2012. jan. 14.

Jejejeeee kaja

Amúgy PetyuszBéka mindig beéget.
Rinyáltam egy kört anyunak még szombaton, hogy nem eszik a büdös, most mit csináljak. Se tejet rendesen, se gyümölcsöt. Nem is alszik egyben nappal max. 40 percet.

Erre kölyök megevett vagy 50 gramm gyümölcsöt, ráhúzott egy teljes adag tejet és aludt 2,5 órát egyben.
Bakker, ezért is Pestig kellett mennünk...

Tegnap eljött a mameszom látogatóba. (Haha, látogatóba... amikor meghallotta szegény, hogy 35 forintért kényszerültem tojást vásárolni, eldobta az agyát, és hozott a drága 60-at. Hadd együk. :))

Szóval rí a szám, hogy ez vazze nem eszik (nem, a mama úgysem tudja, mi az a vazze...), erre megint betolt 50 gramm kaját és ráhúzta a teljes adag tejet.
Node hogy húzta be! Olyat se láttam még tőle.
Verekedett a következő falatért! Annyira szép volt nézni!
Persze jól meg is szívattam magam, mert pont csicsókát csináltam neki, és mivel előző nap kapott először, nem mertem többet adni neki ennél az 50-nél, mert az elég durva kaja.

(Azóta sem ismételte meg "a meghalok a kajáért" stílusú táplálkozást, viszont ma benne van 70 csicsóka, és 50 alma - no ez is aztán: szigorúan párolva, mert így érhető el csak a selymes állag, amit a királyfi elvisel... Egy egészben maradt darabka és lőttek a kajának... Pááff, node meg sem lepődünk, láttunk már ilyet 2 éve... Szóval hozzátápi+ a tejadag. Azért közlemény jellegű, mert ilyen ma fordult elő először!)

Naés mit keres a gyerekben csicsóka?
Teljesen rákattantam, persze Elif miatt, aki szénné dícsérte nemrégiben és mivel még sosem ettem, nekem ki kellett próbálnom.

Húú, überkirály élmény volt az első, ezért eszem nyakra-főre, de bizony gyomorkicsinálós.
Biztos durva, mert én nem vagyok puffadós, meg fenet tudja milyen fajta, és igazából azt sem tudtam eddig, mi az hogy "hascsikarás", de most megtudtam.

Ráadásul pont mesélte a zöldségesben az eladó, hogy ő annyira szereti, de nem bírja megenni, mert napokig fel van puffadva tőle.

Na és ezek után úgy döntöttem, hogy nincs mit tenni, a répa után ez lesz a következő zöldség, ami Pepibe szalad. (Természetesen a döntésemet az befolyásolta, hogy a krumpli undorító mixelve, és alaposan utánaolvastam: mindenhol csak jó dolgokat írnak a csicsókáról összetétele és csecsemőtáplálás szempontjából is, és be is jött nagyon. De azért fokozott óvatossággal kellett kezelnem. )

Szóval szép új rekord, és ma már kétszer is több tejet evett, mint amennyit bekészítettem. (Na ilyenkor kell Eszti torokfájós-köhögősét benyalni. Még nem történt meg ugyanis, és már Eszti is aligalig beteg.)

Úgyhogy ma egyszer elmondhatom, hogy: jejejeeee kaja!

7 megjegyzés:

  1. Múltkor jól befrászoltam, mert Hanna kb 4 hónap alatt kb 25 dekát hízott. Elkezdtem tömni, elveimet feladva még Sinlac-kal és tejpépekkel is. És!!!! Több mint fél kiló volt az eredmény kb 3 hét alatt!!! (milyen gáz anya... nem adtam neki eleget?...) De a lényeg, hogy szépen hízogat, és többnyire jó étvággyal eszik.
    Szóval így tovább kicsi Pepi!!!!

    VálaszTörlés
  2. Jó hír, hogy ilyen étvágya lett a kis Pepinek! Csak így tovább!!!

    VálaszTörlés
  3. Te figyu, de azt tudod, hogy az édesburgonya és a csicsóka az két különböző dolog ugye? vagy most akkor mi van... :) de annak nagyon örülök, hogy ízlik... valamelyik... vagy mindkettő! ;))

    VálaszTörlés
  4. Ááá, jaja, mert az édesburgonya a csicsóka sztori továbbgondolása. Szóval igenigen, csicsókirályság van! (Édesburgonya nagyon nem beszerezhető...)
    Most hogy olvasom, tényleg hülyeségnek hat, át is javítom.

    VálaszTörlés
  5. Huhh, minnyá elolvasom Anna, mit kell tenni 3 hét alatt fél killa hízásért! :DD
    (áá, tejpép ugrott, azt nem ehet, a Sinlac meg egyelőre kiködösős/kiberregős stádiumban van... :))
    A drukkokat meg köszi!

    VálaszTörlés
  6. Szuper ügyes ez a Pati baba, remélem továbbra is tömi magába a csicsókát!!

    VálaszTörlés