2017. jan. 17.

Mert én még nem láttam befagyva a Balatont

Már igen. Mert ha én befagyva akarom látni a Balatont, akkor megnézem. :D

Az egész a pezsgőn múlott.
Minden évben vettünk jódrága, muskotályosédes puccos pezsgőt Szilveszterre (tudjátok, Asti, Martini, ilyenek, amelyeknek kiemelkedő.... hmm.... a cukortartalmuk elsősorban. :D )
Idén bevásárláskor mondtam Lacinak, vegyünk valamit oszt kész, nem számít, mit.
Törley vöröspezsgő lett belőle. Arra volt pont jó, hogy egy fél pohárnyit újévkor összeütköztessünk, és mehetett a hűtőbe.

Én ezt utána hétfő este elő is vettem, csak ne szomorkodjon a hűtőben, árván (na jó, meg amúgyis szeretek inni).
Kivettem, öntöttem magamnak, hát még mindig vacak volt. Erre Laci meglátja -na mondom, vége a vigalomnak - erre nemhogy szóvá teszi, hogy "ha szar, ne idd már meg" (utálja a kötelező maradékfogyasztás eszméjét), hanem: "Húú, figyelj már, maradt egy kis gyerekpezsgő is! Ha összeöntöd őket, tuti finom lesz!"
Valóban finom lett.

A 3. pohár után aztán olvastam, hogy kurvahidegvan, befagyott a Balaton, és felcsillant a szemem! Gondoltam, hétvégén megnézzük má', úgyis január van, dögunalom meg minden. Aztán tovább csillant a szemem, hogy ahol decemberben voltunk wellnesselni kuponnal, az a szálloda alapból nagyon jó áron van télen, Esztiért meg a 8. év betöltéséig nem kell fizetni (van még addig 3 hét... ;) )
És már kértem is egy árajánlatot.

Laci ugyan kérdőn vonogatta a szemét az anyagi helyzetünk iránt érdeklődve, de nekem van ám erre is szövegem, ezt figyeld:

"Alvásban telő
időt, örömben fogyó
pénzt sose sajnálj."
Fodor Ákos

Laci amúgy sem vitázik velem ilyeneken. Rámnéz: utazunk? És már veszi is le a bőröndöt. ;)
Kedd délutánra megvolt az ajánlat, egy kattintás, és így az egész hétvégét Balatonkenesén töltöttük.

Pénteken még nem volt befagyva a tó, mert az erős szél feltörte. Szombat reggel aztán felkeltem, (óóó, merőben király volt a helyzet: Balatonra néző szoba... ), kirohantam az erkélyre (aznap volt éjszaka -17 fok), helyben, azonnal pizsamában fotóztam vagy 6-ot a napfelkeltés, befagyott Balatonról.


Aztán felkelt Laci, aki a nap első mondatával elrontott mindent: "Hüüüülyeeee, ez nincs is befagyva... Hát ott úsznak benne a kacsák."
Aztán pislogtam nagyokat (meghagyhatott volna abban a hitben, hogy.... Franc látta a kacsákat! ).  Mivel továbbra is erőteljesen pislogtam, majd még jobban pislogtam megértette a helyzetet: és mivel ő előző este a szaunában hallotta, hogy Siófok rendben van, átvitt minket Siófokra. Befagyottbalatonozni!
Iszonyú szél volt, így 10 percig élveztük csak helyben csúszkálva, de utána a nap folyamán szerencsére a balatonkenesei part is befagyott. Vasárnapra az eggggész!
(Ezért vasárnap reggel is pizsamában az erkélyen fotóztam vagy 6-ot.)

EZT-SZERETTEM-VOLNA-LÁTNI!És lőn!
Boldogság!5 megjegyzés:

 1. Én is, én is, én is akarom! Alföldi gyerekek ;)
  Csak én nem jutottam odáig a gondolatban, hogy foglalni kellene szállást és élvezni az egész hétvégét, anélkül meg nem éri meg "átugrani" :)
  A fehér ruhás édes Törley szerintünk nagyon finom! ;)
  Kriszta

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Ez sima vöröspezsgős volt, nem hasonlítható az említett muskotályos ízekhez. (Mondom én, aki alapvetően a félszáraz pezsgőre bukik. :) De olyat senki nem iszik velem.)

   Törlés
  2. Ja, és ez az a terület, amin NEM gondolkozunk. Az élmény az élmény! Nyilván, ha ülnék a kérdésen és gondolkodnék, akkor hasznosabb dolgok is eszembe jutnának, amit venni kéne. De nem hagytam időt ilyeneknek. Neked sem kéne...;)

   Törlés
 2. hogy a lényeget ragadjam meg, megkérdezhetem, melyik az a hotel? :)
  már a múltkor is olyan lelkesítően írtál róla...
  üdv. linda

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. A Marina Port. Alapvetően nem a "fullosan jó" kategóriájú szálloda ám, de annyira jó a gyerekeknek (2 játszóház is van, 2 gyerekmedence, kaja nekik), és télen jó az ár/érték aránya, hogy ez okozta a lelkesedést. (Simán visszamennék 3* is amúgy. :) )

   Törlés