2013. okt. 25.

Hogyisvagyok?

Főleg én.
Tegnap kaptam Lacitól egy nagy adag négercsókot. Úgyhogy az "anya hogy van"-t egész pontosan ne részletezzük!
Négercsókosan.... (Ilyenkor mindig arra gondolok, hogy gondolkodnom kéne, mielőtt eszek, hiszen jóérzésű ember futva menekül ettől a borzalomtól. Én viszont csak akkor érzem borzalmasnak, amikor már megettem min. 5-öt! És ez az érzés is csak egy napig tart. :D )

Aztán megint beleestem abba a hibába, hogy rábukkantam egy bestsellerre a könyvtárban, és hú, nanáhogy elolvasom már, hisz mindenki imádja. Hát persze, hogy nem kellett volna!
(Úgyis olyan régen meséltem itt a film- és könyvélményeimről!)

Egy rettenetes dolog van a "A szürke ötven árnyalatá"-ban (vagy inkább azt mondanám, hogy a szexuális élet élénkítő hatásán kívül konkrétan semmi más nincs benne).
Viszont nagyon karakteresen "Twilight". És ettől aztán híresen messzire szaladok!
(Azt nem is meséltem, hogy azt is elolvastam ám (-majdnem)! Mert annyira mondták: "de hidd el, a könyv nagyon jó!"
Nos nem az! Sőt! Elképesztő!
De elolvastam az első kötetet, ami eleve nem volt könnyű. Elolvastam a másodikat, mert "bebizonyítom, hogy kibírom", az már kifejezetten szenvedés volt, meg át is lapozgattam rendesen. És a harmadikra egyszer ránéztem a könyvtárban és azt mondtam, nincs az a pénz! :D )
De! Ebben az esetben nem zárkózom el a 3 kötet elolvasásától, annyira ugyanis nem vészes (vagyis ezek legalább dugnak),  de asszem befejezem a közkedvelt irodalmak olvasását.
Most egy kis Marquez-zel hozom rendbe borzolt idegeimet.(Amúgyis sznob vagyok, és kész!)

Aztán elgondolkodtam ezen a defektemen, mely szerint miért nem képes nekem tetszeni semmi, ami az emberek nagy részének tetszik (a filmekről ne is meséljek, apáááám, megvernétek, ha véleményezném a nagy kedvenceket! :P )?
Úgyhogy pörgettem-pörgettem, mi az, ami nekem is tetszett, meg mindenki másnak is.

Sokat gondolkodtam, muszáj volt valamit találnom pusztán bizonyításképpen, hogy nem is vagyok ám én deviáns.
És trálállllááá találtam is: Gyűrűk Ura! (És az filmen is nagyon!)
Úgyhogy nem is vagyok deviáns, csókolom!

Ezen túl tegnap megvettük Eszti nagy ajándékát karácsonyra. És ez olyan megnyugtató! (Nálunk gyerekek esetében az 1 nagy ajándék (a "hűha" stílusú) és a 2-3 kisebb dívik.) Úgyhogy most a "nagyot" egy -40%-os akcióban beszereztük . Nagyon örülök neki, majd megmondom persze később, mi az, de tényleg nagy. :)

Annyira ráálltam pár hete erre a karácsony témára, hogy simán körülnéztem akcióügyileg és már meg is vettünk 1-2 cuccot (oké, szerencsénk volt, mert kifizették a repnap túlóráit, így jókor csinálom), de a Pagonynál is volt -30%-os eksön egy fél napig, azt is muszáj volt kihasználni, mert a könyv az meg alap. Meg máshol is találtam mostanában, úgyhogy kifejezetten elégedett vagyok magammal, hogy a karácsonyi kapkodás egy része kihúzva. Ráadásul tényleg csak a nagyon jó áron lévőket vettem meg, úgyhogy élénk vállveregetés jár nekem.

Most csoda, hogy a pirosleveles őszi 25 fokban MerryChristmas stílusban énekelgetek?

(Ui: Hohóó, most jut eszembe, én nézem az X faktort! A TV nekem sosincs bekapcsolva, ez az egyetlen, amin elmerengek. Nahoppá! Máris barátságosabbnak tűnik a természetem, mi? :D )


4 megjegyzés:

  1. Ha ennyire belejöttél az olvasásba beajánlok én is egy "közkedvelt" irodalmat a Trónok harcát.Vigyázat nagyon vastag és 4 részes könyv!:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A vastagság előny, ha jó! ;) És annyira örülök a tippnek! Hóttuti elolvasom! :)

      Törlés
  2. Olvassá má skandináv krimit!!! Marquezt is mindenki szereti :))!
    Mit kap Eszti?? Légyszi áruld el!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ahogyan a skandináv krimit is előveszem (mindig bemegyek a könyvtárba hirtelen ötlettől vezérelve és egyszerűen nem viszem magammal a kiguglizott szerzők listáját. Persze megkérdezhetném a könyvtárostól... :D )
      Ööö, te milyen körökben mozogsz hogy Marquez közkedvelt? :P Mondjuk az jó lenne, ha így lenne...
      És bicikli lesz az! (Neki még nem volt eddig, csak futóbringája.)

      Törlés