2014. jan. 28.

Hát persze, hogy hóboldogság!

Végre! Hó van babám!
Ne feledjük, hogy tavaly a mi környékünkön nem volt egyetlen egyszer sem annyi hó, amiből egyáltalán hógolyót lehetett volna gyúrni.
Így érthető, hogy az örömöm dupla volt, amikor pénteken már tökig gázoltak a leesett csapadékban a sajátgyártmányú hógolyóink.
Szerencsére mindkettőnek találtunk overállt a szekrény mélyén. Ilyen vidéken, ahol mi lakunk, luxus lenne minden évben venni egyet luftra.
Esztinek tavaly lőttem Teszveszen 1 forintért (természetesen egyszer sem volt rajta). Idén még éppen jó rá. Petinek meg szerencséje van, hogy Eszti egy barna méhecskésben nyomta akkoriban. Így mindkét gyerek felvehette a klasszikus Michelinbabás hógolyó-mintázatot.
Biztos cukik voltak, mert péntek este vagy 3 mamika/papika is lepacsizott velük, "de édesek" felkiáltással.

Aztán persze egész hétvégén kötelezően mentünk délelőtt és délután is a "hóba".
El is terveztük családosan, hogy milyen buli lesz szánkóval átmenni szombaton a mamáékhoz. Aztán be is buktuk. Peti ugyanis nem szánkózik... Miért is szánkózna, ugye?
Ellenben hóban tapicskol/szalad/elesik/visít, mert hógolyógúnyában nem tud felállni/húzza a szánkón Esztit (egyedüüül!)/úgy persze nem megy a szánkó/ visít.
Laci fél óra és 200 méter megtétele után ment haza végül a kocsiért. Addigra ugyanis csak az utca végig jutottunk. :)
Mert az hagyján, hogy megtesszük az utat oda mintegy 1 óra alatt, de vissza hogy jövünk este 7-kor?

Úgyhogy küzdöttem velük meg a szánkóval még 20 percig a "Csináljunk hóangyalkát!/De itt bele ne feküdj, saras!/Jaj beesett a hó a nyakamba!/ Anya hol a pótkesztyűm? / Nem hoztál pótkesztyűt? /Ja, a zsebemben van! / Fogd a vizes kesztyűmet!" Eszterrel és jövök/megyek/visítok, ha nem tetszik valami Péterrel. Meg a szánkóval persze.
Apa felvette Petit félúton, én meg Esztivel onnan kb. 10 perc szánkózás után beértem a célba. A véradás utáni "ma azért kímélje" kezemmel... Megkíméltem. Majd haza is húztam Esztit este a mamától.

Tegnap oviszünet volt, Laci is szabit vett ki. Így elmondhatom, hogy péntektől hétfő estig 8* fagyott be a seggem, de ezek ketten annyira élvezték minden alkalommal, hogy egye fene, megérte! :)

Mára lett fogorvos időpontom. Így az egyéb boldogságszikrák elmesélése elmarad. Mert jobban be vagyok szarva, mint amikor a Rémkoppantókat olvastam. (A francba, és megint elfelejtettem visszavinni a könyvtári könyveket!)

Ez a gyenge kép álljon itt annak emlékére, hogy tényleg volt olyan, hogy esett a hó nálunk is!


2 megjegyzés:

  1. Mivel elég közel lakunk egymáshoz, így alátámaszthatom személyes tapasztalatokkal is, hogy ebben a régióban valóban érdekes az időjárás, de most végre nekünk kedvező volt! :) Én azon szoktam röhögni, hogy ha tervezünk nagy ritkán valami programot, akkor megnézünk előtte sok-sok időjárás jóslatot, erre párszor már volt olyan, hogy 1mm eső előrejelzés mellett egész nap szakadt...és tuti, hogy nem 1 mm o.O
    A fogorvostól nekem meg már herótom van, bármennyire is űbercuki a bácsi, akkor is unalmas és várom, hogy elfogyjanak a lukaim. A főorvos úr már nem mai csóka, ehhez képest annyira bírom benne, hogy szemérmetlen és rendszeresen poénkodunk a tömés és lukaim szavak átvitt értelmén. :D Egyszer elsütöm már neki, hogy az a baj, hogy férjnél vagyok. :) Nagyon hálás vagyok neki, mert olyan fogaimat tömi, amikre a volt köcsög azt mondta, hogy csak maródás, nem tud vele mit baszni, de ezt már kehet, hogy mondottam... És még érzéstelenít is, szóval egy szavam nem lehet. De persze mindezek ellenére is félek mindig, de ez már csak ilyen szemét dolog sajnos. És már a 9. fogamat tömik, amalgám mérgezésem lesz lassan és sajnos még van pár luk. :S Nagyon várom a végét! :)
    A kép pedig nagyon cuki! És ékes bizonyíték.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, akkor sem sír a szám nagyon, ha az egész országban esik az eső, nálunk meg simán napokig elfelejt. :) (De a tavalyi hó-stop azért nem esett jól.)
      A fogas témát úgy utálom! Te ne szólj egy szót se, mert képes voltál többször is átesni rajta szuri nélkül. :D Nekem az teljesen elképzelhetetlen. (És nem kell azt hinni, hogy tegnap megoldódott a dolog teljesen, csak a fele. De én most feladtam.... ) Neked azért kitartás! A nagyján már túl vagy!

      Törlés