg nem reagálok rá. Azért próbáltam ki így, de látszik, hogy még annyira nem kell ugrálnom ezen.
      Hééé, pedig legalább egy "sziá"-t kiraktunk volna az erkélyen! :D

      Törlés