2012. márc. 5.

Így eszünk mi

Vagyis Eszti.
Most, ha hozzátenném Petit is, akkor nagynagy krokodilkönnyek peregnének a képernyőről.


Eszti viszont...
Megkérdezte tőle Laci valamelyik nap, hogy vajon miért van az, hogy a bölcsiben két tányér ebédet eszik, itthon meg nem.
A válasz: Mert a bölcsiben finom.

Köszi gyerök, jófej vagy! De nem, nem adom fel a főzési szokásaimat, már volt olyan, hogy evett itthon is.

Laci szerint oda kéne rá figyelni, mert dagad. Mondtam neki, hogy ha nem olyan béna módon lopkodná a konyhaszekrényből délutánonként a csokit, hogy Eszti azonnal ott teremjen és kiskutya szemekkel kunyeráljon, akkor már egy lépést tettünk volna előre.

Különben meg itthon cseszik enni.

Ez azért gáz, mert a szombat/vasárnap délelőtt szinte a kölykök etetésével megy el.
Na ahhoz képest, hogy egyik sem eszik, azért nem rossz.

Eszti felkel, reggelizik:  min. fél óra és 4 falattal arrébb Peti is felkel. Ő még tejet eszik reggelire. Min. fél óra itt is, és nem-mesélem-mennyi mili. Fasza (még mindig náluk van mösziő Takony). Ekkor már fél 10. Gyorsan én is lapátolok valamit magamba + kávé, ha Laci megfőzi.
És már 10 óra is, amikor Eszti tízóraizik. Általában gyümölcs, amit szintén én adagolok, mert játék közben elfelejti megenni. Szóval a narancs felkockázva és villával szájba téve sokkal hatékoyabbnak bizonyult, mint a "nesze alma egyed". Azt valahogy mindig délután találom meg félig megcsócsálva.

És igen, 11-kor már Peti is tízóraizik. Általában Sinlacot (vagy mi a fene ennek a másiknak a neve), de az az egy dolog, amit rendesen megeszik.
És íme, már fél dél is van. (Mostanában akkor eszünk ebédet, hogy együtt feküdjenek aludni.)

Szóval benga na!

Ehhez képest a bölcsiben meg tolja mint a gép.

És a dagad azt jelenti, hogy nincs 14 kiló.... És állandóan ugrál (szerintem már lassan szétesik a kanapérugó.) Csak hát zsírpoci... Az van. (Viszont tartom a véleményem: amíg nincs zsírcici, addig nem kell aggódni!)

2 megjegyzés:

  1. Eszti 14? Laura 15! Nem gáz! De téllleg! Inkább legyen rajtuk több, mint kevesebb, nem? Ezért kevesebbet kell aggódni!

    Petyusz? Egye csak a Sinlac-ot, ha az ízlik, neki? Attól legalább hízik!

    Te meg ne fél 10-kor reggelizzél, mert akkor lefelé mennek a kilók, és nem felfelé. Pedig nem árt!
    Laci meg egyen csokit nyugodtan (meg Te is!!!! - egyébként lehet már? vagy még mindig érvényes a tejmentes étrend?), csak ne Eszti előtt! Ha Béla hoz nekem csokit, mindig valahogy hipergyorsan elfogy (Béla mindig rá is csodálkozik, hogy nahát, már nincs is?), de akkor eszegetem, amikor a lányok alszanak....

    VálaszTörlés
  2. Báá, de tényleg híztam 3(!) kilót!! Mondanám, hogy elmegyek, és megmutatom a hasamat, de elköltöztetek!!! :P (És igen, ebben benne vagy a csokizabálás is, mert már nincs tejmentes diéta.)
    Laurán meg nem látszik a 15 kiló. (De egyetértek, inkább husisabb, mint csontkollekció, de Lacinak ez a fix parája hogy a gyerek nehogy kövér legyen... Áá, nyomi... :)) )

    VálaszTörlés